»

Microsoftov Surface Duo opažen v javnosti

Slo-Tech - Microsoftova zložljiva naprava Surface Duo - prvič so jo predstavili lani oktobra, kupiti pa jo bo mogoče proti koncu letošnjega leta - je očitno nared do te mere, da so prototipe v preizkus dobili nekateri njihovi zaposleni v ZDA in Kanadi. Tviteraš Israel Rodriguez je enega od njih posnel na sredstvu javnega prevoza v Vancouvru.

Iz posnetka je videti, da ne gre za docela prepogljivo napravo, tako kot jih denimo ponujata Samsung in Huawei, pač pa Duo z zaslonoma, povezanima s tečajema, bolj spominja na kak LG V50 ThinQ. Naprava očitno poganja prilagojen Android z Microsoftovo preobleko, vse skupaj pa na prvi pogled deluje nedokončano, sodeč po tem, da uporabnik s prsti precej časa beza v prazno. Prav tako je na prednji strani opaziti bliskavico, kar daje slutiti, da bo kar se zajemanja fotografij in videa poudarek na t. i. selfie kameri in da Duo morda te na hrbtni strani sploh ne bo imel.

Za zdaj je o napravi znano le še to, da bo namenjena tistim, ki bi radi na telefonu...

0 komentarjev

Vojna grafičnih gigantov

Digit Life - Še preden je nVidia uradno razkrila svojega konkurenta Radeonu 9700, ki se bo imenoval NV30 ter bo neposredni naslednik GeForce 4 serije grafičnih kart, ATI že napoveduje naslednji grafični čip, ki se bo imenoval R350. Izdelan bo v 0,15 mikronski tehnologiji (za razliko od NV30, ki bo narejen v 0,13 mikronih) ter dveh izvedenkah, močnejši R350 ter malce šibkejši RV350. Prav tako pa se omenja še R280, ki naj bi bil grajen na istem jedru, kot Radeon 9000. Skratka, obeta se nam zanimiva jesen. Klik!

0 komentarjev

Mobilni Radeon 9000

The Register - ATI Technologies je izdal mobilno različico svojega Radeon 9000 procesorja. Mobilna različica se od namizne -- po mnenju Tom's Hardwarea -- razlikuje samo po porabi energije, ki je pri mobilni različici seveda manjša, obenem pa je to prvi mobilni procesor, ki v svoji arhitekturi vključuje štiri cevovode, izboljšana pa je tudi streaming podpora za filme. To Radeona 9000 uvršča med najboljše grafične procesorje za prenosnike. Klik!

Še testi:

0 komentarjev

Test Radeona 9700 Pro

AnandTech - Ja, Radeon 9700 je uradno zunaj in na Anandtechu so pripravili test, ki je še vroč. Prišel je pravočasno, frekvence so enake napovedanim in tudi drugih neprijetnih presenečenj ni. Naj samo povem, da je kartica superduper ter da si lahko vsak Slo-Techer želi, da bi mešala grafiko v njegovem mlinčku. Neprijetnosti z gonilniki, ki so bile prisotne ob izidu Radeona 8500, so preteklost zaradi odlično izdelanih in kamnolomsko stabilnih Catalyst gonilnikov. Pa ne bom dolgovezil, kar hitro na branje!

Dodatek: še linki do testov dotične plastike na drugih straneh:

20 komentarjev

Radeon 9700 Pro uradna objava za javnost

ATI - ATI je objavil uradno dokumentacijo, ki napoveduje Radeona 9700 Pro za sredino avgusta. Zadevica bo pravi cukerček. Imela bo 8 vzporednih cevovodov, popolno podporo Microsoftovemu DirectX 9, AGP 8X in tako naprej in tako dalje. Škatelna verzija (retail) bo obsegala:
  • 128MB DDR pomnilnika;
  • Dual-display z možnostjo VGA, DVI-I in s-video konektorjevz neodvisnimi resolucijami in osveževalnimi frekvencami za katerikoli dve priklopljeni napravi;
  • Hitrost GPUja bo 325MHz in 620MHz pomnilnika;
  • WHQL (Windows Hardware Quality Labs) podpisani gonilniki in HYDRAVISION™ programska oprema;
  • SMARTSHADER™ 2.0, SMOOTHVISION™ 2.0, HYPER Z™ III in VIDEOSHADER™ tehnologije;
  • ter ceno US$399.
Celotna izjava tukaj.

8 komentarjev

ATI Radeon 9000 Pro

FiringSquad -

Na Firingsquad/ so obljavili oblubljeni test ATI-jevega stvora, ki sliši na ime Radeon 9000 Pro. Poglejte si, kako se obnese v primerjavi z GeForce4 MX in Ti 4200 ter Radeon-om 8500 in 8500LE.

Še nekaj specifikacij:
3D Grafika:

  • Štiri paralelne pipice za rendriranje slike prikažejo 1 gigapiksel, PRO verzija zrenderira 1.1 gigapiksla
  • Polna strojna podpora za DirectX 8.1 programabilne Pixel in Vertex Shaderje (končni prevod: osenčevalnik pik ter trikotnikov. boljiše prevode sprejemamo v forumu --Sergio)
  • Podpora Pixel Shader 1.4, do 6 rendrov teksture na prehod
  • Podpora Vertex Shader 1.1, do 128 navodil
  • Visiko performančna dvokanalna 128-bitna DDR spominska podpora za 32, 64 in 128 MB inačičo...

8 komentarjev