»

Novi Detonatorji

Nvidia - Na internetu sicer že dalj časa krožijo različne leaked verzijo nVidiinih grafičnih gonilnikov, danes pa se je nova različica pojavila tudi na njihovi uradni strani. Tokratna inačica nosi oznako 41.09, trenutno pa ima naziv WHQL Candidate, kar pomeni, da gonilniki še niso potrjeni s strani Microsofta, temveč še čakajo na testiranje. Klik!

4 komentarji

nVidia Detonatorji 40.52

Tweak Town - Na spletu se je pojavila nova različica nVidiinih grafičnih gonilnikov - Detonatorjev. Različica 40.52 ni objavljena na uradnih strežnikih nVidie, tako da je njih namestitev ter uporaba prenešena na lastno odgovornost. In še stvar, ki bo razveselila uporabnike starejših sistemov - ta različica je, v nasprotju s 40.41, izšla tudi za Windows 9x/ME uporabnike. Dolvleka tukajle ter tukaj.

2 komentarja

Test detonatorjev 40.41

HotHardware - ATi je končno izdal svojega Radeona 9700, ki je GeForce 4 Ti pustil zadaj. Nvidia lahko svoj položaj do izida NV30 še nekako popravi z izdajanjem novih gonilnikov, ki znajo iz Nvidiinih čipov potegniti še tiste zadnje procente neizkoriščene moči. Toda ali lahko Nvidia z izboljševanjem svojih Detonatorjev zmanjša vrzel, ki je nastala s prihodom Radeona 9700?

To vprašanje so obravnavali na HotHardwaru, kjer so si ogledali gonilnike Detonator 40.41. Ti sedaj omogočajo anizotropno filtriranje tekstur v igrah Direct3D, poleg tega pa v nekaterih igrah kar precej pohitrijo najhitrejše Nvidiine grafične procesorje. V katerih igrah je pospešek z Detonatorji 40.41 najbolj opazen, pa si preberite sami.

4 komentarji

Novi Detonatorji

Nvidia - Ja, spet[:D] . Pri nVidii so izdali detonatorje 40.41, nove funkcije v gonilnikih so:

  • nView™ 2.0 - nova verzija podpore večzaslonskih sistemov

  • NVRotate™ - orodje za obračanje slike za 90 stopinj (uporabno pri LCD monitorjih, ki imajo to funkcijo)

  • NVKeystone™ - tehnologija, ki omogoča realnočasovno popravljanje slike na prenosnih projektorjih

  • Digital Vibrance Control 2™ - orodje za nastavljanje barvnih kontrol slike

  • CineFX™ Simulator - Simulator učinkov, ki jih bodo izvajale (emulirale) prihodnje nVidia grafične kartice na zdajšnjih proizvodih

  • Nova nadzorna plošča

  • Unified Driver Architecture - nVidiina patentirana tehnologija, ki omogoča podporo večih produktov v enem gonilniškem Kodovjeku™.


  • Poleg tega pri nVidii obljubljajo tudi do 25% izboljšanje preformans (ja, spet [>:D])

    Nove gonilnike si veselo potegnite dol tukaj, veliki pa so 9 MB.

    14 komentarjev

    Novi Detonatorji 30.82

    Nvidia - nVidia nas je včeraj ponovno razveselila s svežo verzijo svojih Detonatorjev, ki tokrat nosijo oznako 30.82. Ta verzija je uradna, kar pomeni da jo lahko snamete iz nVidiinih strežnikov. Če uporabljate Windows 9x/ME kliknite tukajle če pa uporabljate Windows 2000 ali XP kliknite tu. Če radi preizkušate jih lahko namestite takoj, sicer pa lahko tudi počakate na informacije tistih, ki so to že storili.[:D]

    4 komentarji

    Filtriranje tekstur @ Sharky

    Sharky Extreme - Sharky je poskrbel za še enega izmed svojih izobraževalnih člankov in zadeva tokrat govori o tehnologiji filtriranja tekstur. To je v bistvu še ena izmed tistih prikritih in za večino samoumevnih zadev, ki omogoča igranje v današnjih virtuanih svetovih. No, če je za vas pomembno, da tudi veste kako in zakaj nastaja slika na vašem zaslonu, potem se branja vsekakor lotite. Aja, pa zraven si obvezno pripravite še kakšno mrzlo pijačo in prigrizek, saj je članek povsem v Sharky stilu - dooooooooolg!

    0 komentarjev

    Apple + Nvidia = problemi za ATI

    The Register - ATI in Apple sta že dalj časa tezno povezani podjetji, saj je skoraj vsa grafika v Applovih računalnikih ATijev produkt. Toda, vse kažem, da se bo to kmalu spremenilo, saj nekateri viri trdijo, da bo Apple začel uporabljati Nvidiine čipe. Novih grafičnih čipov bosta sprva deležna iMac in PowerBook, za katera je Nvidiin GeForce2 Go kot naročen. Kmalu pa naj bi Nvidiine čipe začeli videvati tudi v Power Macih, ter celo Cubih (v katerih trenutno kraljuje Radeon). Vsekakor bo uporaba trenutno najbolj popularnih 3D pospeševalnikov Applove računalnike naredila bolj privlačne za širše množice. ATI pa v jok in na drevo (or something )...

    1 komentar