»

Začetek prodaje Athlonov 2600+ ter 2700+

X-Bit Labs - Kljub izidu AthlonXP 2600+, 2700+ ter 2800+, ki se je zgodil že nekaj časa nazaj (a je šlo za, bolj kot ne, navaden paperlaunch), so se sedaj omenjeni procesorji na 333 MHZ vodilu že začeli pojavljati tudi na prodajnih policah. Po poročanju X-Bit Labs so včeraj začeli s prodajo le-teh na Japonskem. Cena za model 2600+ znaša 354 ameriških dolarjev, medtem ko dražja inačica stane slabih osemdeset dolarjev več. Cene veljajo seveda za količine nad 1000 kosi. Procesorji bi se, po zagotovilih AMDja, drugod po svetu morali pojaviti v roku nekaj tednov (kar je, roko na srce, zelo raztegljivo časovno obdobje). Klik!

1 komentar

Kateri Athlon?

Overclockers.com - AMD je v zadnjih mesecih ustvaril precejšno zmedo s celo vrsto t.i. papirnatih izdaj procesorjev. Najprej se je začelo z 2200+ Throughbredom A, nadaljevalo z 2400+ in 2600+ Throughbredoma B in doseglo vrhunec z 2700+ in 2800+ Throughbredoma B na 333 MHz FSBju. Od vseh teh lahko zaenkrat v trgovinah najdemo le 2200+ v zadostnih količinah ter v zadnjih dneh celo 2400+ v zelo omejenem številu, če malo pobrskamo po spletu. Do tu je stvar še nekako jasna, sedaj pa je AMD počasi začel z uvajanjem Throughbredov tudi v počasnejše modele, vse do 1700+. Vendar pa je pri tem poskrbel za svojevrstno zmedo. Tako so sedaj nekateri modeli na voljo na treh različnih jedrih, drugi na dveh, tretji pa celo samo na enem. Zmeda zgleda nekako takole:
  • 1700+: Palomino, TBred A
  • 1800+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 1900+: Palomino, TBred A
  • 2000+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 2100+: Palomino, TBred A, TBred B
  • 2200+: TBred A, TBred B
Smetana problema je pa še pojav 2600+ modela na 333 MHz FSBju (2083 MHz; 2600+...

4 komentarji

Athloni ... bodo

X-Bit Labs - Na internetu so se pojavile govorice, da namerava AMD danes uradno predstaviti začetek masovne proizvodnje ter prodaje AthlonXP 2600+ procesorjev na 333 MHz vodilu. No, sedaj lahko že rečemo, da se to ni zgodilo. Dobili smo le izjavo AMDjevega tiskovnega predstavnika, ki pravi, da bo AMD začel proizvajati ter prodajati omenjene procesorje brez večje najave. O dobavljivost in cenah niso želeli v AMDju povedati ničesar. Klik!

0 komentarjev

Tri gigaherčni procesorji novembra

OC Workbench - Na internetu se pojavljajo govorice, da namerava Intel 14. novembra letos izdati tri gigaherčno izvedenko Penituma 4. Njihov tiskovni predstavnik govoric ni niti potrdil, niti zanikal, je pa potrdil, da bo Intel dotični procesor izdal še pred koncem koledarskega leta. Prav tako naj bi se z izdajo 3 GHz procesorja, šibkejši 2.6 ter 2.8 GHz različici tega procesorja, premaknili iz t.i. high-tech sistemov, v računalnike domačih uporabnikov. Prav tako je potrdil namero Intela, da namerava znižati cene že obstoječim procesorjem. Klik!

3 komentarji

AMD Athlon XP SFF

X-Bit Labs - AMD je že začel prodajati predelane Athlone XP, namenjene sistemom, kjer je utilizacija porabe ter odvečne energije zelo pomembna. Athlon XP SFF porabi namreč med polnim delovanjem le 35 W električne energije ter uvaja novost, katere smo pri drugih proizvajalcih že vajeni. Tehnologija, imenovana "Cool'n'Quiet" omogoča dinamično zniževanje frekvence procesorja, kar pomeni, da bo procesor, ko ne bo potreboval procesorske moči, enostavno obratoval na bolj prijazni frekvenci. Mar to pomeni, da bo AMD začel naskakovati tudi trg počasnejših procesorjev z nizko porabo? Se morata VIA in Transmeta začeti tresti? Klik!

0 komentarjev