»

Nov SiOL ADSL paket

SiOL - SiOL nas zadnje čase pogosto preseneča z novimi ADSL paketi. Tokrat so dodali nov, Prestižni paket, povečali pasovne širine obstoječim ter uvedli nove, nižje cene za študente in dijake:

Ime paketa Pasovna širina (kbps) Fizična oseba (SIT) Pravna oseba (SIT) Dijak/študent (SIT)
Standardni 1.024/256 8.060 12.700 5.900
Komfortni 2.048/384 9.900 15.600 7.740
Prestižni 4.096/512 13.580 21.400 11.420

Vsekakor je uvedba nižjih cen za študente in dijake lepa gesta, saj smo tako končno prišli do razumnih cen in ustrezne kakovosti dostopa do interneta. Če mi ne verjamete, klik!

33 komentarjev

Telekom obljublja do 6 megabitov

Finance - Po zagotovilih direktorja Telekoma Slovenije, Petra Graška, bo hčerinska družba SiOL ponudila nove naročniške pakete za uporabnike ADSL omrežja.

Na svoj račun naj bi hitrega interneta željni uporabniki prišli že konec letošnjega leta, ko bo mogoče naročiti paket s hitrostjo do 4 megabite na sekundo, hkrati pa pri Telekomu zagotavljajo, da omenjen paket ne bo za 100% dražji od obstoječega (to je 2 megabita na sekundo za slabih 10 tisočakov mesečno). Še več bo Telekom ponujal v drugi polovici naslednjega leta, ko kani pipice tistim, najbolj premožnim odpreti tudi do 6 megabitov na sekundo.

Niso pa pozabili celo na študente. Njim se obeta nov študentski naročniski paket, kjer bodo za dobrih 5 tisočakov mesečno deskali s hitrostjo 1 megabita (ter 256 kbit uploada). Napovedujejo še druge nove, t. i. atraktivne pakete, o katerih še niso želeli govoriti. Še letos.

Zadeva s strani SiOLa sicer še ni uradna, a besed glavnega direktorja in lastnika SiOLa ne gre jemati zlahka. Bomo videli!...

30 komentarjev

Kraja pasovne širine

2CPU - Kaj narediti, ko nekdo nekam prilepi sliko s tvojega strežnika in ti tako posledično krade pasovno širino, za katero po možnosti še plačuješ? Tukaj si lahko ogledate eno idejo, kako obračunati z tatovi[:D]. Namig: poglejte si slike v opisu produkta[>:D].

Hehe, po moje bo ta Nemec naslednjič dvakrat premislil, preden bo spet objavil kako tako sliko[:D].

6 komentarjev

Precej odebeljena Siolova pipica

Jaz - Te dni je Siol vse svoje uporabnike precej razveselil z uvedbo precej debelejše pipce do tujine. Skupna pasovna širina sedaj znaša kar (za naše razmere, seveda... v tujini je to skoraj minimum) 189MB/s, kar pomeni, da so dosedanjo povezavo povečali za 155MB/s. To je seveda bila osnova za uvedbo kakršnihkoli flatrate povezav do interneta in zdi se, da do ADSLja več ni daleč. Vsekakor je to bil nujno potreben korak v pravi smeri, saj smo zadnje čase uporabniki Siola imeli kar precej težav z vsakdanjim nalinijskim delom. Upajmo, da bo zdaj vsaj za nekaj časa vse rožnato... Več informacij najdete tukaj (Opozorilo uporabnikom). Thnx, Tron!

0 komentarjev