»

AMD niža cene procesorjem

AMD3D -

Da bi pripravili prostor za novosti, so pri AMD znižali ceno Athlonu XP 2200+ 1.8GHz 266Mhz. V tujini cene nihajo med $150 in $200 (medtem ko pri nas krepko presegajo to ceno). Vseeno smo lahko te novice veseli, saj posledično vpiva tudi na naš trg.

Iz izkušenj vemo, da podjetja ne znižujejo cen kar tako, brez razloga. Možno je, da je povpraševanje prenizko ali pa pripravljajo trg za novega paradnega konja, Athlona XP 2400+

5 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev

Athlon XP 2200+ OC Database

VR - Zone - Na VR-Zone so posodobili svoj OC Database, v kateri lahko najdete najbolj navite procesorje Athlon XP 2200+. Gotovo je odveč poudarjati, da trenutno premočno vodijo Japonci, ki držijo kar lepo število najvišjih mest. Rezultati so zares impresivni, vendar pa ni nikjer navedeno, koliko časa je računalnik sploh deloval s tako frekvenco in pod kakšno obremenitvijo, zato jih je treba jemati malce z rezervo. Rezultati so naslednji:
  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.72Ghz by Son

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.59Ghz by Tamo

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.51Ghz by Jahovx

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.46Ghz by Memesama

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.42Ghz by NewBeetle

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.18Ghz by Kita

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.04Ghz

  • Athlon XP 2200+ 1.80@2.01Ghz by Kevin

Več o teh rezultatih si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev

Zopet navijanje TBreda

Overclockers Australia - Da so 0.13 mikronski Athloni, ki jih nekateri imenujejo kar TBread praktično pred vrati, priča kar nekaj člankov, ki se ukvarjajo z navijanjem tega obetavnega procesorja. Enega izmed teh člankov si lahko preberete na tej strani. Tip se je spravil na inženirski primerek TBreda 1900 (1600 MHz) in ga uspel naviti na neverjetnih 2100 in še nekaj MHz. Sicer ni odveč poudariti, da se je navijanja lotil z odličnim Vapochillovim hlajenjem, vendar pa gre vseeno za dober rezultat, do katerega je prišel tudi z dvigom voltaže iz 1.6 na 2.1 V.
Vse skupaj da vedeti, da bo TBred odličen procesor, ki bo najbrž zopet osvojil srca številnih navijalcev, ki so zaradi omejitev Palominov že začeli prestopati med lastnike Intelovih 0.13 mikronskih Pentiumov4.

10 komentarjev

Yahoo! News pohekani

Slashdot - Kar ne morem verjeti, kaj se lahko zgodi takim velikanom, kot je Yahoo!, na katerem imam tudi jaz svoj e-poštni nabiralnik. Vendar o pošti kdaj drugič. Trenutno nas zanima predvsem Yahoojev oddelek News, kjer internetno javnost vsakodnevno obveščajo o vsakodnevnih novicah. Gotovo je odveč poudarjati, da imajo Yahoojeve novice kar precej več bralcev, kot Slo-tech in da si nikakor ne morejo privoščiti napak. Vendar pa se je kljub ekstremni pazljivosti novinarjev, ki pišejo za ta portal, Yahoo znašel v precej neprijetnem položaju, saj so se v njegovem arhivu kar na lepem začele pojavljati nekakšne modificirane različice člankov. Vzrok za te nevšečne modifikacije je bil 20 letni heker Adrian Lamo, ki je malce predrugačil kar nekaj člankov - med drugim tudi o ruskemu programerju Dmitriju Sklyarovu. Novico je spremenil tako, da je napsial, da je Dmitri Sklyarov zaradi svojega "kaznivega" ravnanja obsojen na smrt. Samo predstavljajte si, koliko prahu je morala povzročiti tako modificirana...

0 komentarjev

Neuradno

Guru 3D - No, to je pa zanimivo... Palomino se NE bo imenoval Athlon 4. Ime mu bo namreč Athlon XP. Ali je AMD spremenil ime, ker mu ni bilo všeč, ali zato ker je hotel posnemati Microsoft (ki je v promocijo kratice XP vložil ogromno denarja), ni znano. Kolikor imam rad AMD-jeve procesorje, se mi zdi, da je tako dejanje s strani AMD-ja zelo podlo. Nekaj je uporabiti delo svojega konkurenta v svoj prid... Samo dvakrat spremeniti ime procesorja zato, ker je tisto ime bolj reklamirano, se mi zdi pa malo patetično.
Več je znano tudi o poimenovanju, o katerem smo že pisali. AMD ne bo procesorjev imenoval po MHz-jih, ampak po primerljivi moč Intelov. Tako bodo imena naslednja:
  • Athlon XP (Palomino) 1.33 GHz bo imenovan 1500+
  • Athlon XP (Palomino) 1.4 GHz bo imenovan 1600+
  • Athlon XP (Palomino) 1.466 GHz bo imenovan 1700+
  • Athlon XP (Palomino) 1.53 GHz bo imenovan 1800+

14 komentarjev

Egghead.com shekan

CNet - Jah in kaj potem, porečete? Hja, kdorkoli je že to naredil (hmm, a je Miranpozar spet kaj spil?[:D]) je ukradel njihov 'customer database', v kateri so pač vsi podatki o kupcih, vključno z številko kreditne kartice...Huh, kar precej ljudi bo ta božič zapravljalo več kot sicer[:P]. Celotno zgodbo si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev