»

Moj PC je lahko tudi vžigalnik

System Cooling -

V naše mlinčke se dá vsekakor vgraditi marsikaj, če ne serijsko pa s pomočjo kakšne modifikacije, a vprašanje je, kje se konča meja uporabnosti. Na Systemcooling so si ogledali napravo imenovano Sunbeam Cigarette Lighter, ki počne natanko to, na kar namiguje njeno ime -- prižiga cigarete. Naprava se vgnezdi v vašo 5,25' režo, kjer domujejo tudi DVD pogoni in podobna šara. Priklopi se na molex konektor, gonilnikov pa kakopak ne potrebuje. Klik!

17 komentarjev

Pod pokrovom Pentiuma 4

System Cooling - Ne, tokrat ne bo govora o arhitekturi, taktu itd. procesorja, pač pa dobesedno o tem, kar je v naslovu novice - o tem, kaj se skriva pod termalno ploščo oz. 'pokrovčkom', ki ga Intel lepi na Pentiume 4.
Tega vprašanja so se lotili na Systemcooling.com. Vzeli so Pentiuma4 1.6 in z njega odstranili pokrovček. Kaj so pod njim našli, si pa preberite tukaj.

Namig: nekdo pri Intelu ima veliko dela s poliranjem jeder[:D].

5 komentarjev

Humvee z laserjem

New Scientist - Ne, naslov novice ni hec. Na Humveeja so ameriški znanstveniki namestili močan laser, njegova naloga pa bo uničevanje min na bojnem polju. Testirati naj bi ga začeli kmalu, malo daljši tekst pa si lahko preberete tukaj.
Hehe, me zanima, kdaj se bodo naši politiki odločili, da če so že naročili Humveeje, lahko zraven naročijo še 'en par' takihle laserčkov[>:D].

0 komentarjev

Hairy Potter PC

The Register - Priznam, napaka v naslovu novice je namerna, verjetno nastala pod vplivom vemočigavih reklam.

A kljub pregovorni odličnosti knjige (o tem sam ne morem soditi, je nisem prebral...) bi verjetno ne bil preveč vesel "Harry Potter" osebnih računal. Pred hudičem pa nas varujejo -- verjeli ali ne -- tako omejujoče navedbe v Microsoftovih OEM pogodbah. AOL in Compaq pa v jok.

0 komentarjev

Začetek prodaje procesorjev Pentium4 1.6A

X-Bit Labs - Gotovo že veste, da Intel s svojim Northwood jedrom ne namerava oplemenititi samo najnovejših procesorjev, ampak tudi starejše. Tako smo pred kratkim dočakali procesorja Pentium4 1.6A in 1.8A. Cena šibkejše različice je 177 $, kar je malenkost dražje od procesorja na jedru Wilamette. Močnejša različica pa se prodaja po ceni 245 $, kar pa je spet dražje od enakovrednega sorodnika na starejšem jedru. S tema procesorjema Intel najbrž namerava zmanjšati porabo tudi v nižjem cenovnem razredu in procesorja pripraviti bolj privlačna za navijanje. Res je, da se procesorja neverjetno dobro navijata, vendar pa je naložba vanju vprašljiva, saj za isti denar dobimo bolj zmogljive AMD-jeve Athlone.

0 komentarjev

Primerjava med TBirdom in P4 iz slovenskih logov

Jaz - Heh, Uroš iz Mlacoma ima poleg rednega dela očitno še dovolj časa, da se ljubiteljsko ukvarja s testiranjem in pisanjem testov. Verjetno se še spomnite njegovega članka o RAMih, sedaj pa se je lotil primerjave med TBirdom in Pentiumom4. Njegove izsledke najdete tukaj, vsa stvar pa le potrjuje znano dejstvo, in sicer da je TBird procesor za sedanjost, Pentiume4 pa bodo izkoristili komaj vaši vnuki.
Nam pa ga niso hoteli posoditi (Pentiuma4, namreč).

2 komentarja

Še malo o Pentiumu 4

Euro Gamer - Če bi Intel lepo nadaljeval svojo tradicijo, bi bil Pentium 4 imenovan Oktium. No, če vas P4 še vedno zanima, če še vedno ne veste točno za kaj se gre, kaj je NetBurst ter kaj je RIMM Rambus pomnilnik, čemu služi ter kaj izboljša - si preberite tole. Res poučen ter obsežen članek o tem novem, za Intelove pojme revolucionarnem, procesorju. Kar veselo na branje .

6 komentarjev

Sprejem Pentiuma4 zelo mlačen

ZDNet - ZDNet je objavil zelo zanimiv člančič, po katerem sodeč je Pentium4 v retail trgu bil zelo, zelo mlačno sprejet. V mesecu decembru, ki je prvi polni mesec prodaje novega procesorja, so se Pentiumi4 pojavili v približno 1% vseh novih računalnikov. Seveda za marsikoga ni nobeno presenečenje, saj Pentium4, vkleščen med visoko ceno, Rambusom in težavami z i850 čipovjem enostavno ni preveč privlačna izbira...

2 komentarja