»

Instant tiskalnik fotografij

Tom's Hardware - Novi Photosmart 7550 je poln lukenj. K sreči so le-te namenjene vtikanju cele vrste pomnilniških kartic iz različnih digitalnih fotoaparatov. Na seznamu so CompactFlash, Microdrive, SmartMedia, MultiaMediaCard/Secure Digital in Memory Stick. Kartico preprosto porinete v primerno odprtino na sprednji strani in lahko pričnete s tiskanjem fotografij.

Gumbi na sprednji strani omogočajo preprosto obdelavo fotografije (povečanje, obračanje fotografij neposredno s pomnilniških kartic, z njihovo pomočjo pa lahko tudi spreminjate velikost in svetlost). Vse to lahko delate tudi preko enostavnega zaslonskega menija na barvnem LCD zaslončku. PCja torej sploh ne potrebujete. Cena?...

0 komentarjev

Glasba za aktivne

Hardware Zone - Vsi, ki se aktivneje ukvarjate s tekom, kolesarjenjem ali fitnesom, se prej ali slej zavedate, da nekaj pogrešate. Teh nekaj stvari (ali pa sploh ne stvari) je precej, verjetno pa je pri vrhu glasba.

Ker je ta segment populacije, vsaj po moje, še premalo pokrit, sta se Nike in Philips odločila, da bosta predstavila paleto izdelkov. V delo so vpregli dobre designerje, saj so izdelki res lepi na pogled, od prenosnih mp3 in CD predvajalnikov, do klasičnih FM radijskih spremenikov. Cene so primerljive z ostalimi produkti, upamo lahko samo, da bodo izdelki kmalu prišli v Slovenijo.

Predogled so naredili na Hardware Zonu (stran je zdaj zelo počasna, tako da ne obupajte).

If I were you, I would skip to page 6...

5 komentarjev

Sony: Velikost je pomembna!

Yahoo News - Sony je v petek objavil novico, da bo konec julija pričel s prodajo druge generacije Memory Stick kartic, imenovanimi Memory Stick Duo. Glavna prednost kartic je njihova velikost, saj merijo le tretjino velikosti prvotnih Memory Stickov in so namenjene za shranjevanje podatkov v GSM aparatih, kamerah, MP3 predvajalnikih in podobnih pogruntavščinah. S tem nameravajo ustvariti nov standard, povečati trg in s tem seveda tudi svoj tržni delež. Japonski GSM operater je že najavil začetek prodaje novega GSM aparata, ki bo podpiral Memory Stick Duo kartice, kamor bo mogoče shraniti posnetke iz vgrajene kamere. Klik!

0 komentarjev

Zanimiv Sonyev malček

USB Workshop - Ok, priznam, takšne novice ne sodijo ravno na računalniško stran, ampak zadeva se mi je zdela precej zanimiva in dokaj povezana z našimi hišnimi mlinčki. Sony je tako predstavil svojo NHS-MS10 Hi-Fi komponentno, katerega posebnost je to, da sprejema samo Memory Sticke kot glasbene medije in se je sposobna preko USBja povezati z računalnikom. Kakšna je prednost Memory Sticka (največji so trenutno 64MB Sticki, ki so dovolj za okoli 120 minut CD glasbe) pred "navadnimi" CDji ali kakšnim drugim medijem (MDji...) mi zaenkrat še ni popolnoma jasno, mogoče pa boste pri ugotavljanju bolj uspešni vi. Zadeva je za okoli 600$ (ajs, peče ) trenutno na voljo samo na Japonskem, toda verjetno se bo kmalu razširila tudi drugod po svetu. Več tukaj.

0 komentarjev