»

Podloga za vroče poletne dni

Metku.net - Vročina res pripeka in če si ne lastimo klime, lahko kakršno koli delo postane muka. Tudi sedenje pred računalnikom ni preveč prijetno, zato je eden izmed članov strani Metku Mods zgradil hladilno podlogo za miško. Na podlogi narejeni iz pleksi stekla sta pritrjena dva ventilatorja, ki po vrezanih zračnih kanalih pihata v roko. Da pa modifikacija ne bi bila preveč monotona, je avtor vanjo vgradil še modre LED diode in ključavnico, s katero je prižgal ventilatorje.

8 komentarjev

Katode občutljive na zvok

Slo-Tech - Gotovo ste že slišali, da obstajajo na zvok občutljive neonske luči -- podjetje Sun Beam Technologies pa je izdelalo hladne katode, občutljive na zvok. Te se na zvočne valove odzivajo z utripanjem: z dvema katodama lahko tako ustvarimo zanimive vizualne efekte. Klik!

Poleg teh so izdali tudi večbarvne katode - Klik!

2 komentarja

Vse barve mavrice

Bit Technologies - Vezje, ki vam posebno LED diodo, ki lahko prikaže vrsto različnih barv, spreminja skozi vse barve mavrice si lahko sestavite po navodilih ekipe bit-techa. Potem pa recimo to diodo vtaknete v pleksi steklo in dobite lahko zelo zanimiv efekt, ki bo definitivno zažgal (morda dobesedno, če ne boste prav zvezali) na LANih in tekmovanjih.

4 komentarji

Vrezovanje simbolov v pleksi steklo

System Cooling - Izdelava raznih oken iz pleksi stekla, ki nato razkazujejo računalnikovo drobovje je najbrž eden izmed najbolj priljubljenih posegov. Pleksi steklo pa nima samo enostranske namembnosti, ampak se ga lahko uporabimo še za vrsto drugih modifikacij. Na Systemcoolingu so obravnavali eno izmed takih malce drugačnih, in sicer izrezovanje raznih simbolov. Modifikator se je odločil, da v pleksi steklo vreže poljskega orla. Vse kar potrebujete za to pa je nekaj deset minut, mirno roko, dober vid in dremel.
Samo predstavljajte si, koliko občudovanja bi lahko poželi s takim okrašenim window modom, ali pa s tako okrašeno stranico popolnoma prozornega ohišja, ki bi bila povrhu vsega še primerno...

5 komentarjev

LED destrukcija

Bit Technologies - Veliko smo tega že rekli v forumu, a vedno se najde nekdo, ki nima pojma, kako zvezati LED diodo, da bo lepo svetila in se ne skurila. Na Bit-Techu je bilo CheeseManu nekega dne dolgčas, pa se je spomnil, da bi lahko skuril kakšno ledico, bralcem v poduk. Celotni življenski krog LED diode je prvič poslikal, nato pa še posnel in spravil v krajši članek. Kaj je na koncu ostalo? Tole:

0 komentarjev

Greha vredno ohišje

Bit Technologies - Na Bit-Techu sem zasledil, da je njihov urednik kar tri mesece sestavljal ohišje iz pleksi stekla. Kot boste lahko videli, je človek perfekcionist tretje vrste, saj je ohišje domala popolno. Od tega, da je naredil prozorno ohišje za disk, napajalnik ter DVD do tega, da se mu zgornja stranica odpira prek plastičnih ležajev ter tega, da ohišje skupaj držijo plastični vijaki,... Članek je zelo obsežen, saj ima kar 16 strani ter 4000 besed (za primerjavo - ena tiskana stran v A4 reviji vsebuje okoli 700 besed, s slikami) ter 80 slik ohišja. Dokumentirano je domala vse - od ideje, preko vrtanja lukenj v pleksi, do sestave ter testa. Za vse modelarje! :D

9 komentarjev