»

AthlonXP 2800+ vs. Pentium4 2.8GHz

X-Bit Labs - Testi procesorjev in grafičnih kartic navadno potekajo v 3D aplikacijah in igrah, a tokratni test je izjema. Na X-Bit Labs so se namreč odločili malce drugače. Vzeli so drugega najmočnejšega Pentiuma in njegovega velikega rivala Athlona XP 2800+ ter ju testirali v najbolj popularnem programu za obdelovanje slik, Adobe Photoshop 7.0. Zanimivo je dejstvo, da so test opravili s štoparico, kar pomeni, da je manjša vrednost na grafu boljša (ravno obratno je v 3D aplikacijah). Merili so torej odzivnost procesorja. Klik!

Na test nas je opozoril tudi Artagnan.

4 komentarji

Nove Barracude

X-Bit Labs - Da, podjetje Seagate (prosim ne slovenite tega kot morske gate) spet preseneča. Tokrat so izdali nove diske. Prva dva sta iz serije Barracuda 7200.7 Plus in sta dobavljiva v kapacitetah 120GB ter 160GB, oba z 8MB predpomnilnika. Ostali diski pa so iz serije Barracuda 7200.7 in ponujajo 40, 80, 120 ter 160GB prostora ter imajo le 2 MB predpomnilnika. Vsi našteti diski podpirajo Seagateov SoftSonic Fluid Dynamic Bearing sistem (FDB) in naj bi bili zaradi tega izjemno tihi. Klik!

0 komentarjev

13 diskov na test je šlo...

X-Bit Labs - Sicer je tole "že" dva dni star članek, a ne mi zameriti njega objave, ker je res koristen in zanimiv ter ima veliko vrednost. Na x-bit labs so namreč stestirali kar 13 (nesrečna številka? [:8)] ) diskovnih pogonov in jih med seboj primerjali. Ogled priporočam vsem, ki se odločate za nakup novega trdega diska pa tudi tistim, ki le želite biti na tekočem s stvarmi. Tukaj!

0 komentarjev

Test zvočnikov

Slo-Tech - Na Dan's Data so se spravili testirati zvočnike. Tako so spravili skupaj Altec Lansing Select 4100, Cambridge SoundWorks FPS1600, Creative Inspire Digital 5700 in Logitech Z-560, ter jih dodobra pretestirali in celo odprli, da bi nam pokazali, kaj se skriva v škatlah nizkotoncev. Izbrati najcenejše? Najlepše? Ali najboljše? Celoten test se nahaja tukaj. Dodatek by alien-w: Kmalu bo mini test zvočnikov tudi na Slo-Tech-u. Slinite se v pričakovanju.

1 komentar