»

Leadtek K7NCR18D

Amdmb.com - Za tole zaspano nedeljsko jutro, ki se počasi preveša v popoldan, se, ob pomanjkanju novic, prileže kakšen test. Tokrat so ga spisali na Amdmb.com, kjer so testirali že dobro poznano Leadtekovo nForce2 ploščo, K7NCR18D. Tople vode seveda ni mogoče ponovno odkriti, prav tako pa tudi test ni pokazal nekih revolucionarih odkritij. Klik!

0 komentarjev

Leadtek WinFast K7NCR18D-Pro

Bjorn3D - Med zdolgočasenim nedeljskim brskanjem po internetu sem odkril še en računalniški test. Na Bjorn3D so včeraj dobili v svoje roke Leadtekovo osnovno ploščo na nForce2 naboru, kar so dokumentirali s testom, ki se je pojavil na njihovi strani. Ploščo, ki jo je Leadtek poimenoval WinFast K7NCR18D-Pro, so preizkusili z različno hitrimi procesorji ter pomnilniškimi moduli, za referenco pa so uporabili vsem dobro poznano Epox 8K7A+. Klik!

4 komentarji

Soltekova nForce2 plata

X-Bit Labs - Osnovne plošče, temelječe na nForce2 čipovju, počasi kapljajo na trg. Tako se je svoj piskerček odločilo pristaviti tudi podjetje Soltek, ki kani na trg v prihodnosti poslati dve plošči, poimenovani SL-75FRN in 75FRN-R. In kaj ponujata? Tukaj je spisek:
  • podpora Socket A Athlonom XP z 100/133/166 MHz vodilom
  • nVidia nForce2 SPP čipovje, vključujoč MCP I/O kontroler
  • 3 DIMM razširitvena mesta za do 3 GB PC2100, PC2700 ali kar DDR400 RAMa. Seveda zadeva podpira dvokanalno konfiguracijo, vendar je za to treba imet dva identična modula
  • 5 PCI ter ena AGP 8x reža
  • dvokanalni ATA 33/66/100/133 kontroler; plošča 75FRN-R ima še Promiseov Serial ATA - 150/ATA133 RAID kontroler z dvema Serial ATA in enim ATA133 konektorjem
  • 6 USB 2.0 priključkov
  • šestkanalna AC'97 integrirana zvočna kartica
  • za navijalce med nami so nastavitve za napetost jedra, RAMa in AGPja, ter seveda nastavitve hitrosti vodila in množilnika
Jah, manjka nekaj stvari, ki jih utegne kdo pogrešati - recimo OgnjenaŽica (IEEE1394),...

0 komentarjev

Leadtek K7NCR18D Pro

t - break - NForce II si nezadržno utira pod med nas. Slab teden po najavi Leadtek osnovnih plošč na tem naboru, so se na internetu že pojavili prvi testi. Na T-Break so si ogledali Leadtekovo osnovno ploščo poimenovano K7NCR18D Pro. Plošča ni nič posebnega, ponuja pač vse tiste stvari, katere nForce II že v osnovni podpira (AGP 8x, DDR400, USB 2.0), a si test vseeno splača prebrati, navsezadnje gre za eno prvih nForce II osnovnih plošč. Klik!

0 komentarjev

Leadtek z nForce2 ploščami

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je tudi Leadtek napovedal izdajo svojih osnovnih plošč na nForce2 ST naboru. V Leadteku so potrdili, da bodo osnovne plošče naprodaj, kakor hitro bo to mogoče. Neuradni viri na internetu že omenjajo imena teh plošč, imenovale naj bi se namreč K7NCR18D-PRO, K7NCR18D, K7NCR18G-PRO ter K7NCR18G. Vse plošče bodo podpirale vse SocketA procesorje, imele bodo tri DIMM, štiri PCI ter eno AGP režo, razlikovale pa se bodo v finesah, kot so USB priključki, Firewire krmilnik, integrirana zvočna ter grafična kartica, ipd. Dodatne informacije ter preglednica specifikacij na tej strani.

0 komentarjev

Specifikacije Abitove nForce2 plošče

OC Workbench - Kljub izidu čipovja nForce2, osnovnih plošč temelječih na njem še ni (z izjemo Gigabyta), se pa že pojavljajo napovedi ter špekulacije o ploščah na tem veznem naboru. Abit je predstavil specifikacije svoje osnovne plošče, ki se bo imenovala NV7-8x. Plošča bo imela vgrajene SATA, ATA133, LAN, USB2 ter Firewire 1394 tehnologije, podpirala bo do dve palčki DDR400 ali 3 palčke DDR333 pomnilnika, 6-kanalen zvok in še mnoge druge dobrote. Slin!

2 komentarja

nForce2 v rokah AnandTechovcev

AnandTech - Danes se dogajajo samo čudovite stvari, vsaj za AMD privržence. Izšla sta nova procesorja, stari se ceníjo, nForce2 trka vrata ... No, dobre tri mesece po tem, ko je nVidia predstavila nForce2, so se končno pričele pojavljati tudi matične plošče, temelječe na njem. Na AnadTechu so si ogledali Asusovo A7N8X v povezavi z najmočnejšim Athlonom ta hip. In rezultati so prijetno presenetili. Klik!

3 komentarji

nForce2

več strani - Na vseh trdnostvarnih (hardware) straneh govorijo: "nForce2 gor, nForce2 dol", zato moramo še mi pristaviti skledico. Sicer na žalost ne z lastnim testom, temveč le s povezavami do testov tujih strani. nForce2 so pod drobnogled vzeli na:

in tako naprej in tako naprej. Če preberete vse, boste morda vedeli več kot sami snovalci tega čipovja [:D].

2 komentarja