»

Natal está a chegar

TG Daily - Ne še prav ta hip, a božič neutrudno prihaja. Tisti koledarski čez slab mesec, Microsoftov pa v nekoliko manj definirani in bolj oddaljeni prihodnosti. Prvikrat smo o projektu Natal pisali junija, sedaj pa Microsoft spet spominja, da projekt še vedno teče. Gre za "največji preskok pri TV po izumu daljinskega upravljalnika", pravi Microsoftov Marc Whitten, sicer šef oddelka za XboX Live. Kot pravi, trenutno še nismo v zlati dobi televizije (da ni ta morda že mimo?), zlati dobi konzol ali zlati dobi interneta. Toda čez pet let naj bi bile te tehnologije tako prepletene, da jih ne bo več mogoče ločiti med seboj.



Natal bo nadgradnja daljinskega upravljalnika. Sistem bo sam prepoznal uporabnika v sobi po izgledu in glasu, nato pa bo sam poiskal vsebino, ki bi lahko bila zanimiva. Televizijo bo moč upravljati...

7 komentarjev

Pričetek konca?

News.com - Po tem članku sodeč bi lahko sklepali, da se v računalniškem svetu obetajo spremembe. Dell je namreč oznanil, da bo (tudi) zaradi Microsoftove nove politike prodaje licenc, svoje PCje prodajal brez nameščenega operacijskega sistema (v tem primeru Windows OSa) vendar z priloženim t.i. FreeDOS operacijskim sistemom, ki pa tudi ne bo nameščen ob nakupu, ampak ga bo uporabnik lahko namestil kasneje. Za ta ukrep naj bi se odločiči zato, da se bo uporabnik lažje odločil kateri operacijski sistem bo uporabljal. Klik!

3 komentarji

Visual Studio .Net: Prihodnost

ZDNet - Microsoft kani to jesen obelodaniti nadgradnjo (Service Pack [>:D]) obstoječega razvojnega okolja Visual Studio .Net. Nadgradnje bodo bazirale predvsem na izboljšani varnosti ter hitrosti, prav tako pa bo orodje omogočalo boljšo povezljivost s sistemom .Net strežnikov (torej nekako podobno sedanji navezi VS.Net z Win2k/xp proti Win9x). Klik!

Kakorkoli, vzporedno z naslednjo generacijo Microsoftovega SQL strežnika, "Yukon", bodo leta 2003 izdali naslednjo verzijo okolja; poudarek bo predvsem na izkoriščanju podatkovne povezljivosti, leto kasneje pa še novo verzijo z "še izboljšanim" uporabniškim vmesnikom ter interakcijo s sistemom Longhorn.

0 komentarjev

Xerox prepove uporabo Windows XP

Savage News - No, Xerox je posvaril vseh 50.000 zaposlenih v US, da ne smejo uporabljati Windows XP beta na službenih računalnikih! Tiskalniški velikan je v sredo poslal naokoli e-mail zaposlenim, v katerem piše da je prišlo do treh velikih izpadov omrežja od petka, 30. marca! Ti izpadi so neposredno povezani z inštalacijo Windows XP beta (Whistler). E-mail je zaposlene opozoril, da morajo takoj odstraniti Windowse XP beta (seveda če jih sploh imajo nameščene) in da je namestitev operacijskega sistema do nadalnjega prepovedana!

No, dokaj zanimiva novička, ki pa Micro$oftu verjetno ni bila všeč!
Thnx, NOT4U2KNO

9 komentarjev