»

Igra Nvidia umazano igro?

X-Bit Labs - Tega, da Nvidii za vrat močno diha ATI, vam ni potrebno razlagati. Čeprav je po drugi strani spet vprašanje, če stanje ni ravno obratno. [:\\]

Po drugi strani pa sem na X-bit Labs zasledil podatek, da primanjkuje čipov serij Ti 4200, Ti 4600 in MX 440. Sicer razlog menda pripisujejo nepričakovanemu povpraševanju po karticah na teh čipih, po drugi strani pa v tem članku najdemo zanimivo tezo. To, da so vsi prej našteti čipi podlaga za AGP 4x kartice kar bode v oči. Tako naj bi Nvidia zavestno prikazovala pomanjkanje, v tem času splavila nove, AGP 8x kartice, in ker bodo slednje dražje, tudi pošteno zaslužila.

Tsk, tsk, Nvidia..

28 komentarjev

nForce II prihaja

X-Bit Labs - Kot vse kaže, bomo le dočakali tako opevano nForce II čipovje. nVidia je namreč danes obljubila, da je čipovje nared in že pri proizvajalcih matičnih plošč, ki naj bi začeli z njihovim izdajanjem. Začel naj bi Leadtek, ki bo svojo K7NCR18D Pro ponudil že 29. tega meseca, po ceni 150 evrov. Kaže, da KT400 končno dobiva konkurenco, klik!

Tako, sedaj grem pa na dopust. Dva dni vam ne bo treba prenašati mojega "teženja" v novicah. Radujte se, dokler se še lahko ... [:D]

3 komentarji

Dvoboj MX-ov

t - break - Mirno lahko rečemo, da je GeForce 4 MX440 zgrešena serija grafičnih kartic. Nvidia to zanika ter se na vse kriplje trudi dokazati nasprotno, kar so poskusili tudi z izdajo MX440 primerkov za AGP osemkratne hitrosti. Kako se ti novi MX-i obnesejo, so pogledali na T-Break, kjer so pod drobnogled vzeli MX440 podjetij MSI ter Gainward. Klik!

5 komentarjev

GDDR-3 tudi uradno potrjen

X-Bit Labs - Po nekajdnevnem špekuliranju glede uporabe GDDR-3 pomnilnika na grafikuljah, je dokončno jasno. ATI je v svoji izjavi za medije uradno potrdil, da se bo nov pomnilniški standrad, uporabljan na bodočih grafičnih karticah, imenoval GDDR-3. Glavna zamisel pomnilnika je, doseganje hitrosti tja do 1600 MHz brez izdelave izjemno zapletenih DDR čipov. Poleg kanadskega giganta, je prihajajoči standard podprla tudi nVidia ter vsi večji izdelovalci pomnilniših čipov. GDDR-3 bo na voljo v začetku leta 2003. Klik!

0 komentarjev

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

Vodila prihodnosti

G3D - Gotovo ni treba poudarjati, da je računalništvo ena izmed najhitreje razvijajočih se panog, v kateri velja načelo, da je danes kupljen računalnik lahko že "jutri" zastarel. Poleg izjemno hitrega razvoja grafičnih kartic in procesorjev pa se proizvajalci po malem pripravljajo tudi na prihod posebnih vodil, ki bodo v prihodnosti nadomestili že malce ostareli PCI in AGP 4x. Med najresnejšimi kandidati so zaenkrat 3GIO, ki je mišljen kot zamenjava za PCI in AGP 8x, ki bo v bližnji prihodnosti zamenjal AGP 4x. O novem AGP-ju samo toliko, da ne bo popolnoma združljiv s prejšnjimi različicami. To pomeni, da v novi AGP ne bomo morali tlačiti kartic, ki so namenjene AGP 1x/2x. To pomeni, da bodo navdušenci nad grafičnimi karticami Voodoo 3 spet potegnili "ta kratko" ;). Seveda je kandidatov za vodila prihodnosti več, vendar pa bo najverjetneje obveljal samo en standard. Nekateri so to ugotovili in se pravočasno umaknili iz tekme - primer: AMD s HyperTransportom, ki ga podjetje sedaj...

0 komentarjev