»

VIA 4.29 final

Jaz - Na VIA Hardware strani se je pojavil novi sveženj VIAinih gonilnikov, različica 4.29. Zatrjujejo, da gre za finalno različico gonilnikov, v isti sapi pa dodajajo, da jih še ni na VIAini uradni strani in da jih zato lahko jemljemo kot BETA gonilnike. Whatever... Zaenkrat še ni veliko informacij o tem, kako se obnesejo, preizkusite pa jih lahko tukaj. Thnx, Alec999.

0 komentarjev

Vam VIA čipovje dela težave?

Guru 3D - Tudi temu bo kmalu konec. Guru 3D je naredil kar obsežen guide, ki naj bi nam pomagal pri odpravi večini težav, ki jih imamo s svojim VIA čipovjem. Namestitev najnovejših gonilnikov (VIIn 4in1, gonilniki za grafično, najnovejši BIOS) vedno pomaga. Za tiste, ki imate konflikt z vašo (večinoma Geforce) kartico, tudi povejo, kateri Detonatorji najbolj pašejo k VIInim čipovjem. Torej, lep ter pregleden vodič po korakih, ki jih morate opraviti za optimalno delovanje sistema. Kar zanimivo. Tnnx, Shadowman-x!

3 komentarji

Novi VIA 4in1 gonilniki

Jaz - Huh, ob zadnji izdaji VIAinih 4in1 gonilnikov sem pripomnil, da počasi postajajo podobni Nvidii in njihovim tedenskim Detonator goilnikov, toda sedaj se bom raje ugriznil v jezik. Namreč vse kaže na to, da so jih celo prehiteli . Yup, na voljo je nova različica 4in1 gonilnikov, 4.28 BETA (s tem, da sta 4.26 in 4.27 tudi v BETI). Po informacijah, ki sem jih dobil, vsebujejo gonilniki novo .cat datoteko za inštalacijo AGP (ne pa tudi novega AGP gonilnika!) ter INF nadgradnjo, ki dodaja podporo za nekaj novih čipovij (Pro266, KT266, PX266...). Priskrbite si jih lahko tukaj! Thnx, miso!

0 komentarjev

VIA gonilniki na enem mestu

VIA Hardware - Na VIAHardware strani so opravili res dobro delo in zbrali vse gonilnike za VIAine produkte v eni veliki bazi. Če torej iščete najnovejše (ali pa starejše...) 4in1 gonilnike, ali pa kakšne stare zvočne gonilnike, se le odpravite sem. Sicer je res, da so vsi najnovejši gonilniki na voljo na VIAini domači strani, toda v tej bazi boste našli tudi stare različice in neuradne izdaje...

0 komentarjev

RAM Drive

Speedcorp - Ideja za RAM Drivom (RAM diskom...) je zelo zanimiva. V slučaju, da imate ogromno pomnilnika, ki ga nikoli prav ne izkoriščate, je možno na prostem delu narediti pravi mali trdi disk. Verjetno ni treba posebej poudarjati prednosti diska z dostopm nekaj milisekund in prenosom okoli 300-400MB/s, kajne? No, če ste eden izmed kandidatov (in verjamem, da vas ob zadnji pocenitvi pomnilnika ni malo!), se le odpravite sem in si preberite natančna navodila. Moram priznati, da postavitev takega diska ni lahko delo in zahteva ogromno spreminjanja sistemskega registra, tako da se ga lotite le, če že posedujete nekaj znanja. Aja, vsi WinME in Win2k uporabniki avtomatično odpademo ...

1 komentar

Primerjava VIA 4in1 gonilnikov

VIA Hardware - VIA tudi kar pogosto izdaja nove različice svojih 4in1 gonilnikov (sicer se ne more primerjati s kakšno Nvidio, toda vseeno [:D]), vprašanje je le, ali se izplača nadgrajevati. Ravno to so se vprašali na VIAHardware in primerjali različne verzije teh gonilnikov. Ugotovili so, da novi 4in1 4.25 gonilniki ne prinašajo pohitritev, toda po moje se nadgradnja vseeno izplača. Preberite sami in se odločite.

0 komentarjev