»

Novi Detonatorji

Nvidia - Ja, spet[:D] . Pri nVidii so izdali detonatorje 40.41, nove funkcije v gonilnikih so:

  • nView™ 2.0 - nova verzija podpore večzaslonskih sistemov

  • NVRotate™ - orodje za obračanje slike za 90 stopinj (uporabno pri LCD monitorjih, ki imajo to funkcijo)

  • NVKeystone™ - tehnologija, ki omogoča realnočasovno popravljanje slike na prenosnih projektorjih

  • Digital Vibrance Control 2™ - orodje za nastavljanje barvnih kontrol slike

  • CineFX™ Simulator - Simulator učinkov, ki jih bodo izvajale (emulirale) prihodnje nVidia grafične kartice na zdajšnjih proizvodih

  • Nova nadzorna plošča

  • Unified Driver Architecture - nVidiina patentirana tehnologija, ki omogoča podporo večih produktov v enem gonilniškem Kodovjeku™.


  • Poleg tega pri nVidii obljubljajo tudi do 25% izboljšanje preformans (ja, spet [>:D])

    Nove gonilnike si veselo potegnite dol tukaj, veliki pa so 9 MB.

    14 komentarjev

    Detonatorji?

    Tweaker's Asylum - Če še vedno ne veste, kateri paket gonilnikov namestiti ob svoji pravkar kupljeni nVidiini grafični kartici, kar hitro oddeskajte na to stran, kjer vam bodo Tweaker's Asylumovci razložili, kaj namestiti, pri katerih gonilnikih paziti, kateri imajo raje 3D Mark 2001, in tako naprej. Zelo zanimivo se nekateri paketi obnašajo še posebej pri OpenGL aplikacijah, saj se je dogodilo, da je novejši paket gonilnikov upočasnil Vulpineov GL Mark za zajetnih 30%. Klik!

    0 komentarjev

    "Doma-spackani" UPS

    Dan's DATA - Kupili ste si UPS za 30 jurjev in ugotovili, da je prešibek za vaše pošastne potrebe. Ko zmanjka elektrike, vam jo zaradi svojih šibkih baterij dovaja le toliko, da lahko mirno ugasnete računalo. In to je bolj ali manj vse. Kaj pa če bi radi vaš računalnik napajali cel teden s svinčenimi akumulatorji? V tem primeru kaj hitro oddeskajte na to stran, saj je Dan opisal, kako se zadevi pravilno streže. V bistvu se članek ukvarja z osnovami elektronike, pametno uporabljenimi za potrebe doma narejenega UPSa. Zanimivo branje.

    1 komentar

    Primerjava Detonatorjev

    Slo-Tech - Ja, hej, tega opravila so se lotili tudi na Templin Techu, in sicer na Geforce2 grafični kartici. Za razliko od včerajšnje primerjave nVidiinih gonilnikov, ki so jo spisali na The Guru of 3D, so tukaj v primerjavi vse verzije "le" od 10.80 dalje. Sicer je pa postopek dobesedno enak - Q3A na treh različnih ločljivostih ter privzeti test v 3D Marku 2000 ter 2001. Testirna platforma je bila 1.33 GHz Thunderbird na (pazi to) EPoX 8KHA+ osnovni plošči, sparjeni z 256 MB PC2100 pomnilnika. Klik za rezultate. Nič, vidim, da bom spet moral zaposliti alien-wja, da bo pretestiral vse Detonatorje na GF3 Ti500 .

    0 komentarjev

    Test Detonatorjev XP 21.81

    Overclockers Australia - Najnovejši XP Detonatorji so trenutno ena izmed najbolj vročih tem na internetu, saj naj bi po navedbah Nvidie prinesli kar občutno povečanje zmogljivosti vaših Nvidia grafičnih kartic (tukaj je mišljen predvsem GeForce 3), ki bo le-tem prišla še kako prav v boju z ATI-jevim mišičnjakom Radeonom 2, ki je v beta verziji in z zelo osnovnimi gonilniki pokazal kar obetavne rezultate in se ga Nvidia zato boji kot hudič križa. Kako pa se Detonatorji XP 21.81 obnesejo v praksi, pa so se prepričali na Aus3D, kjer so opravili primerjavo na malce bolj zmogljivem sistemu (Athlon 1,4 GHz in GeForce 2 GTS) in malce manj zmogljivem sistemu (Pentium III 550 MHz). In kako se stvar obnese v praksi? Hja, obstajajo nihanja, vendar pa se v povprečju verzija 21.81 obnese bolje, kot starejše, še posebej pa blesti na operacijskem sistemu WinXP, kar daje vedeti, da znajo WinXP bolje izkoristiti strojno opremo, kot pa stari Winodwsi 9x. ...

    1 komentar

    Novi Nvidia Win2k fix

    Planet GeForce - Okies, to pa je novica, ki se je bodo razveselili vsi lastniki Nvidiinih grafičnih kartic, ki uporabljajo Win2k. Marsikdo se je znašel pred problemom, da je v skoraj vseh igrah osveževalna frekvenca bila prenizkih 60Hz. Sicer se je zadevo dalo rešiti z majhnimi registrskimi posegi, toda sedaj je na voljo precej bolj elegantna pot: majhen programček, ki ga zaženete po inštalaciji grafične kartice in ki odpravi vse težave. Download visoko priporočen!

    0 komentarjev

    Nič novega...

    2CPU - Tale sobota lahko res potre... Ne boste verjeli, ampak skoraj čisto nič novega se ni dogodilo! Kaj šele jutri, ko bo nedelja . Vseeno pa se dogaja nekaj. Na 2cpu sem komentiral novico o Transmetinih strežnikih (novico sem napisal včeraj zjutraj). Moj komentar je očitno dvignil veliko prahu. Če nimate kaj početi, poglejte in komentirajte. Ne bom zameril, če ne boste na moji strani. Res ne .

    3 komentarji