»

Zakaj igre stanejo $60?

Crispy Gamer - Na spletni strani Crispy Gamer so se vprašali, zakaj v ZDA skorajda katerakoli igra v katerikoli trgovini v kateremkoli delu države stane 60 dolarjev, vsaj ob izidu. Kot dokaz za to tezo so podali igre za vse tri pomembnejše konzole iz različnih žanrov in z različno dolžino zgodbe. Za $60 potrošniki namreč lahko kupijo igro, ki jo nato igrajo 100 oz. več ur, medtem ko na drugi strani nekatere igre za enako ceno ponujajo zgolj 10 oz. 20 ur preigravanja. O stvareh so zato povprašali Jesseja Divnicha, direktorja analitične družbe Electronic Entertainment Design and Research.

Najprej je 60 dolarjev, ki sestavljajo cene ene igre, razdelil na stroške in zaslužke posameznih členov v verigi. 20% oz. $12 dobijo prodajalci, ki igro fizično prodajo kupcem, $10 stane izdelava medija in njegovo razpošiljanje po svetu, 5 dolarjev pa porabijo za marketinški material, kot so posterji v trgovinah. Založniku tako ostane 30 do 35 dolarjev, iz katerih mora plačati razvijalca, svoje stroške in po...

66 komentarjev

I-O Data je predstavila 3 nove pogone

DVD/CD-RW

vir: Digit Life
Digit Life - I-O Data nam je predstavil 3 nove pogone, in sicer: notranji ATAPI DVD+/-RW pogon ter dva zunanja DVD-RW in DVD/CD-RW pogona, ki ju bo moč priključiti na USB 2.0. DVD+/-RW modeli bodo na voljo že te dni za ceno 267 ameriških dolarjev. CD-je bodo lahko zapisovali s hitrostjo 16x, DVD medije pa s hitrostjo 4x. Ta dober kilogram težak pogon bo deloval pod operacijskimi sistemi windows Me/2000/XP.

Zunanji DVD-RW pod oznako DVRP-iUP2 bo na voljo v maju, in sicer za ceno 350 dolarjev. Na DVD medije bo lahko zapisoval s hitrostjo 2x, na CD-je pa z hitrostjo 16x. CRWD-iU48S, zunanji DVD/CD-RW pogon, pa bo na voljo pozno v aprilu za 154 ameriških zelencev. Na CD medije bo zapisoval ter bral s hitrostjo 48x, prepisoval pa s hitrostjo 24x. Za podrobnosti si poglejte izvirno novico.

0 komentarjev

Disc steno CP100

Apacer - Podjetje Apacer je predstavilo Disc-steno CP100 - prenosni samostojni kopirnik medijev, ki v sebi združuje čitalnik spominskih kartic in CD-RW pogon. Naprava je idealna rešitev za vse mobilne uporabnike digitalnih foto, avdio in drugih digitalnih naprav, ki si želijo neomejene količine poceni arhivskega prostora, kar jim namesto dragih spominskih kartic ponujajo poceni zapisljivi CD mediji.

2 komentarja

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

1 komentar

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev

DDR SDRAM se draži

Slo-Tech - Novičko je poslal Koci. Hvala!

Cene pomnilniških modulov so kot verjetno že veste precej nestabilne in nepredvidljive. Po zadnjih podatkih narašča cena DDR SDRAM modulov in kot kaže to ni samo trenutna muha proizvajalcev, temveč malce bolj resen trend.

Pomanjkanje spominskih modulov, kot posledica velikega povpraševanja, vodi cene navzgor. Pri nakupu v velikih količinah se cene 128 Mb čipov trenutno gibljejo med 26 in 28 dolarja, 256 Mb moduli PC2100 DDR pa trenutno stanejo med 40 in 45 dolarji, še pred nekaj dnevi samo 33 do 40 dolarjev.

10 komentarjev

32x CD-RW pogoni

CDR-Info - Prav ste prebrali. Acer je najavil dobavljivost svojih 32x pekačev za december. Temu je sledil še AOpen, ki bo te pogone prav tako dobavil na police trgovin nekje v decembru. Malo kasneje, proti koncu leta pa bo 32x zapisovalnike izdal še Lite-On, za katerega pa se zastavlja vprašanje, če mu bo to tudi uspelo. Živi bili in videli.

6 komentarjev