»

Nove Abitove osnovne plošče

Tech Seekers - ABIT je predstavil novo serijo matičnih plošč, osnovanih na Intelovem i865 vezju, imenovano IS7. Matične plošče te generacije bodo podpirale Pentium 4 procesorje s 400/533/800 MHz-FSB in HyperThreading tehnologijo. Na teh ploščah bomo našli še Serial ATA, 6-kanalni zvok, USB 2.0, IEEE 1394 ter Intel Extreme Graphics 2 za grafično nezahtevna opravila. ABIT takisto ni pozabil na navijalce, saj zraven plošč dobimo tudi ABIT SoftMenu Overclocking funkcijo. Klik!

3 komentarji

Albatron PX845PEV-800 Limited Edition

SubZero Tech - Kot vsi vemo, bo Intel kmalu na trg poslal procesorje Pentium 4 z 800 Mhz FSB. Na trgu je že nekaj takih plošč, ki tak FSB podpirajo, ampak večinoma le navitega.

Pri podjetju Albatron pa so izdali omejeno serijo v naslovu omenjene matične plošče. Temelji na i845PE vezju, ter ima 3 DDR333 pomnilniške reže. Kot sem že omenil, podpira 800 Mhz FSB, navitega ali pa že tovarniško "narejenega". Podpira Pentium 4 procesorje (Willamette, Northwood, Prescott). Plošča ima veliko dodatkov, kot so npr. 6 USBjev 2.0/1.1 (4 na pomožnem kablu), mrežno kartico, nekaj ventilatorjev, itd. Ima 5 PCI rež ter en AGP 4X priključek.

Ta izdelek so testirali na SubZero Tech in ugotovili, da gre za zelo dobro...

0 komentarjev

Novo čipovje od SiS

X-Bit Labs -

Tajvanski gigant, ki se ukvarja predvsem z izdelovanjem čipovij za matične plošče, podjetje SiS, je najavil novo čipovje. Nova stvaritev se tokrat imenuje SiSR659, namenjena pa je Penitum 4 procesorjem v navezi z RDRAM pomnilnikom. Kaj nam novega prinaša to čipovje?

Na začetku velja omeniti že standardne dobrote, kot so USB 2.0 priključki, AGP 8x ter Serial ATA tehnologije, posebej pa gre poudarit tudi štirikanalni RDRAM pomnilnik, ki nam tako omogoča celih 9.6 GB/s pasovne širine z uporabo PC1200 pomnilnika. O ceni in dobavljivosti ni podatkov. Ostale informacije lahko najdete tukaj.

0 komentarjev

nForce2 plošče na kupu

Tom's Hardware - Na Tom's Hardware so spisali nov test treh matičnih pošč, grajenih na nForce2 čipovju, ki podpirajo nove AMD procesorje. Testirali so matične plošče podjetij Asus, Chaintech in ter Leadtek. Med vgrajene bonbončke na teh matičnihi ploščah jasno spadajo USB 2.0, Firewire, AGP 3.0 (AGP 8x),... Kot zanimivost, plošče ne podpirajo DDR400 pomnilnika, saj je DDR333 cenejši in obenem hitrejši, DDR400 ga prekaša le v nekaj aplikacijah. Klik!

2 komentarja

UTP mreža brez mrežne kartice

SubZero Tech - Želite doma postaviti UTP mrežo, a v vašem računalniku ni dovolj prostora še za eno mrežno kartico? GeForcev ventilator, zvočna kartica, TV ter satelitska kartica in modem pač poberejo svoj davek na PCI režah. Kaj storiti z mrežno kartico? Na SubZero Tech so si ogledali napravico, ki vam lahko za slabih dvaindvajset dolarjev olajša situacijo. Gre namreč za poseben USB to UTP adapter, ki vam omogoča da UTP kabel tako priklopite na USB, računalnik pa s posebnimi gonilniki vso zadevo skupaj zazna kot običajno mrežno kartico. Brez dvoma zelo uporabna zadeva za vse z nabitimi (pa ne z mišicami[:D]) ohišji, moti le odsotnost podpori USB2 standardu, kar postavlja hitrost pod vprašaj. Klik!

0 komentarjev

Srebrna osnovna plošča

SubZero Tech - Poročali smo že, o naznanitvi srebrne matične plošče podjetja Albatron, ki bo magnet za vse, ki radi razkazujejo svoja ohišja in njih notranjost. Na SubZero Tech so omenjeno ploščo dobili v svoje roke ter jo dodobra izmučili in spisali zanimiv test. Preverili so stabilnost, navijaški potencial, praktičnost razporeditve elementov na njej ... Če vas zanima srebrna matična plošča, klik!

0 komentarjev

Srebrna matična plošča

Frosty Tech - Kar takoj moram priznati, da so se proizvajalci matičnih plošč zadnje čase malce umirili in na srečo ni opaziti, da bi kakšen proizvajalec spet nameraval poslati na trg kakšen patetičen in grd primerek, na katerem so narisani beli smeški. Poleg tega pa kar nekaj časa nisem opazil kakšnih matičnih plošč, ki bi izstopale po barvi tiskanega vezja - vendar bo sedaj drugače, saj je podjetje Albatron Technology naznanilo nove matične plošče srebrne barve, ki bodo najverjetneje kar pošteno razveselile moderje. Bojda, da je plošča srebrne barve zato, ker je njena vrhnja plast prekrita s tanko plastjo srebra. Več o tem izdelku tukaj.

2 komentarja