»

MSI s 55% znižanjem P55 plošč

Z znižanjem manj kot 100 €

vir: Hexus
Hexus - Uraden izid cenejše Intelove platforme je oddaljen le še dva dneva, kar si je vredno zapomniti. V torek, 8. septembra, torej na dan izida, bo MSI za kar 55% znižal cene dveh svojih matičnih plošč, na katerih se nahaja vezno čipovje P55. Plošči iz višjega in srednjega cenovnega razreda, P55-GD65 in P55-GD80, bosta tako namesto 140 oz. 190 funtov stali zgolj 63 in 85,5 funtov.

Zaloge znižanih plošč so seveda omejene in bodo lahko pošle zelo hitro, čeprav je vsak kupec upravičen do le ene plošče. Začuda bo do...

24 komentarjev

Epox 8K9A2+

Hexus - Še en test. Da, uganili ste, matične plošče. Tokrat na Hexus.net, kjer so testirali Epoxovo umetnino na KT400 čipovju. 8K9A2+, kot jo je Epox veličastno poimenoval (no, ja [:D]), je tipična KT400 plošča, ki smo jih v novicah predstavili že mali milijon, tako da se pri samih lastnostih plošče ne bomo zadrževali. Morda velja omeniti le Epoxovo posebnost ali značilnost, kakor pač pogledate, LED debug display namreč. Če še imate kaj volje za branje testov že skorajda starega čipovja, go for it!

0 komentarjev

EPoX 8K9A2+

VR - Zone - Vsi tisti, ki ste mislili, da se boste za danes izognili testom osnovnih plošč, ste se pač zmotili. Na VR-Zone so si namreč ogledali Epoxovo umetnijo na KT400 čipovju, ki so jo poimenovali 8K9A2+. Tisti plus v imenu tokrat pomeni prisotnost RAID krmilnika, sicer pa plošča ni nič posebnega, saj ima vse tiste bonbončke, katere vam zagotavlja že sama zasnova KT400. Razen seveda Epoxove posebnosti, debug displaya. V kolikor vas torej mika imeti najnovejše srce v vašem računalniku, odklikajte sem!

15 komentarjev

Abit KD7-RAID

Overclockers New Zeland - Abitovo osnovno ploščo na KT400 čipovju, ki jo je le-ta poimenoval KD7-Raid, so si tokrat ogledali na Overclockers New Zealand. Gre za običajno KT400-based osnovno ploščo, ki ponuja bonbončke, za katere ima KT400 že v osnovi podporo ter RAID, a se še zdaleč ne more primerjati z AT-7 ploščo, ki je članica MAX2 serije in vsebuje neprimerno več dodatkov. Skratka, gre za solidno, robustno ploščo, ki se je nikakor ne bi branil. Klik!

0 komentarjev

Epox najavil KT400 plošči

X-Bit Labs - Epox je včeraj najavil izid še dveh svojih osnovnih plošč na KT400 čipovju. Plošči se bosta imenovali EP-8K9A2+ ter EP-8K9A3+, na prodajnih policah bosta v najkrajšem možnem času, o ceni pa Epox zaenkrat še molči. Znane so le specifikacije osnovnih plošč, ki so KT400 čipovje, 4 DDR reže, AGP 8x, 6 PCI rež, RAID, LAN ter šestkanalni zvok. Klik!

1 komentar

Še več i845 plošč

X-Bit Labs - Uf, četrtek, lack of time. Vendar pa sem si vseeno našel nekaj časa, da še kaj spišem. Kot veste, je i845 kljub mlačnim zmogljivostim t.i. "chipset uspešnica", saj proizvajalci najavljajo nove plošče okrog tega nabora kar po tekočem traku. X-biti so naredili malce podrobnejši opis nekaterih prihajajočih plošč, jaz pa vam bom povedal samo to, da se bo Transcendova plošča imenovala TS-ABD4, QDI-jevi bosta PlatiniX 2 in Platini 1, Supermicrovi pa se bosta imenovali P4SBA in P4SBM.

0 komentarjev

Izid Dual-Athlon osnovnih plošč prestavljen

Ace's Hardware - AMD je na svoji strani objavil t.i. White Paper v katerem je opisal kompatibilnostne probleme z njihovim AMD-762 čipsetom ter VIA 686B Southbridge čipovjem. Če ta dva čipovja uporabimo skupaj lahko pride do problemov, ko se uporabi funkcija "Suspend to RAM" z Registered DDR-RAM moduli. Proizvajalci matičnih plošč se sedaj trudijo, da bi se napaka odpravila. Uporaba obeh čipovij je trenutno najcenejša opcija pri proizvodnji Dual-Athlon osnovnih plošč. Zaradi tega bo tako npr. MSI verjetno moral prestaviti izid svoje MSI K7D Master osnovne plošče, ki je bila prvotno načrtovana za avgust, na konec septembra.

0 komentarjev

Primerjava med p3 mamaplatkami

Ace's Hardware - Ace's Hardware se je naveličal stalnega testiranja plošč za TBirde ter Durone in se spravil testiranja osnovnih plošč za Pentium III procesorje. Na testu je imel 5 osnovnih plošč, od katerih sta dve bazirali na čipovju i815E (Gigabyteova ter MSIjeva), dve sta tekli na Apollo Pro 266 čipovju (AOPENova ter MSIjeva, s tem da je imela MSIjeva še dodatne reže za navadni SDR 133 MHz pomnilnik), peta je pa tekla na starejšem VIInem 694x čipovju, samo za primerjavo. Detajlov vsake plošče posebej vam ne bom govoril, saj si test lahko preberete. Ustavil se bom predvsem pri uporabnosti nakupa kakšne od teh plošč. Če si že lastite Pentium3, se vam nove plošče ne splača kupiti (o tem sem že razmišljal, saj sem hotel svojo Epox BX6 zamenjati za Abitovo BX133). Če pa kupujete nov računalnik, pa prvo premislite o vsak dan boljši ter cenejši alternativi, AMDju. Intel je zame postal neinteresanten, vsaj do izida 0.15 mikronskih p3 procesorjev, ali pa do masovne pocenitve P4. Do takrat pa - AMD. ...

2 komentarja