»

Intelov i845G čipset

X-Bit Labs - Če bo šlo vse po sreči, bomo kmalu deležni matičnih plošč s tem čipovjem. In zakaj je zanimivo? Zato, ker:

- Bo na ploščah s tem čipovjem podnožje za Pentium IV, točneje Socket478.
- Podpira DDR SDRAM.
- Bo vodilo drvelo pri 400 ali 533 Mhz.
- Ima integriran zvok in mrežno kartico.
- V južni most (south bridge:D ) je vgrajena podpora USB 2.0.
- Vanj je vgrajena grafika, ki naj bi bila na ravni GeForce - a 2 MX.

Kar veliko stvari, ki govorijo v prid te plošče. Najboljša bo kakopak cena: za ploščo, ki ji manjkajo RAM, CPE in disk bo treba odšteti od 140 do 150 $, kar znese na oko okoli 37.000 SIT.

1 komentar

Analiza KT133A čipovja

Ace's Hardware - Za vse ljudeke željne znanja so na Ace's Hardware pripravili novi članek, tokrat o VIAinem novem KT133A čipovju. Stvarca je napisana zelo tehnično natančno in globoko, tako da bo mogoče za marsikoga dolgočasna, drugi pa bodo spet znali ceniti izkušnje in znanje ljudi na Ace's Hardware. Vsekakor je ta zadevica zelo dobra podlaga pred našim prihajajočim perimerjalnim testom KT133A platk, tako da kar veselo na branje.

1 komentar

SocketA @ Tom's Hardware, drugič

Jaz - Dr. Tom si je že drugič ogledal in med seboj primerjal SocketA KT133A plošče. Tokrat so ga zanimale predvsem novejše plošče, ki s pomočjo VIAinega 686B SOuthBridga podpirajo ATA100. Toma je zanimalo, kako se to pozna na hitrosti samega sistema ter ali so plošče pridobile še kaj drugega. Tako kot vedno gre za dolgo, a zelo informaticno branje, tako da kar kliknite! Thnx, Marko!

0 komentarjev

KT133A @ Tom's Hardware

Tom's Hardware - KT133A čipovje med nas prihaja ravno ob pravem času, če vzamemo v zakup, da so govorice o dokončnem zaklepu množilnika na SocketA procesorjih resnične. Na Tom's Hardware so si pobliže ogledali nekaj matičnih plošč s tem čipovjem... Na žalost stanje ni tako rožnato, kot je sprva izgledalo, toda vseeno ne gre za napake, ki bi nas huje prizadele v tem času. Po Tomovih informacijah naj bi namreč večina proizvajalcev morala ponovno načrtovati KT133A plošče, saj jim je AMD sprva zamolčal en pomemben podatek, ki zadeva njihove prihodnje procesorje. Namreč, 1.5GHz TBirdi naj bi potrebovali kar okoli 46 A toka (jaome ), kar ne zmore nobena trenutna KT133A plošča. Ali je informacija točna ali ne se bo šele izkazalo, toda vseeno raje še malo počakajte z nakupom!

6 komentarjev

ABIT KT7A RAID

ABIT - ABIT je najavil, da bodo kmalu začeli s proizvodnjo KT7A plošče. V bistvu gre za legendarno KT7 platko, ki ji bodo nadgradili vezno čipovje v VIA KT133A, kar pomeni, da bo po novem podpirala tudi 266MHz zunanjo frekvenco. Vse druge lastnosti so praktično enake, kar pomeni tudi SoftMenuIII in RAID različico. Kmalu!Mimogrede, če vam še vedno ni najbolj jasno, kaka je razlika med VIA KT133 in KT133A čipovjem, vam predlagam, da si ogledate Anandov test. Ta zajetna stvar bi vam res morala razjasniti obzorja [;)].

0 komentarjev

Test VIAinega KT133A čipovja

VIA Hardware - VIA KT133A čipovje je v bistvu popolnoma enako KT133ki, ki je popolnoma enaka KX133ki. Torej gre za čipovje, ki je staro okoli enega leta, ob primernem času pa ga podmladijo s potrebnimi funkcijami. Tako je edina prednost KT133A pred KT133 podpora 266MHz zunanji frekvenci novih SocketA procesorjev. Vseeno so se na VIA Hardware spravili dotično čipovje testirat in ga primerjat s prejšnjo verzijo. Če se vam to zdi upravičeno, potem si test oglejte tukaj, drugi pa raje pojdite počet kaj bolj pametnega... Recimo pisati sporočila v Forum [;)].

0 komentarjev