»

17" LCD monitorji pod drobnogledom

Sony SDM-HX73

vir: X-Bit Labs
X-Bit Labs - Dandanes, ko so cene računalniške opreme precej nizke (v primerjavi izpred nekaj let), se vedno več ljudi pred nakupom opreme posvetuje, kako le-ta vpliva na njih in večina jih precej raje izbere nekoliko dražjo opremo, ki pa dolgoročno zagotavlja zdravje. Zato so ruski fantje pri X-Bit Labs opravili test LCD monitorjev, ki so sicer dražji od klasičnih katodnih monitorjev, vendar pa ne sevajo in zatorej nimajo škodljivega vpliva na oči (kar pa verjetno že veste).

Testirali so 14 monitorjev, ki so bili predstavniki naslednjih podjetij: Acer, CTX, Hansol, Nec, Samtron, Samsung in...

13 komentarjev

Še en test monitorjev

NeoSeeker - Če smo v prejšnji novici imeli test "navadnega" monitorja, naj imamo sedaj še test LCD monitorja. Na testu je bil Samsung 152T TFT LCD, velikosti 15". Monitor izgleda kar malce drugačen, tudi kar se tiče držala. Povzetki testa so, da izgleda dobro poleg tega pa se tudi na testih odreže dobro. Kvaliteta slike in ekrana je nadpovprečna in sami ga postavljajo med enega izmed boljših 15" LCD-jev na trgu. Klik!

0 komentarjev

Test monitorja Sony CPDG520

Tweak Town - Sony je že veliko let tudi proizvajalec monitorjev. Tokrat imate pred sabo test njihovega monitorja CPDG520. Le ta je 21", ima pa FD Trinitronski CRT ekran (z 19.8" velikostjo vidne površine). Vsem, ki iščejo dober, a velik monitor, bi lahko G520 prišel prav. Pohvalili so velikost ekrana, visoke resolucije ter raven ekran, ni pa jim bila všeč velikost in teža. Prav tako so imeli probleme tudi avtomatskim nastavljanjem velikosti slike. Na testu je dobil oceno 9/10. Klik!

1 komentar

3D LCD?

BlueSmoke - Ja, točno tako. Pri Bluesmoke-u so imeli na testu Dimension Technologies 2015XLS - 3D LCD monitor. V testu imate podrobno napisano uporabljeno tehnologijo, katera vam da 3D pogled, monitorjeve tehnične podatke (žal je le 15' [;(]) in seveda test [;)]. Le ta je (po besedah avtorja testa) pokazal, da monitorju ni para. Preskusil je nekaj iger (RTCW, Quake III, Unreal Tournament, in Serious Sama), ter povedal samo, da je zadeva sapo jemajoča. Žal pa se malce zatakne pri ceni. Le ta znaša za 15' $1699, za 18' pa kar $5995 [;(]. Tako si ga bodo (zaenkrat) lahko privoščili resnično samo najbogatejši. Šmrc...

1 komentar

LCD monitorji @ Dan's Data

Dan's DATA - Danes nimam toliko časa, zato se bom malce skrajšal obseg svojih novic in se omejil le na najnujnejše. Prvi so na vrsti LCD zasloni na Dan's Data. Dan se je podal na test Acer FP581, Samsung SyncMaster 151MP in Samsung SyncMaster 560V, ter jih pregledal, kolikor pač zna. Sicer bi človek pričakoval, da se bo Dan podstopil malce večjega testa, ampak kdor z malimi stvarmi ni zadovoljen, večjega vreden ni ... Khm... No, vsekakor LCD zasloni pomenijo manjšo revolucijo na področju monitorjev, saj se ponašajo z zares izjemno sliko, poleg tega pa za malce višjo ceno še vedno vzbujajo status prestiža. Vendar prestiž in dostopnost gor ali dol, še vedno sem mnenja, da LCD zasloni niso primerni za kakšnega težkokategornega igričarja. Bi pa utegnili zanimati marsikaterega, ki po cele dneve presedi za računalnikom in piše v Wordu ;) .

0 komentarjev

Kvaliteta slike

AVault - Poleg hitrosti je glavna lastnost, po kateri se ocenjuje grafična kartica kvaliteta slike, ki jo le-ta spravi na zaslon. Čisto logično, saj verjetno nihče noče gledati blede, neizrazite in zamaknjene slike, pa četudi igra pri tem leti na 200 fps. Na AVaultu so naredili analizo faktorjev, ki najbolj vplivajo na kvaliteto slike in vse skupaj zapakirali v članek. Obravnavajo teme, kot so barvna globina, bump mapping, FSAA in podobne, tako da bo vsakdo najdel kaj zanimivega...

0 komentarjev