»

Kača v računalniku

Overclockers Australia - Pred nekaj časa smo poročali, da se v računalniških ohišjih znajdejo različne stvari, ki tja ne sodijo, od preveč prahu do mrtve miši, samo ko sem pa tole gledal, me je kar prilepilo na stol.

Na Overclockers Australia sem našel par slik, na katerih je v glavnih vlogah kača. Sicer se nisem pozanimal, kaj je red-bellied black snake, samo prijetno ne more biti. Na žalost je novica bolj skopa, saj nima nobene oprijemljive informacije, kako je kača prišla v napajalnik, ampak slika pove več kot 1000 besed, pravijo. Ad informandum tukaj.

Še dobro, da imam prenosnik...

8 komentarjev

Računalnik:prah =1:0

Slo-Tech - Ko sem danes po dolgem času spet odprl svoj računalnik, sem se kar zgrozil, koliko prahu se je našlo notri. Ko pa sem med brskanjem za novicami natelel na tole stran, sem pa ugotovil, da je prahu v mojem ohišju za vzorec.
Kot navaja avtor strani, je bil računalnik v neki lesni industriji skoraj štiri leta, da pa še vedno dela. Ja, ni kaj, čudeži se še vedno dogajajo.

13 komentarjev

Jesensko čiščenje računalnikov

Slo-Tech - Tole novico pa nam je poslal Darko:

Za vse tiste, ki imate radi svoje računalnike in hočete, da bodo se dolgo in veselo delali je namenjen naslednji članek. Vsake toliko časa je lepo, če računalnike skrbno počistite: počistite ventilatorje, prah z kartic in podobno, pa tudi vse žuželke, ki jih silni ventilatorji vsesajo v ohišje. O čem govorim? Kar poglejte tale članek.

0 komentarjev

Prah!

EXHardware - Poleg temperature, je največji sovražnik računalničarja še prah, ki se bo čez čas nabral v vsakem ohišju. Čeprav prah večine uporabnikov ne moti najbolj, pa bodo njihove posledice utrpeli predvsem overclockerji, ki si prizadevajo, da bi zmanjšali temperaturo procesorja za sleherno desetino stopinje Celzija. Za vse tiste, ki se prvič podajate na čiščenje, so na EXHardware pripravili krajši članek.

2 komentarja

V boj proti prahu!

Case Junkiez - Tudi najlepše ohišje je po dobrega pol leta delovanja (še posebej, če je pošteno prevetreno) od znotraj podobno 20 let staremu klumpu zaradi, uganili ste, vedno nabirajočega se praha. Računalničarji s prahom od nekdaj vodimo majhno vojno. Vztrajno se ga lotevamo z raznimi filtri, sesanjem računalnika, pločevinkami s stisnjenim zrakom, toda prašna zalega vedno znova najde pot do notranjosti računalnika. Na Case Modders Australia strani si lahko ogledate zanimiv članek z imenom "10 stvari, ki jih sovražim pri prahu" (parodija na film ni izključena :)). Avtorji so se v članku pošteno lotili našega prašnega problema... Izvedeli boste zakaj za vraga je prah sploh škodljiv ter kako se ga najbolje lotiti. Zanimivo branje...

3 komentarji