»

Še več osnovnih plošč

Tweak Town - Sicer smo danes novico o testu osnovnih plošč že objavili, a na internetu se je pojavil že nov. Kakorkoli že, med zdolgočasenim brskanjem po TweakTown, sem odkril, da so se tudi na tej strani odločili testirati nekaj plošč na SiS648 naboru. Odločili so se za proizvajalce MSI, Gigabyter ECS in spisali 13 strani dolg test. V kolikor se še vedno ne morete odločiti, katero ploščo bi kupili, vam ni več pomoči. [:D]

0 komentarjev

Iwill P4HT-S

t - break - Na T-Break se je danes pojavil nov test. Tokrat so testirali, da, uganili ste, ponovno matično ploščo. Ogledali so si zapeljivo rdečo Iwill P4HT-S plošo, ki temelji na i845PE čipovju. Plošča ima 5 PCI ter AGP režo, RAID, zvočno kartico ter ostale drobnarije, ki spadajo zraven. Če niste zadovoljni s trenutno matično ploščo, klik!

2 komentarja

Asus ali Gigabyte?

Slo-Tech - Kupujete novo osnovno ploščo? Se tudi vi ne morete odločiti, kateremu proizvajalcu bi zaupali vodilno vlogo v vašem računalniku? Za vse lastnike Penitumov4, ki se ubadate s podobnim vprašanjem, so poskrbeli na TweakTown, kjer so danes objavili test dveh matičnih plošč na enakem čipovju. Tokrat so preizkusili Asus P4PE ter Gigabyte 8PE667. Obe plošči temeljita na i845PE, novi Intelovi pogruntavščini, tako da lahko povsem objektivno primerjamo hitrost ter stabilnost obeh plošč. Klik!

Powahh [:D]

1 komentar

Epox 4PEA+

AnandTech - Tako, če sem vam v prejšnji novici predstavil dobro mero Socket A matičnih plošč, vam sedaj, da ne boste Intel fani užaljeni, predstavljam še svež test Epox 4PEA+, kot se uradno imenuje Epoxova umetnina, ki temelji na novem i845PE čipovju ter podpira Pentiume 4 v sodelovanju z DDR pomnilnikom. Plošča je dobesedno nabita z dobrotami, kot so serijski ATA, RAID, LAN in ostale drobnarije in ji iz tega zornega kot nimam česa očitati. Kako pa je plošča stabilna ter združljiva, pa bo pokazal čas. Klik!

Serial ATA

0 komentarjev

Vse o i845PE ter i845GE

AnandTech - Na Anandtechu so spisali članek, ki govori o danes predstavljenih čipsetih podjetja Intel, i845PE ter i845GE z grafično enoto. Članek vam na kratko predstavi osnovne značilnosti in lastnosti vsakega veznega nabora, sledijo testi treh plošč na teh čipovjih (Gigabyte, Asus, Albatron), navijaški potencial ... Članek obsega, reci in piši, petindvajset strani, kar zagotovo priča o njegovi kompleksnosti in širini zajetih stvari. Obvezni klik!



Dodatek: Poleg že omenjenega testa Asuske, so se na internetu pojavili še drugi testi matičnih plošč na tem naboru:

  • Intel 845GEBV2 na i845GE
  • Asus P4GE-V na i845GE
  • Gigabyte GA-8PE667 na i845PE
  • 0 komentarjev

    i845 @ Dan's Data

    Dan's DATA - Tudi Intelov i845 nabor je dolgo časa buril duhove, dokler nismo bili deležni prvih testov teh tako opevanih čipov. Sicer je Intel šele danes uradno predstavil svoj i845, Dan pa je tega testiral že pred dobrim tednom dni. Kaj torej pravijo testi? Dan je testiral matični plošči dveh proizvajalcev (Abit BW7 in Asus P4B) in prišel do zaključka, da sta plošči povsem solidna izdelka, ki upravičita sloves teh dveh proizvajalcev. Kaj pa performanse? Tukaj se je vse skupaj malce zalomilo, saj se je pokazalo, da PC133 SDRAM in Pentium4 nista ravno najboljši par. Tukaj se vidi, da je bil Pentium4 zdizajniran predvsem za pomnilnik Rambus, ki zaenkrat (poleg DDR SDRAM-a) zagotavlja dovolj pasovne širine. Drug problem pa je, da so Pentiumi4 še vedno precej dragi procesorji in da so jim bistveno frekvenčno šibkejši Athloni še vedno preveč za petami. Ravno zaradi tega razloga se bo marsikdo, ki išče value sistem raje odločil za AMD-jeve procesorje ali morda celo procesorje Pentium 3. Imel pa bi...

    0 komentarjev