»

Leadtek A280 LE TD MyVIVO

Hardware Zone - Leadtek že kar nekaj časa proizvaja grafične kartice z nVidiinimi procesorji. Tokrat so si na Hardware Zone ogledali izvedenko GF4 Ti4200, ki je pridobila to prednost, da deluje v AGP 3.0 (8x) načinu. Na grafikulji tiktaka 250 MHz procesor, kateremu pomaga 128 MB Samsungovega pomnilnika, ki deluje na 512 MHz. A kljub temu je prepustnost pomnilnika le 8.2 GB na sekundo, kar je v primerjavi z Radeoni -- malo. To zver umirja aluminijast hladilnik, ki prekriva večji del kartice in se ne razlikuje veliko od predhodnice.

0 komentarjev

AGP3.0 ali AGP2.0, to je zdaj vprašanje

Hardware Zone - O tem, ali je AGP 3.0, drugače poznan kot AGP 8x, le še en marketinški nateg, ali pa gre za dejansko uporabno pridobitev, je bilo prelitega že mnogo črnila (oz. prehojenih mnogo tipk [:D]), a jasnega odgovora nekako še nismo dočakali. Na Hardware Zone so nam tokrat poskušali odgovoriti na zgornje vprašanjem z drugim delom svojega članka, ki opisuje razlike med obema vodiloma. Tokrat so si pogledali praktično razliko v grafičnih programih, seveda pa tudi tokrat niso mogli brez teoretičnega filozofiranja. Ste negotovi? Klik!

2 komentarja

Nova Sandra novembra

Warp2Search - Zagotovo med vami ni bralca, ki ne bi poznal programa SiSoft SANDRA. SANDRA ja namreč izjemno uporaben program za diagnosticiranje sistema, saj vam izpljune kup uporabnih ter neuporabnih informacij o celotnem računalniku. Trenutno najnovejša verzija je 2002 SP1, a kot kaže, bomo kmalu dobili naslednika. V SiSoftu so danes namreč potrdili, da se bo za november napovedana različica SP2 preimenovala v 2003. Tako bomo torej novembra deležni nove polne različice. O novostih sicer še molčijo, jasno pa je že, da bo ena večjih novosti podpora za AGP 3.0. Klik!

0 komentarjev

Vse o novem AGP

Planet 3D Now - Od izdaje KT400 je veliko časa posvečenega debatam, kaj nam prinaša nov AGP standard. Ali gre za še en marketinški nateg, ali pa nam nov standard ponuja kaj več, kot le nekaj odstotne pospešitve? AGP3.0, tako se standard osemkratne hitrosti AGP vodila namreč uradno imenuje, so si ogledali na Planet 3D Now, kjer so spisali članek, ki razloži vse skrivnosti, značilnosti ter zmožnosti novega AGP čuda. Priporočljivo branje.

0 komentarjev

Prihodnost je svetla

Extremetech - Velikokrat uporabljani slogan pride tu kar lepo v uporabo. Prihodnost je svetla samo ne za AGP. Ampak za Serial AGP. Sodeč po tej novici, bo izšla samo še ena verzija AGP-ja. Standard se bo imenoval AGP 3.0 (kako originalno), v resnici pa bo šlo za AGP 8x. Hitrost delovanja bo 533 MHz (tako vsaj piše), pasovna šitina pa 2.1 GBs. Na žalost pa AGP 3.0 ne bo popolnoma kompatibilen s prejšnjimi verzijami. Z AGP 4x naj ne bi bilo problema, bo pa z AGP 1x in AGP 2x, katerih sistemi s podporo AGP 8x ne bodo zaznali.
Nalednik AGP-ja bo Serial AGP (danes gre vse očitno na serial; iz ATA100 na Serial ATA, iz AGP na Serial AGP,...). Pasovna širina naj bi bila (čeprav je vse še zelo neuradno in nezanesljivo) 2.5 GBs na pin. Kar pomeni, da bi teoretična pasovna širina Serial AGP-ja bila 10 GBs. Kar je veliko. Ampak kakor jaz vedno pravim: bomo videli.

3 komentarji