»

Creative Audigy 2 Platinum

X-Bit Labs -

Creative je že pred časom izdal svojo najnovejšo zvočno kartico Audigy 2, tako da je v bistvu sploh ne moremo več imenovati nova, a še vedno gre za eno najbolj popularnih kartic. Tako so si jo tokrat ogledali na X-Bit Labs. V čem se torej ta test razlikuje od množice že objavljenih? Da, XBitLabsovci so testirali t.i. Platinum inačico omenjeno zvočne kartice, ki se od osnovne razlikuje po dodatni periferni enoti, pozlačenih kontaktih ter ceni. Klik!

6 komentarjev

Creative Labs Audigy 2

G3D - Audigy2 se imenuje Creativeova najnovejša zvočna kartica, katere test nam naš vrli admin alien-w še dolguje. [:D] No, danes se je na internetu pojavil nov test, ki je tokrat nastal pod peresom (oz. tipkovnico) pisca na Gaming in 3D. Kartico, vredno 130 ameriških zelencev, so si pogledali z vseh možnih kotov ter ji prisodili oceno 87 odstotkov. Zakaj? Zato ...

1 komentar

Test Audigya2

Tweak Town - Creative SoundBlaster Audigy2 je zvočna kartica, katere test nam alien-w obljublja že dalj časa, da pa ne boste preveč neučakani, si lahko pred tem ogledate test te zvočne pošasti oz. zvočnega razstreljevalca™ na TweakTown. Tehničnih karakteristih vam na tem mestu ne mislim naštevati (use Google instead), lahko pa vam namignem, da so bili s kartico zelo zadovoljni. Motila je le, kot ponavadi, samo cena. A če imate 200 dolarjev odveč ter vrhunske zvočnike, klik!

1 komentar

Nov zvočniški komplet

Digit Life - Creative je skladno z izdajo svoje nove zvočne kartice, Audigy II poimenovane, izdal še pripadajoči komplet zvočnikov, ki naj bi iz vaše zvočne kartice iztisnil kar je mogoče. Njihovo uradno ime je Inspire 6.1 6700, kar daje vedeti, da gre za komplet sedmih zvočnikov - šest satelitov skupaj z nizkotoncem. Podpirajo vse nove in stare Creativove zvočne pogruntavščine, kot so Dolby Digital Surround EX, CMSS in druge. Zvočniki bodo v Čezlužju™ stali približno 110 ameriških zelencev, o ceni ter datumu prodaje na naši strani Alp pa lahko žal le ugibamo. Klik!

Še malce tehničnih podatkov za vse audiofile:
  • frekvenčno območje: 40 Hz - 20.000 Hz
  • skupna moč 82 W (pet satelitov 8W, center 20W, nizkotonec 22W) RMS
  • daljinec [:D]


5 komentarjev

Creative SB Audigy 2

Digit Life - Creative je že pred časom izdal naslednika svoje družine Audigy, imenovanega Audigy 2. Napovedali so, da ga bo moč kupiti nekje v drugi polovici oktobra in, glej, glej, danes, dan pred vstopom v drugo polovico oktobra, se je na internetu pojavil njegov test. Na Digit-Life so dobili v preizkus novega Creativovega prvaka, ki vam obljublja 24 bitni zvok s 192 kHz na sedmih (6.1) zvočnikih. S kartico so bili sorazmerno zadovoljni, postavlja pa se vprašanje, ali ne ponuja kartica nekoliko premalo za žafransko ceno 130 dolarjev. Klik!

22 komentarjev

Creative SB Audigy 2

več strani - Torej, Creative je splavil svojega novega paradnega konja. Njihova najnovejša zvočna kartica, naslednik Audigyja, nosi zelo izvirno (e-khm [:D]) ime, Audigy 2. Kartica ponuja:
  • tehnologijo DVD Audio v povezavi z vašim DVD pogonom;
  • 6.1 prostorski zvok;
  • 24 bitni / 96 kHz zvok;
  • 24 bitni / 192 kHz digitalno-analogni pretvornik (DAC);
  • napredno EAX HD tehnologijo prostorskega zvoka pri igranju iger in še mnogo več.
Creativova priporočena cena je 130 dolarjev oziroma 200 dolarjev za Platinum različico. Podrobne informacije lahko dobite tu in tu.

