»

Albatron in Chaintech plošči

Monkey Review - Na Moneky Review so si ogledali to matično ploščo za Intelove procesorje. Matična plošča je posebna zaradi tega, ker ima podporo 800 MHz FSB in to tistim procesorjem ki niso naviti. Ima tudi AGP 8x režo. Ploščo so testirali v nekaj programih in igrovjih. Poskusili so jo tudi naviti in se je izkazala kot zelo dobra. Ob koncu so jo zelo pohvalili kot hitro ploščo, ki ji ne manjka dodatkov. Če boste še malo počakali, da se poceni boste lahko uživali v odlični matični plošči. Članek je kar zanimiv. Klik!

Dodatek: Matično ploščo namenjeno konukrenčnim, AMD procesorjem, 7NJS Zenith, pa so si ogledali na ExtremeOverclocking. S 160 dolarji vrednim izdelokom so bili zadovoljni, prisodili so...

1 komentar

Nov test

Slo-Tech - Da boste imeli čez vikend kaj brati, je morphling1, naš podkovani forumaš ter izumitelj B&M vodnih blokov, za vas stestiral šest osnovnih plošč, ki temeljijo na novem Viinem čipovju KT400. Obsežen test, kakovostni opisi, gomilo testov ter odlična primerjava. Branje obvezno v vsakem primeru, ter, še toliko bolj, če ste zainteresirani za nakup sledečih osnovnih plošč:
  • Gigabyte 7VAXP,
  • DFI AD77 Infinity,
  • MSI KT4 Ultra,
  • Abit KD7,
  • Epox 8K9a ali
  • Abit KX7-333
Pretestirane so bile vse zgoraj omenjene, KX7-333 le za referenco. Klik!

24 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

X-Bit Labs - Tokrat za spremembo ni testirana matična plošča z nForce2 čipovjem, temveč že skoraj stara KT400 plošča. MSIjeva KT4-Ultra FISR ima AGP 3.0, Firewire, USB2.0 ter ostale dobrote, ki smo jih že vajeni, poleg tega pa je posebna značilnost MSI plošč še intergrirana Bluetooth tehnologija. Ploščo si si ogledali na X-Bit labs. Vsi, ki se želite spoznati z vsemi karakteristikami te plošče, klik!

0 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Intelova nova čipovja

X-Bit Labs - Intel bo jutri uradno predstavil svoja nova vezna nabora, ki se bosta imenovala i845PE ter i845GE. Oba bosta podpirala Pentiume 4 nove generacije, PC2700 DDR pomnilnik, Hyper-Threading tehnologijo in ostale dobrote, ki smo jih od Intela že vajeni. Bistvena razlika med obema čipovjema je že vgrajen grafični procesor nabora i845GE.

Japonci so, kot vedno, prvi v vsem, tako da so na Japonskem že včeraj začeli s prodajo matičnih plošč na teh naborih. Zaenkrat so plošče na teh naborih izdali Gigabyte, Asus, Abit, MSI ter Intel. Cene plošč segajo od 100 do 175 dolarjev. Klik!

0 komentarjev

Prvi primerki z i845PE

več strani - Intel je za 7. oktober najavil uradno predstavitev novega čipovja za svoje Pentium 4 procesorje, ki se imenuje i845PE. Kot je že v navadi, so proizvajalci matičnih plošč vezja dobili že pred tem datumom, da bodo na dan predstavitve že imeli pripravljeno zalogo teh plošč. Gigabyte je storil podobno potezo, kot jo je ob predstavitvi KT400 plošče, saj je tudi tokrat že nekaj dni pred uradno predstavitvijo, izdal matično ploščo na tem naboru. Nova Gigabytka se imenuje 8PE667 Ultra, podpira pa DDR RAM, ima podporo za RAID, LAN, zvočno kartico in ostale dobrote, ki smo jih od Gigabyta že vajeni. Za vse neučakance še test, samo v primeru da dobro razumete poljsko, če pa je vaše znanje tujih jezikov omejeno na angleščino, odklikajte sem ali pa sem.

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar