»

Prve matične plošče s KT400A (za AMD)

X-Bit Labs - VIA je svojega naslednika že dobra uveljavljenega KT400 čipovja, KT400A, napovedovala že kar nekaj časa, a matičnih plošč osnovanih na njem ni in ni bilo na spregled. No, sedaj ko je mastne zaslužke začela žeti Nvidia s svojim nForce2, pa so se stvari začele premikati hitreje. Danes je Asus objavil specifikacije svoje A7V400 osnovne plošče, ki bo temeljila na KT400A.
  • podpora vsem SocketA procesorjem, vključujoč Bartone (AMD),
  • KT400A NortBridge in VT8235 SouthBridge,
  • tri pomnilniške reže za PC3200 DDR,
  • šest PCI in en AGP 8x slot
  • klasičen dvokanalni ATA133 krmilnik in
  • RAID krmilnik s podporo SATA,
  • gigabitni Ethernet, USB2.0, Firewire ter integrirana zvočna kartica in
  • cel kup overclockerskih pripomočkov v BIOS-u
O dobavljivosti in ceni še ni podatkov. Klik!

3 komentarji

Gigabyte GA-8INXP ter MSIjeva konkurenca

Hardware Zone - To je Gigabytova nova plošča s podporo dvokanalnemu RAMu, o kateri smo poročali že včeraj. Danes so si jo ogledali na Hardware Zone. Plošča podpira le Pentium4 procesorje, ki premorejo HyperThreading tehnologijo in tiktakajo na frekvenci višji od 3.06GHz. Seveda ima plošča podporo AGP 3.0 načinu, USB 2.0, Serial ATA ter ostalim dobrotam, ki smo jih že navajeni. Plošča je lepe modre barve, na kateri je posajen fluorescenten AGP slot. Klik!

Dodatek (19:57): Konkurenčno ploščo, zgrajeno na enakem čipovju, MSIjevo GNB Max (Granite Bay) pa so si ogledali na T-Break. O tem, katera plošča izgleda lepše ni dvoma, katera pa je bolj uporabna, se bo moral odločiti vsak sam, klik!

0 komentarjev

Matičnim ploščam nikoli konca

več strani - Tako, za konec tehle popoldanskih novic vas razveselim še z ... uganili ste, testoma dveh matičnih plošč [:D].

Na IzgubljenihVezjih™ so si ogledali Soyovo umetnijo na KT400 čipovju, namenjeno Athlonom ter novim serijam grafičnih kartic s podporo AGP 8x. No, na Overclocker's Club pa so pod drobnogled vzeli ploščo na istem čipovju konkurenčnega proizvajalca, to je Asus A7V8X, o kateri so že bile novice. V kolikor vas torej mika nova plošča za vašega Athlončka ter se ne morete odločiti, odklikajte na teste.

0 komentarjev

Soyo-KT400 DRAGON Ultra

Technoyard - Vas zanima, kakšno matično ploščo vam lahko ponudi podjetje Soyo, če imate Athlona ter 165 dolarjev odveč? Njihov odgovor se imenuje Soyo-KT400 DRAGON Ultra Platinum Edition. Gre za osnovno ploščo na KT400 čipovju, namenjeno vsem SocketA procesorjem, ki so jo preizkusili na Techno Yard. Plošča ni nič posebnga za današnje čase, ima sicer razne dodatke, kot so USB 2.0, Serial ATA in druge, ki pa že počasi preraščajo v osnovno opremo vseh boljših plošč dandanes. Klik!

USB 2.0 konektor na plošči

0 komentarjev

Bogato obložena MSIjevka

PC Stats - MSI je izdal novo osnovno ploščo, temelječo na novoizdalem VIInem naboru KT400, ki se imenuje MSI KT4 Ultra-FISR. Plošča je dobesedno do zob oborožena z novimi in starimi tehnologoijami saj ima integrirano zvočno kartico (s podporo 5.1 kanalnem zvoku), gigabitno mrežno kartico, Firewire (IEEE 1934) krmilni, USB 2.0, Serial ATA ter RAID IDE krmilnik, podporo AGP 8x ter Bluetooth podporo.

Omenjeno ploščo so si ogledali na PC Stats ter ji prisodili celo nagrado uredništva. Slin!

1 komentar

Zanimiva plošča

The Register - V svoji ne tako dolgi pisunski karieri sem videl že kar nekaj izdelkov, ki se od ostalih niso razlikovali po ničemer, razen po izjemnem izgledu. Po zmogljivosti so bili povprečni, ali pa so se uvrstili le malenkost nad povprečjem. Vendar pa so se ljudem prikupili in številni so jih vzeli za svoje. Tako smo pred kratkim videli igračkanje AOpna, ki je izdal prav simpatično ploščo s smeški, danes pa se jim skuša približati tudi SOYO, ki se je odločil, da svojo novo ploščo SY-P41 Fire DRAGON, ki je namenjena 478 pinskim procesorjem Pentium4 in se lahko pohvali s 400 MHz vodilom ter naborom i845D DDR SDRAM, ogrnejo v barve tajvanske zastave. Priznati moram, da sem od plošče same pričakoval bleščeč primerek, ki naj bi imela...

0 komentarjev

eraserr strikes again!

Jaz - Ne, eraserr ni neki nevaren virus (no ja nevaren je kvečjemu svojim lastnim komponentam [:))]), temveč eden izmed najbolj zagrizenih Slo-Techerjev. Če vam ni bilo dovolj njegovo OC popotovanje, si sedaj oglejte še kako je modificiral svojo ABIT KT7 matično ploščo, da je dosegel višjo voltažo.V bistvu gre za zelo uporaben trik, saj je glavna pomanjkljivost vseh SocketA matičnih plošč nizka maksimalna voltaža. Znano je namreč, da SocketA procesorji potrebujejo zelo visoke voltaže za dosego maksimalnih overclockov, in ta trik bo pomagal vsem lastnikom ABITovih platk (in tudi drugim!), da končno izpolnijo svoje sanje [8-)].

2 komentarja