Samo še da jo naši vrli uvozniki spravijo v Slovenijo.

0 komentarjev

Creative najavil Audigy 2

MeriStation - Sredi oktobra naj bi na evropske prodajne police prispel naslednjik iz dinastije SoundBlaster, SB Audigy 2. Osvežena kartica bo imela izboljšane karakteristike, povdarki pa bodo na podpori novim tehnologijam in standardom kot so Audio DVD, EX- Dolby Digital 6.1, THX... Kartico bodo zvok predvajale z 24biti in 192KHz pri 106dB. Zajemanje zvoka bo še vedno potekalo pri 24bitih in 96KHz... Več podatkov bo znanih ob uradni napovedi kartice, ki se bo zgodila konec meseca.
Creative bo sočasno predstavil še osveženo linijo MP3 predvajalnikov, zvočnikov ter eno novo miš. :-) Več si lahko, ako obvladate špansko preberete tukaj, avtomatski googlov prevod pa najdete tukaj.

1 komentar

Soundblaster Extigy

Overclockers Australia - Ta novica je prišla do nas relativno pozno, a vseeno. Creative namerava izdati izvenškatelno serijo zvočnih kartic, ki temeljijo na Audigy EMU10K2 procesorju. Soundblaster Extigy, kakor se bo zadeva imenovala, bo imel zmožnost 24-bitnega 96 KHz predvajanja s 100 decibeli razmerja signal-šum (kot pri Audigyju). To je prva zvočna kartica, ki jo je Creative izdelal v vsej svoji zgodovini. In kaj je tako privlačnega na tej kartici, poleg tega, da lahko sedaj proizvaja še čistejše tone, ker jo ne moti EMI računalnika? Jah, zadeva lahko koristi tudi kot samostojen dekoder za Dolby Digital 5.1. Cena? Okoli petdeset tisočakov v tujini. Glede slovenske cene pa - povprašajte uvoznike . Aja, zadeva bo v prodaji sredi februarja. Test na Slo-Techu bo.

1 komentar

Test Audigy-ja

3DnHardware - Creative kar nekaj časa ni izdal nobene zvočne kartice. Namesto tega se je raje grebel okoli korita grafičnih kartic. Ker je konkurenca tam veliko hujša in ker so tam podjetja, ki imajo dolgo tradicijo delanja zelo dobrih grafičnih kartic, Creativu ni šlo tako dobro. Ne razumite me narobe, šlo mu je v redu, ampak ne tako, kot bi si on sam želel. Zato se je raje spet posvetil zvočnim karticam in ustvaril Audigy.
Audigy je najnovejši Creativov zvočni čip, ki podpira celo vrsto novih funkcij. Pa da jih naštejem: :
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja high-pass filtre za generacijo...

6 komentarjev

Staro meso

Guru 3D - Danes sem pa kar malo užaljen. Vsi tako računate na slycerja (glej novico spodaj; Opravičilo) jaz vas pa redno in zanesljivo že cel teden zalagam z novicami. Šmrk, šmrk. A sem že tako star, da nisem več za nobeno rabo? Tako kot je zgledalo za Creative in njegov program zvočnih kartic dokler ni "spacal" skupaj Audigy zvočnega procesorja?
Ker Creative je, očitno, vstal od mrtvih in odšel v nebesa. Danes so se pojavile podrobnosti o prihajajočem Audigy zvočnem procesorju. Pa si jih poglejmo:
za gamerje so pomembne predvsem te nove funkcije:
  • omogočal bo ADVANCED HD
  • do 4x hitrejši od vseh dosedanjih zvočnih procesorjev
  • Multi-Environment; poslušalec lahko istočasno posluša štiri audio okolja v realnem času
  • Environment Morphing; omogoči naravni avdio prenos iz enega okolja v drugega z realnočasnim morphingom karakteristik posameznega okolja
  • Environment Panning; omogoča relno-prostorsko odmevanje zvoka od površin in odbijanje od le-teh nazaj k uporabniku
  • Environment Filtering; uporablja...

7 komentarjev