»

Zalmanovi novi hladilniki za grafične kartice naprodaj

HardOCP - Malce bolj pozorni se gotovo spomnite poročanja o Zalmanovih hladilnikih za grafične kartice, ki ne potrebujejo dodatnega ventilatorja in uporabljajo tehnologijo heat pipe. Po takratnih poročanjih naj bi bili hladilniki na voljo v avgustu, izkazalo pa se je, da bodo kupcem na voljo v septembru. Če gre verjeti tej strani, Zalman hladilnike že pošilja v trgovine. Trditev sem preveril tudi na Zalmanovi strani, kjer pri proizvodu Zm50-HP piše upcoming. Na volja naj bi bila dva modela:
  • Zm80-HP naj bi bil namenjen grafičnim karticam, ki bodo proizvedle veliko toplote in naj bi bil v osnovi namenjen grafičnim procesorjem GeForcev 4 Ti.
  • Zm50-HP pa bo namenjen šibkejšim grafičnim procesorjem, ki proizvedejo manj toplote. To naj bi bili GeForce 2 MX, GeForce 4 MX in Radeon 7500.
Hladilniki so na prvi pogled zanimivi, vendar pa so nekateri že rahlo skeptični glede samega nameščanja na grafično kartico, saj naj bi porabili kar veliko časa in truda, da bi hladilnik lepo "sedel" na pomnilnik...

4 komentarji

Za boljše hlajenje

več strani - Danes sem nekako "hladilno" razpoložen, tako teoretično kot praktično, zato mi je v oči padel test hladilnika in kablov. Pa kar po vrsti:
Na Voided Warranty so testirali Zalmana CNPS6000-Cu HSF. Članek so namenili tudi vsem, ki šele jadrate v vode hlajenja, saj je napisan razločno in kar dolgo za test. Na koncu so ugotovili, da zadeva seka. Pa še klik do testa.
Fantje na MyWorld.com so pod drobnogled vzeli okrogle kable, ki rešijo marsikateri problem slabo zračenega ohišja. Poleg samega izgleda, ki je res prijazen na oko (kabli so črni), jih je navdušila še enostavnost namestitve. Love at a first sight, kot so napisali. Svetujem ogled.

0 komentarjev

Zalmanov revolucionaren hladilnik

Zalman - Zalman je podjetje, ki ga zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj ga pozna vsak računalničar, ki se je že kdaj srečal s pojmom tihega hlajenja. S svojimi pahljačastimi hladilniki so povzročili pravo revolucijo, saj so bili eni izmed redkih, ki so pokazali, da za dobro hlajenje ni vedno potreben titanski hladilnik in ogromen ter glasen ventilator. Tokrat pa utegnejo zapet razveseliti tiste, ki uživajo v zvoku tišine. Trenutno se pripravljajo na predstavitev precej obetavnega

1 komentar

Zalmanov hladilnik za čipovja

The Hardwire - Že pred časom smo na Slo-Techu poročali o človeku, ki ga je zanimalo, kaj bi dosegel, če bi namesto starega aktivnega hladilnika na čipovje namestil veliko pasivno izmenjevalno površino. Izmeril je temperature ter bil izjemno prijetno presenečen, saj se je, gledano s stališča temperature, pasivni hladilnik obnesel bolje. Kaj še hočemo lepšega? I, komercialno izvedenko, namreč! Zalman ni sedel na lovorikah ter (že pred časom) izdal "Northbridge Heatsink", zlato obarvano veliko izmenjevalno površino, z vsemi zatiči in ostalimi pritiklinami, ki nam olajšajo pritrditev zadeve na osnovno ploščo. Rezultati so bili zgledni, celoten test si pa preberite tukajle.

5 komentarjev

Hlajenje GeForca 4 s tekočim dušikom

vir: HardOCP
HardOCP - Vsake toliko časa vidimo nekatere navdušence, kako se spravijo hladiti procesor s pomočjo tekočega dušika. Taka hlajenja pa vsaj na grafičnih karticah niso ravno pogosta, saj se marsikdo kar lepo zadovolji z zračnim hlajenjem. No, očitno se je našel človek, ki se je odločil, da bo s tekočim dušikom ohladil tudi svojega GeForca 4. Kako mu je vse skupaj uspelo, pa si lahko ogledate na štirih slikah, ki jih boste našli na tej strani.

1 komentar

To je duh!

vir: OC Mod
OC Mod - Ha, fantje pri OCMod so res lep primer tega, da pravi moderski duh še ni izginil in da verjetno nikoli ne bo! Verjetno ste se že kdaj navduševali nad njihovimi "izumi" in nič manj, kot navdušujoč (tisti, ki jim je zadeva namenjena, bodo že vedeli zakaj...) ni niti njihov najnovejši. Verjetno ste se že kdaj srečali s problemom natančnega merjenja temperature vode na posameznih delih zaprtega vodnega hlajenja. OCModerji so se domislili preproste, ampak učinkovite rešitve. Zadevico si z minimalno truda in materiala lahko omislite tudi vi, vsa potrebna navodila pa boste našli v tem članku. Naj živi modificiranje!

8 komentarjev

Nadaljevanje Heat Pipe sage

Bench Test - Tipo z Benchtest je objavil novi članek o svojih poskusih s Heat Pipe tehnologijo hlajenja. V prejšnjem delu je ugotovil, da njegov Heat Pipe ni dovolj za hlajenje overclockanih procesorjev, sedaj pa ga je malce predelal in tako poboljšal hladilno moč. Projekt je označil kot uspešen in se tako približal svojem cilju: popolnoma neslišnem računalu. Na koncu članka omenja, da bo poskusil v hladilnik predelati kar celo ohišje, tako da bo nadaljevanje po vsej verjetnosti zelo zanimivo. ...

0 komentarjev