»

Specifikacije GeForceaFX 5700

X-Bit Labs - Kot vam je verjetno že znano, namerava nVidia to jesen rahlo prenoviti svojo ponudbo grafičnih kartic, tako da bo lahko dostojnejši tekmec ATi-ju. GeForceFX 5600 (NV31) se bo tako poslovila, saj jo bo nasledila inačica 5700 s kodnim imenom NV36. Tu so najverjetnejše specifikacije, ki pa so še vedno neuradne:
  • 82 milijonov tranzistorjev,
  • štirje cevovodi
  • 500 MHz GPU in ~325 MHz pomnilnik,
  • 0,13-mikronska tehnologija izdelave.
Kaže torej, da bo NV36 rahlo hitrejša od NV31 in Radeona 9600 Pro predvsem v pomnilniško zahtevnih operacijah, medtem ko se bo tehtnica prevesila na stran Radeona pri delu s Pixel Shaderju 2.0, ki jih je ATi res odlično implementiral. Tu.

3 komentarji

All in Wonder 9700 Pro

All in Wonder 9700 Pro

vir: Viper's Lair
Viper's Lair - All in Wonder grafične kartice so posebna izdaja kanadskega podjetja ATi, v katere je že vgrajena TV kartica. To je zelo dobra pogruntavščina, saj se cena ne razlikuje precej, a vseeno imamo zraven zelo zmogljivo napravo za obdelovanje video posnetkov. Na Viper's Lair so si ogledali All in Wonder 9700 Pro. Grafična kartica temelji na zelo hitrem grafičnem procesorju R300 podjetja ATi. Ima 128 MB pomnilnika, 8 cevovodov, 256-bitno vodilo, itd, skratka vse karakteristike Radeona 9700 Pro. Veliko o Radeon 9500 (PRO) grafičnih karticah si lahko preberete v članku, ki sta ga spisala Sergio in morphling1. All in Wonder 9700 Pro pa v veliko testih celo prehiti svojega brata 9700 Pro, zaradi česar postane zelo zanimiva...

3 komentarji

ATI Radeon 9000 Pro All In Wonder

vir: Hexus
Hexus - Serija Radeonov je zagotovo poglavitni del prihodka podjetja ATI, ki je trenutno vodilno podjetje v svetu grafikulj. Kralj grafičnih kartic je zagotovo Radeon 9700 Pro, a ker je ta kartica predraga za množice, so razvili tudi slabotnejšo serijo 9000. Posebnost te kartice je v tem, da vključuje tudi TV vhod in izhod, ki omogočata gledanje televizijskega programa in sprejemanja video posnetkov, ter predvajanje računalniške slike na televizijskih aparatih. Sicer pa je to čisto običajni Radeon 9000 Pro s 64 MB DDR pomnilnika.

1 komentar

Retrospektiva GeForceaFX

Hardware Accelerated - Nvidiin NV30 grafični procesor aka GeForceFX je zagotovo eden najbolj zanimivih proizvodov zadnjega časa. Sprva dolgo napovedovanje in favoriziranje kartice, nato pa so se pričele pojavljati vesti o domnevnem prenehanju z njihovo proizvodnjo. Če vas je ali vas še zanimajo podrobnosti v zvezi s tem grafičnim čudom, ste vabljeni na branje kratkega članka, v katerem so se na Hardware Accelerated razpisali o njem.

0 komentarjev

GeForceiFX ukinjeni

The inquirer - Po špekulacijah sedaj tudi uradno. Nvidia bo ukinila izdelavo njihovega dolgo napovedovanega paradnega konja, GeForceaFX. O tej grafični kartici se je po medmrežju pisalo na veliko in bila naj bi ena izmed največjih novosti v letu 2003. Vzrok za tako drastično spremembo pa naj bi bila novost, katero pripravlja njen največji rival ATI. Zaradi tega se bo nVidia raje osredotočila na NV35. Klik!

37 komentarjev

Testa grafičnih kartic

več strani - Tako, na internetu sta se pojavila dva nova testa grafičnih kartic. Prvega so tokrat izvedli na [H]ardOCP, kjer so testirali kartico z imenom Asus V9280S/TVD Ti 4200-8X, ki, kar nam pove že ime, temelji na GeForce4 Ti4200 grafičnem procesorju ter uporablja novo AGP 8x vodilo. Gre sicer za malce starejšo kartico, kateri pa je vrednost ob pojavi GeForceaFX padla in je tako še bolj privlačna za kupce, saj gre še vedno za eno izmed močnejših kartic dandanes.

Drugo kartico pa so testirali na Beyond3D. Tam so preizkušali kartico imenovano Parhelia. Matroxova stvaritev s 128 MB pomnilnika, ki naj bi predstavljala konkurenco GeForce4 karticam, a jim lahko na žalost konkurira le v ceni. Tisti, ki se z grafiko ukvarjajo poklicno so seveda izvzeti, saj imajo posebne zahteve in natančno vedo kaj potrebujejo. V kolikor ste še vedno v dvomih glede nove grafične kartice, klik ter klik!

0 komentarjev

ATI začel s prodajo Radeona AIW 9700 Pro

X-Bit Labs - Kot kaže, se je ATI ustrašil konkurence s strani GeForceaFX in takoj ukrepal. ATI je tako danes začel s pošiljanjem ter masovno prodajo svoje najhitrejše ter najbolj obložene grafične kartice v zgodovini. Radeon 9700 Pro, opremljen z vsemi mogočimi multimedijskimi ter televizijskimi dodatki, poimenovan All In Wonder, se bo prodajal s ceno 450 dolarjev, na voljo pa bo v prihodnjih dneh. Klik!

2 komentarja

Ti Vi Pi Si

Tom's Hardware - Tako bi lahko poimenovali novo računalo, testirano na Tom's Hardware. Sestavili so namreč računalnik v malem ohišju podjetja Shuttle. Vgradili so Pentiuma 4 na 2.3 GHz ter pridodali Corsairov DDR333 pomnilnik. Za sliko je poskrbela ATIjeva AIW 8500, potrebne frekvence pa je v uho posredoval Creativov sistem 5300. Računalnik je grajen za gledanje filmov in ne za igranje grafično zahtevnih iger, vsaj tako trdijo Tomovci. Klik!

3 komentarji

ATi All-In-Wonder R8500 128 MB

HardOCP - Če vas pa ne bo ta kartica prisilila k slinjenju, vas pa ne bo nobena. ATijev All-In-Wonder Radeon 8500 128 MB je odgovor na prošnje trga, naj že vendar izda eno presunljivo hitro ter z vsemi video-možnostmi naphano grafično kartico. Za razliko od prve AIW 8500 kartice ima le-te hitrost GPUja ter pomnilnika identično izvirnemu Radeonu 8500, torej 275/275 MHz. Poleg vseh bonbončkov, ki smo jih bili vajeni že iz časa čipa Rage 128 Pro, pa na tej kartici najdemo še FireWire vmesnik, ki omogoča priklop digitalne videokamere. Klik! Če stran slučajno trenutno ni dostopna, ne skrbite - kmalu bo nazaj.

1 komentar