»

Nov mobilni AMD procesor

X-Bit Labs - AMD je danes predstavil svojega novega predstavnika mobilne serije AthlonXP procesorjev. Zaenkrat najmočnejši bratec te družine nosi oznako 2200+, koliko pa to znaša resničnih megahercev, pa si izračunajte sami. [:P]

Nov procesor uporablja AMDjevo tehnologijo PowerNow!, ki služi "energetskim namenom", na voljo pa je tudi v Evropi. Trenutno ga v svoje prenosnike vgrajuje samo Fujitsu, a v roku meseca dni pričakujemo tudi modele ostalih proizvajalcev z omenjenim procesorjem. Procesor trenutno stane 186 ameriških zelencev, kar pripelje do absurdne situacije, ko so mobilne izvedenke 2000+, 1900+ ter 1800+ dražje od novopredstavljenega procesorja. Hja, očitno se nam obeta znižanje cen s strani AMDja. Še cena konkurenta: Pentium 4-M procesor, kateremu AMDjev konkurira stane celih 562 dolarjev. Cene veljajo za količine nad tisoč kosi. Klik!

0 komentarjev

Se AMD-ju obeta sindrom 3dfx?

The inquirer - Na našem forumu še poteka debata, ali se AMD-ju obeta propad, ali pa je to, kar sedaj doživljajo, le trenutna kriza.

Toda zadeva zna biti resnejša, kot izgleda na prvi pogled, pravi Garry Smith, tržni analitik, ki AMD uvršča med nekaj podjetij, ki jih čez 6 let ne bodo več poznali. Svoje trditve zagovarja z netransparentnim poslovanjem, zamudami pri dobavi (samo poglejte, koliko procesorjev nad 2200+ se da dobiti), in podatkom, da je poslovanje v zadnjih 5 kvartalih bilo vedno slabše.Tako naj bi že dolgo napovedovani Clawhammer, ki je bil najavljen za konec letošnjega leta, matične plošče konlnih uporabnikov občutil šele poleti naslednjega leta.

Kaj pa poleg drastičnih spremememb v industriji, ki bodo sledile, še napoveduje, pa si poglejte tukaj.

Upam, da so to res samo pesimistične napovedi. Konkurenca ne škodi, prej nasprotno..

39 komentarjev

Athlonov ni več

The inquirer - Še pomnite, kaj smo pisali včeraj? AMD nima težav s proizvodnjo najnovejših Athlonov. Zalog je dovolj. No, to je bilo včeraj.

Danes je AMDjev tiskovni predstavnik namreč objavil, da je zmanjkalo zalog zelo omejene serije AthlonovXP 2800+, grajenih na Thoroughbred jedru. AMD naj bi v prvi čertini naslednjega leta sicer ponudil tudi AthloneXP 2800+ grajene na Barton jedru, a jasno je postalo, da je sta bila Athlona izdana na Thoroughbred jedru samo poskušnja, medtem ko AMD načrtuje masovno prodajo teh procesorjev na Barton jedru, kar bo uporabnikom prineslo pol megabajta L2 predpomnilnika ter višjo ceno. No, dogodkom se prilagajajo tudi delnice AMDja. Včeraj so zdrsnile na najnižjo vrednost - 3,63 dolarjev. Skratka, AMDju trenutno ne gre najbolje od rok. Klik!

3 komentarji

AMD: Siva Črnina

The Register - AMD je -- nikakor ne prvič -- razočaral svoje delničarje. Prihodki so namesto načrtovanih $600 MIO oz. pričakovanih $614 MIO znašali skromnih 500 milijonov dolarjev. Klik!

Verjeli ali ne, AMD (pri tem niso edini) za rezultate krivi nizko tržno aktivnost, medtem ko nas na raznovrstnih spletnih straneh že skoraj dve leti pozdravljajo ekskluzivistični naslovi novic ter ugotovitev raziskav, da je recesije že zdavnaj konec oz. se ima to zgoditi že jutri.

Se bom vzdržal in ne bom razmišljal v smeri, kakšen vpliv imajo na tržne razmere sami proizvajalci... Uriniranje v čelno premikajoče se gmote zraka.

0 komentarjev

AMD: Čipov je dovolj

Vnunet - AMD je že v torek predstavil in uradno splovil svoja nova AthlonXP procesorja, vendar bodo morali kupci počakati vsaj do konca leta, da se bosta znašla tudi v računalnikih navadnih uporabnikov. Ker so Intelovi procesorji navadno ob predstavitvi že na zalogah, so se na internetu pojavile govorice, da AMDjeva proizvodnja procesorjev ne dohaja povpraševanja ter njihovega marketinškega oddelka. Kakorkoli že, AMD je te novice ostro zanikal, saj bosta, po besedah njihove tiskovne predstavnice, procesorja v omejenih količinah OEM proizvajalcem dostopna že v poznem novembru. Pravi še, da bodo računalniki namenjeni božični prodaji, že vsebovali ta procesorja. In še ceni: 400 dolarjev za močnejšo ter 350 dolarjev za šibkejšo različico v količinah nad tisoč kosov. Klik!

4 komentarji

Forum

Slo-Tech - Vsi, ki vam je vojna Intel:AMD še vedno zelo zabavna ter aktualna, hitro kliknite semle ter preberite brez dvoma najzanimivejšo temo danes, kjer se krešejo mnenja o tem, ali je AMD res postal le marketinško-papirnato podjetje. Se Intelu nasmiha preobrat? Bodo Hammerji za en Falus™? Sploh veste, da je prepad med najhitrejšim dobavljivim AMDjevim Athlonom XP ter Pentiumom 4 že kar en cel gigaherc? Klik!

4 komentarji

Danes je velik dan

Overclockers Australia - Tako so se izrazili fantje na Overclockers Australia, ko so pisali o novih Athlonih XP ter nForcu 2. Nekaj tega se dobili malo prej od našega novega pisca McHuscha, sam pa vam posredujem še nekaj povezav do nekaj ostalih testov. Če imate preveč časa, seveda.

Paličice in čepke lahko nabrusite na: Dovolj za celo popoldne...

0 komentarjev

Testi novega Athlona XP?

Warp2Search - AMD je za torek napovedal izdajo novih najmočnejših Athlonov XP, 2700+ ter 2800+, na spletu pa sta se že danes pojavila benchmarka še neizdanega Athlona 2800+. Athlon naj bi bil testiran v 3DMarku, kjer "je dosegel" zavidljivih 14625 točk, ter v PC Marku. Koliko sta navedena testa resnična ne vem, je pa zanimivo, da je PCMark AthlonaXP zaznal kot Durona 2,25GHz. Skratka, bodimo skeptični. Klik!

0 komentarjev

Novi Athloni v torek

več strani - Procesorski vojni še ni videti konca. Pravzaprav se vedno bolj zaostruje, saj kani AMD, če gre verjeti X-Bitovcem ter The Inquirerjevcem, prvega oktobra izdati najmočnejša predstavnika Athlon XP serije, modela 2700+ in 2800+, ki bosta neposredna konkurenta trenutnemu Intelovemu paradnemu konju, Pentiumu 4 2,8 GHz. Najpomembnejša novost je vsekakor uporaba 333 megaherčnega sistemskega vodila, ki bo dodobra izboljšalo zmogljivost ter izkoristek novih procesorjev. Uradno bo to vodilo podprto šele z novimi BIOSi na obstoječih KT400 ploščah, neuradne govorice pa so, da bodo ti procesorji delovali tudi na KT333 ploščah. Logično. Klik, Klik!

4 komentarji