»

Zaščita pred radovednimi pogledi

Slo-Tech - Če spadate med tiste, ki vas neznansko motijo nezaželjeni pogledi na ekran vašega dlančnika, PSP-ja oziroma osebnega računalnika je vaših skrbi konec. Nekaj nadebudnih študentov modnega oblikovalstva je namreč izdelalo zaščito pred nezaželjenimi pogledi, ki vam poleg zaščite pred radovedneži nudi tudi kanček vpadljivosti, saj gre za vse prej kot vsakdanjo stvar. Slika pove več kot tisoč besed: Več o tovrstnih zaščitah pred radovednimi pogledi najdete na spletni strani RCA.

39 komentarjev

Okno v notranjost

Voided Warranty - Da, res je, tovrstne modifikacije so postale izjemno razširjene. Vsi režejo svoje diskovne pogone in ohišja ter v nastale luknje tlačijo raznovrstna pleksi stekla, nanje rišejo ter pišejo in se igrajo z LED diodami. A tale modifikacija diska se mi vseeno zdi vredna omembe. Tip je v sicer kratkem, a slikovno obsežnem članku opisal kako je namesto zgornje zaščitne ploskve na trdi disk namestil pleksi steklo z lepim (in zelo pomenljivim [:D] ) logotipom njegove strani in vse skupaj osvetlil z zelenimi svetilnimi diodami. Zanima me, kdaj se bo našel kakšen junak, ki bo podobno modifikacijo posvetil Slo-Techu.

7 komentarjev

Modificiranje trdega diska

HiTechMODs.com - Poznamo mnogo modifikacij računal - od barvanja ekrana, pa do namestitve neonske luči v ohišje. Za nekatere pa to ni dovolj. Hočejo videti in imeti več kot le pleksi stranico ohišja. Na HiTechMODs so pleksi okno vstavlili kar v trdi disk. Da pa ne bi bilo vse tako temno, so mu dodali še dve LED diodi, ki ga osvetljujeta od znotraj. Če si upate zastaviti disk in ne boste žalovali za njim, če ne bo več deloval, se modifikacija 100 odstotno splača, saj je rezultat neverjeten! Tukaj.

4 komentarji

Nadzor obremenjenosti diska preko LED diod

Bit Technologies - Ste si kdaj zaželeli, da bi si lahko na hitro ogledali, pod kakšno obremenitvijo je trenutno vaš disk, a se vam ne da stalno preklapljati med nadzornimi programi? Vam je dovolj utripajoče LED diode na ohišju, ki bolj služi light-showu kot pa natančnemu kazanju obremenjenosti diska? Če je temu tako in imate povrhu vsega še malce moderske in "štromarske" žilice, potem si morate ogledati to stran, kjer se je kopica navdušencev odločila, da bo izdelala pokazatelj obremenjenosti diska, ki bo sestavljen iz desetih LED diod. Bolj ko bo disk obremenjen, več diod bo svetilo naenkrat. Sicer pa kaj bi razlagal, slika kot vedno pove več kot tisoč besed.

1 komentar

Semi računalniška novica

Overclockers Australia - Tole je pa zopet ena stvar, ki me je impresionirala... Sicer ni ravno veliko povezana z računalništvom, malce pa vseeno. Vsi tisti, ki občudujete dobre jeklene konjičke si morate ogledati tole.
Nekdo je v svojo Hondo Acuro vgradil čuda stvari. Če si ogledamo je tu en super-duper radio, oh in sploh hudi zvočniki, ki si jih lahko od spodaj ogledamo iz prtljažnika skozi pleksi steklo, znotraj je en kup huuuudih ojačevalcev ter računalnik! Da, prav ste slišali... računalnik z monitorjem v prtljažniku ter z dvema v naslonjalih za glavo od voznika in sovoznika. Res, tole si le oglejte, načudili se boste še in še!

6 komentarjev

Računalniška starosta

Wired News - Mogoče se še spomnite (mogoče pa tudi ne) starih računalnikov, ki so bili sestavljeni iz ogromnega števila čipov (danes tak skupek nadomesti 1 mikroprocesor), vendar so takrat veljali za najzmogljivejše primerke. Če vas vsaj malo daje nostalgija po starih časih, potem si morate ogledati to stran, kjer so opisali in poslikali dogajanje na Vintage Computer Festivalu - festivalu, kjer se zberejo lastniki starih (ampak zares starih) računalnikov. Vredno ogleda.

0 komentarjev