»

Microsoftove težave z xboxone domeno

vir: Neowin
Neowin - Avgusta lani je bil Microsoft primoran na hitro umakniti ime "Metro" za oglaševanje (ne ravno dobro sprejetega) novega uporabniškega vmesnika za oktobra izšla Okna 8, ker so pač pozabili preveriti, ali mar kdo v Evropi že drži istoimensko blagovno znamko. Zdaj se zgodba ponavlja, k sreči v manj resni obliki. Za minuli teden predstavljeni XBox One znamko sicer imajo, so si pa pozabili vnaprej priskrbeti pripadajočo domeno xboxone.com. Ta je namreč že od predlani v rokah Britanca Krasimirja Hristov-Ivanovega, ki je kot kaže, tudi ni bil pripravljen prodati, vsaj ne za ponujeno ceno.

Velikan je zdaj primoran vložiti arbitražni zahtevek za odvzem domene pri ameriški arbitraži NAF, ki je ena od s strani ICANNA licenciranih organizacij v ta namen, obenem pa še dobro znana po svoji nagnjenosti v prid...

16 komentarjev

Xbox 360 šele na sredi življenjskega cikla

Microsoftov Kinect

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Chris Lewis, vodja Microsoftovega oddelka za zabavo (Xbox in igre) v Evropi, srednjem vzhodu in Afriki, je povedal, da ima Xbox 360 pred seboj še vsaj 5 let uporabe. Če se bo napoved izkazala za resnično, bo konzola dosegla vsaj 10 let aktivne uporabe, saj je bila splavljena 22. novembra leta 2005. Življenjsko dobo so po mnenju Lewisa uspeli podaljšati s pravkar predstavljenim Kinectom.

Zanj naj bi bilo veliko zanimanja predvsem v Franciji, Španiji, Nemčiji in Italiji, kjer bodo tako uspeli potešiti lačen trg sproščenega oz. priložnostnega igranja (t.i. casual gaming). V slednjem je bil do sedaj nesporni prvak Wii, za katerega večina uporabnikov pravi, da tako ali tako sploh ni zanimiv, če ga uporabljate sami, brez družbe. Sonyjev odgovor na priložnostno igranje je seveda Move.

Pri Microsoftu...

26 komentarjev

XboX na internetu

Tom's Hardware - Tudi računalo ni več edini način dostopa v internet. Pridružila se mu je še konzola XboX; prav o takem dostopu do medmrežja in igranju iger pa so govorili na Tom's Hardware. Opcija povzave je možna le z dokupom Xbox live začetnega kompleta, na katerega boste morali še malo počakati, saj je nakup možen le v Severni Ameriki. Članek je dolg in podroben, obsega namreč kar štiriindvajset strani, med katerimi so primerjane tudi igralne sposobnosti preko interneta. Klik!

2 komentarja

Windows 2000 na Xbox

Xbox Linux Project - Microsoftovi igralni konzoli Xbox so že pred časom uspešno sesuli zaščito proti poganjanju neavtoriziranega programja ter v začetku nanjo naložili Linux.

Da pa je ironija še večja, so se lotili še drznejšega podviga in pri njem uspeli. Na Xbox so naložili Windows 2000. Se sprašujete kako jim je to uspelo? Okna tečejo kot gostujoči sistem na Linuxu. Poročajo še, da aplikacije kot Office delujejo brez problemov, prav tako pa je mogoče predvajanje MPEG4 filmov ter celo uporaba dodatnih zunanjih naprav preko USB vodila. Celoten članek na tem naslovu.

2 komentarja

Bo Microsoft najel hekerje?

The inquirer - Kot kaže, je Microsoft začel malo razmišljati, in se lotevati zadev tam, od koder izvirajo, in kot vemo, tam se tudi lahko uspešno zatirajo.

Kot poročajo v tej novici, bo Microsoft za sledenje "mod čipom" in programski opremi za svojo konzolo Xbox najel "hekerje", ki naj bi najbolje poznali problem varnosti. Sicer zahteva še kopico ostalega znanja, samo to ne bi smel biti problem. Če se želite prijaviti, poglejte sem, kjer najdete vse podrobnosti.

