»

HighPoint predstavlja nove produkte

X-Bit Labs - HighPoint, podjetje ki ga poznamo po priljubljenih (in težavnih) ATA/RAID krmilnikih, je najavilo nove krmilniške čipe. Ti so seveda zasnovani za podporo novem ATA standardu, ATA133. Po prvem ATA133/RAID krmilniškem čipu je danes v javnost pricurljala novica o novem z imenom HPT374. Od svojega bratca in vseh predhodnikov se razlikuje predvsem po tem, da namesto dveh ima kar štiri dodatne IDE kanale (kar pomeni dodatnih 8 IDE naprav). Po tem lahko sklepamo, da je HPT374 namenjen predvsem vgradnji v zunanje/kartične krmilnike, saj si je težko predstavljati proizvajalca matičnih plošč, ki bi poskušal na že tako prenatrpan PCB vgrajevat ta čip in štiri dodatne IDE kanale. Na žalost pa RAID del krmilnika še vedno ostaja nespremenjen, kar pomeni da podpira le RAID 0, RIAD 1 in RAID 0+1 konfiguracije.
Podpora HighPointa in ostalih podpobnih proizvajalcev je za Maxtor (kot pobudnika novega standarda) in ATA133 zelo pomembna. Prvič do sedaj je namreč tabor proizvajalcev veznih čipovij za...

0 komentarjev

Rahlo spremenjen HighPointov kontroler

X-Bit Labs - HighPointovi HPT370 ATA100/RAID krmilni čipi se po vsej verjetnosti nahajajo v marsikaterem računalu. Za njihovo ogromno popularnost je v največji meri "kriv" prav ABIT, ki njihove čipe pridno vgrajuje na svoje matične plošče. No, HighPoint je najavil novi krmilni čip z imenom HPT370A. Na žalost se od svojega predhodnika ne razlikuje veliko: še vedno zmore RAID 0, 0+1 in 1 konfiguracije, edina razlika je finejša, 0.35 mikronska tehnologija izdelave.

2 komentarja

RAIDizacija matičnih plošč

več strani - Od prvih RAID hackov pred kar nekja časa (Promise ATA66 hack, ABIT KA7-100 hack, ...) je dotično početje precej popularna zadeva. Kako tudi ne, saj na ta način dobite dodatno, zelo uporabno funkcijo, za katero niste plačali. Zastonj darila pa so najlepša, kajne ? Kakorkoli, danes bomo razveselili lastnike dveh matičnih plošč. Prva je ABIT BE6-II v1.2 (s HPT370 kontrolerjem). Postopek za RAIDizacijo te plošče je zelo preprost (če je flashanje BIOSa za vas preprosto), najdete pa ga tukaj.

Druga primerna plošča je ASUS A7V s Promisovim ATA100 kontrolerjem, ki se je tudi da prepričati v RAID delovanje z le malce truda. Postopek za to pa najdete tukaj. Na splošno boste na Tweak Hardware strani našli veliko večino možnih RAID hackov za matične plošče, tako da se ogled izplača.

0 komentarjev

Hack HPT366 krmilnikov

TweakHardware - Pred nekaj časa je ravno hack HPT370 čipa sprožil dokončno popularizacijo RAIDa (ki jo je začel že hack Promisovega ATA66 krmilnika), sedaj pa se je izkazalo tudi, da je možno hackati tudi stari, HPT366 čip. Na Tweak Hardware lahko preberete natančna navodila za spreminjanje katere izmed zunanjih krmilniških kartic s tem čipom v polnokrvni HPT368 RAID krmilnik. Sedaj le še moramo počakati, da bo na voljo hack integriranih HPT366 krmilnikov, in potem se vsi lastniki ABIT BE6/BP6/BE6-II... platk lahko začnete veseliti .

2 komentarja

ABITove AMD 760 plošče kmalu

X-Bit Labs - ABIT je že na Comdexu pokazal prve DDR matične plošče, toda šlo je za OEM rešitve. Na srečo mislijo tudi na nas overclockerje in so tako najavili ABIT KG7 in KG7-RAID matični plošči. Gre za SocketA matični plošči, zgrajeni na AMD 760 čipovju. Edina razlika med njima je HighPointov HPT370 čip na KG7-RAID. Po prvih informacijah naj bi na ploščah srečali 3 DDR DIMM, 1 AGP 4x, 6 PCI in 1 ISA reže, oba modela pa bosta seveda imela SoftMenu III. Masovna prodaja naj bi se začela zgodaj naslednje leto.

0 komentarjev

Hackanje integriranega Promise kontrolerja

TweakHardware - Hackanje Promisovih ATA66/100 kontrolerjev v RAID je že skoraj ponarodela tema v svet računalništva. Čeprav se dotično podjetje še tako trudi, da bi nekako utišalo vso zadevo jim to vsekakor ne uspeva. Dokaz za to je tudi zadnji članek s TweakHardwara, ki govori ravno o hackanju integriranih Promisovih kontrolerjev. Torej, če imate matično ploščo z integrirano Promisovo rešitvijo, lahko z malo truda dobite precej več vreden RAID kontroler. Se splača pogledati...

0 komentarjev

Modifikacije Promisovega ATA100 krmilnika

vir: Hexus
Hexus - Promisov ATA66 krmilnik je bil precej popularna zadevca, tudi zaradi tega, ker se ga je dalo pohekati v RAID krmilnik ( poglejte v naše Trike ). Lepo je videti, da Promise nadaljuje tradicijo izdajanja hekabilnih krmilnikov, saj je mogoče prav lepo preurediti tudi njihov ATA100 krmilnik, kot so pokazali na Hexusu. Toda pozor, postopek ni niti približno tako preprost kot pri predhodniku, tako da se boste morali lotiti celo žagice. Ne verjamete? Poglejte spodnjo sliko [>:D]!

4 komentarji