»

Spletni komunikacijski svetovalec

Siemens - Da nadležna opravila kaj hitro prispevajo k inovativnim rešitvam, je na svoji koži izkusil Siemensov programer. Kot zaprisežen računalničar je hitro izgubil živce nad nenehnimi vprašanji sosedov in prijateljev, ki so od njega želeli nasvete, kako omrežiti (ožičiti) svoj dom. Nastala je spletna aplikacija, imenovana Siemens Home Planner, ki uporabniku poskuša kar najbolj poenostaviti izbiro komunikacijske opreme, glede na njegove komunikacijske povezave, želje in potrebe ter samo shemo prostorov. Gre torej za nekakšnega spletnega komunikacijskega svetovalca, ki svoje delo opravlja presenetljivo dobro. Spletni aplikaciji lahko štejemo v prid njeno preglednost, enostavnost uporabe in, da, precejšnjo dovzetnost za reševanje še tako nemogočih želja. Seveda se nad rezulati ne gre zmrdovati - svetovalec kakopak predlaga zgolj Siemensovo opremo, a jo lahko brez težav nadomestimo z ekvivalentnimi rešitvami drugih proizvajalcev.

Siemensovo spletno aplikacijo zaženete s klikom na spodnjo...

19 komentarjev

Morda konec klasičnih baterij?

mobisux - Vir električne energije zna biti precej pomembna dobrina. To so letos ugotovili čez Lužo, in to redno ugotavljamo, ko nam sredi pogovora z boljšo polovico ali med gledanjem filma na prenosniku zmanjka "elektrike". Toda, mogoče se lahko ta scenarij popravi.

Tako na Mobisuxu poročajo, da se je podjetje STMicroelectronics resno lotilo projekta gorivnih celic za mikronaprave, predvsem mobilne telefone in posledično prenosnike. Princip delovanja je preprost: tekoče gorivo katalitsko oksidiramo, nastejo voda, nekaj ogljikovega dioksida in precej toplote, ki na koncu vzpostavi potencialno razliko med elektrodama.

Prednost tega principa je predvsem v trajanju, saj lahko te baterije držijo precej dlje kot sedanje, četudi so litij-ionske, poleg tega pa so precej prijazne. Kakšna je vizija projekta, poglejte tukaj.

Hvala Todyu za namig.

Samo še na bencinsko skočim napolnit prenosnik...

19 komentarjev

Polni me nežno

vir: BBC
BBC -

Polnilne baterije so pogoste že dalj časa, saj nam omogočajo, da sorazmerno poceni pridemo do precejšnje električne neodvisnosti za nekaj časa kjerkoli. Težave se začno s polnjenjem, saj za vsako vrsto baterij navadno potrebujemo svojevrsten polnilec in metre kablov. No, tudi na tem področju se obeta revolucija.

Skupina Britancev namreč poroča, da razvijajo tehnologijo, s katero lahko baterije polnite brez vsakršnih kablov ali žic. No, skorajda brez. Sistem temelji na ravnem podstavku, ki se priključi na električno napajanje, in posebnem modulu. Izumitelji pravijo, da je zadeva resnično tako enostavna. Svoj telefon enostavno položite na poseben podstavek, ki namesto vas opravi vse...

7 komentarjev

Napolnite svojega mobilca!

Slo-Tech - Vsi poznamo Murphyjeve zakone in vsi vemo, da nam naši hišni ljubljenčki™ (beri: mobilni telefoni) odpovejo poslušnost oz. zaradi prazne baterije prenehajo s svojim poslanstvom ravno takrat, ko je to najmanj potrebno in ko bi si še kako želeli polno baterijo.

Za kaj gre? Vsi lastniki Siemensovih aparatov boste od sedaj naprej "lažje" spali in se ne boste več ubadali z vprašanji kot: Kaj storiti, če bo mobilec kdaj na poti prazen... Siemens Slovenija se je namreč odločil temu narediti konec in v ta namen bodo po vseh večjih Slovenskih železniških in avtobusnih postajah postavili t.i. "polnilna mesta", kjer...

12 komentarjev

Siemens dobavitelj 500.000 mobilnih WAP aparatov

Fujitsu Siemens - Še ena novica od Dominika. Siemens je podpisal dogovor z niozemskim mobilnim operaterjem Telfort o dobavi pol milijona mobilnih telefonov s standardom WAP. Telfort in Dutch Postbank bosta svojim uporabnikom zagotovila Siemensove mobilne telefone kot del kampanije, katere cilj je predstavitev mobilnega bančništva nizozemskemu tržišču.
Siemensovi aparati M35i bodo posebej prilagojeni, da bi uporabnikom računov v Postbanku omogočili uživanje v mobilnem bančništvu, dostopni pa bodo 500.000 imetnikom računov kot del njihove promocije.

Mobilno bančništvo se torej približuje in verjetno je samo še vprašanje časa, kdaj bo mobilno bančništvo preko WAP telefonov možno tudi v Sloveniji (Klik, ...)

6 komentarjev