»

Gmail si je vzel dve uri počitka

CNet - Pri znanem slovenskem ponudniku brezplačnih e-poštnih predalov smo sicer na občasne krajše in daljše prekinitve delovanja že navajeni, včeraj pa so jo tehniški škrati zagodli celo velikemu Googlu. Okrog 10.30 po srednjeevropskem času je postal nedosegljiv, med žive pa se je vrnil približno dve uri in pol kasneje. Točnega obsega izpada niso razkrili, a naj bi bilo prizadetih mnogo uporabnikov, so zapisali. Prav tako niso povedali, kaj je šlo narobe, pravijo pa, da njihovi inženirji raziskujejo zaplet.

Zadnji večji izpadi Googlovih storitev so se zgodili...

29 komentarjev

Seagate skrajšuje garancijo

Seagate - Po več kot štirih letih petletne garancije na Seagatove diske, je te ugodnosti konec, poroča The Tech Report. S prihodnjim letom bodo goli (OEM) trdi diski serij Barracuda in Momentus imeli le še tri leta garancije, medtem ko bodo škatlaste (retail) verzije za zdaj še ostale pri petletni garancijski dobi. Zahtevnejši diski iz razreda enterprise, kamor sodijo serije Savvio, Cheetah, Barracuda ES in SV35 bodo prav tako obdržali stari sistem. Diski, kupljeni pred 3. januarjem, bodo seveda obravnavani po starem.

Seagate je na spremembo utemeljil nekoliko smešno. Pravijo, da bodo tako uporabnikom ponudili garancijske pogoje, ki so trenutno standard v tej industriji in bolje ustrezajo Seagatovim partnerjem in strankam. Poudarjajo še, da se 95 odstotkov vseh reklamacij tako ali tako zgodi v prvih treh letih po nakupu. Uradno naznanilo.

25 komentarjev

Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Plextorjev lepotec.

CDR-Info - Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki...

23 komentarjev

Dve leti garancije za dvajset dolarjev

X-Bit Labs - Kot smo že poročali, izdelovalci diskov množično skrajšujejo garancije na minimum, tj. eno leto. Mnogo uporabniki so bili s tem izjemno nezadovoljni in uslišal jih je Western Digital. Seveda ne zastonj.

Vsi uporabniki bodo lahko ob nakupu za ceno dvajsetih dolarjev dokupili svojemu disku dve leti garancije. Seveda ne gre za novo stvar, saj je to že uveljavljena praksa v računalniškem svetu. Hitachi, na primer, vam prav tako za doplačilo podaljša garancijo na monitor ipd. Na žalost, bodo tako uporabniki dobili za isto ceno manj. Nekaj mesecev nazaj bi namreč enak disk s triletno garancijo stal toliko, kot sedaj stane tisti z enoletno. Klik!

1 komentar

Garancija diskom s 1. oktobrom samo 1 leto?

Seagate - Tukajle si lahko preberete izjavo Seagate-a, da bo s 1. oktobrom garancijska doba znašala le še 1 leto. Enako naj bi se zgodilo tudi z vsemi ostalimi proizvajalci diskovja. Garancijska doba naj bi ostala nespremenjena le za SCSI diske.

Kdor namerava kupiti disk naj torej to stori še v tem mesecu. Zahvala pa gre prijaznemu prodajalcu, ki me je včeraj na to spremembo opozoril.

6 komentarjev