5 komentarjev

Playstation pred Xboxom

The Register - Sony je potrdil namero o splavitvi spletnoigralnega sistema, ki bo konkuriral Microsoftovi storitvi 'Live' za Xbox. Izdelek, predvidoma ocenjen na $40, bo vseboval modem ter mrežni vmesnik, bo na ameriškem trgu v količini 250.000 kosov na voljo 27. avgusta (2 meseca pred Microsoftom), do konca leta pa želijo prodati vsaj 400.000 enot. Klik!

Poleg tega, da bo sam paket nemalo cenejši od ameriškega konkurenta, pa ta prav tako ne bo zahteval mesečne naročnine, kar zna predstavljati nemajhno prednost. No, je pa res, da je percepcija naročnine v ZDA verjetno drugačna kot bi bila v naši deželici. Igrovja takisto ne bo ravno manjkalo -- 27. avgusta bo tako na voljo 5 podprtih naslovov, več jih bo sledilo, med drugim tudi PCjevski znanec Everquest ter Final Fantasy XI, ki nas (jih) imata ugledati naslednje leto.

1 komentar

Xbox Live prihaja?

News.com - Eno leto (natančneje 15. novembra) po prihodu Microsoftove igralne konzole Xbox se bodo igralni navdušenci lahko med sabo pomerili tudi preko spleta.
Tako bo Microsoft za dva meseca zaostal za Sony-jem, ki bo za svoj Playstation 2 izdal omrežni adapter že 27. avgusta. Za več podatkov oddeskajte sem.

Zakaj strokovnjaki menijo, da Xbox, Sony in Nintendo S svojim online igranjem še ne bodo uspeli, pa si preberite tukaj.

1 komentar

Xbox Live

The Register - Po poraznih prodajnih rezultatih svoje konzole, Microsoft kani investirati milijardo dolarjev v spletno igričarsko stičišče, imenovano Xbox Live. Servis bo plačljiv, in to ne poceni: 34 GBP začetnega stroška (mečina [>:D] ), nato pa še vsak mesec 7 GBP. Hmm, malce čuden način za obujanje prodaje... Klik!

5 komentarjev

Septembra Xbox 2?

Mega Games - Eh, izgleda da so naši pisuni zaspali (oziroma imajo rojstni dan - sedaj pa vsi v zrak in Zigggi (former LordNinja) čestitat za jubilej), tako da sem na vrsti za novice jaz. Ah, kruto življenje [:D]. Torej, na tej strani si lahko preberete domnevo, da bo Microsoft zaradi "nikoli ne zaspimo na lovorikah" kodeksa izdal Xbox 2 že septembra tega leta. Čeprav so navedena dejstva resnična in je res, da se Xbox ne prodaja tako dobro, kot so pri malem mehkem predvidevali ter da je pritisk konkurenčnih konzol velik, dvomim, da bo do izdaje prišlo že čez štiri mesece. Pa saj to je v svetu konzol absurdno ter nelogično...

5 komentarjev

Microsoft hrepeni po Nintendu

GameCube Europe - Na GameCube Europe poročajo, da je imel Microsoft namen kupiti Nintendo za 25 milijonov ameriških dolarjev. Poročilo temelji na knjigi "Opening the Xbox: Inside Microsoft's Plan to Unleash an Entertainment Revolution", avtorja Deana Takahashija. Medtem, ko je bil Bill Gates pripravljen plačati omenjeno vsoto Nintendu, je slednje zavrnilo ponudbo. Ta zavrnitev pa je posledično vplivala na Microsoftovo odločitev, da izdela lastno konzolo (Xbox).

To nam pove, da Microsoft želi dominirati tudi na trgu igričarskih konzol. Kot je že znano, Microsoft razmišlja celo o izdelavi lastnih procesorjev in grafičnih čipov, ker bi tako znižal stroške, saj delov za konzole ne bi več kupoval od Intela ter Nvidie, temveč bi jih izdeloval sam. Zgodbo preberite tu.

1 komentar

...in informacije kapljajo na dan...

Electic Tech - Microsoftova prihajajoča konzola Xbox, ki namerava še pošteno zakuriti Sonyu z njegovim Playstationom 2, počasi dobiva svojo končno obliko. Ker je protokol pri stvareh, da se "mora" izdati specifikacija vsakič, ko se za njo pojavi potreba, vemo od danes še nekaj. Ravisent bo v Xbox vgradil tehnologijo dekodiranja DVDjev. Če se vam to ime ne zdi znano, vedite da je Ravisent avtor Cinemasterjevega dekoderja za DVD. ...and the plot thickens... [:D]

0 komentarjev