»

Gainward Geforce 4 TI 4200

vir: NvNews
NvNews - Nvidia je lanskega februarja splavila Geforce 4 TI serijo. Vmes se je znašel tudi Geforce 4 TI 4200, ki je postal prava prodajna uspešnica. Zakaj pravzaprav? Karto lahko navijemo z malo znanja na njegovega najmočnejšega brata Ti4600. To smo si lahko tudi prebrali in preizkusili v članku našega admina alien-wja.

Na Nv News pa so si ogledali Gainwardov model iz te serije. Kartica ima nameščenega 128 MB DDR pomnilnika in podpira AGP 8x. Zakaj so jo pravzaprav preizkusili, čeprav ni najnovejša grafična kartica? Preprosto, da bi preizkusili njeno hitrost in nagnjenost k navijanju. Namestili so jo v računalnik in se pognali skozi nekaj testov -- kot zadnji test navijanje. Poskusili so jo...

0 komentarjev

Abitov GeForce 4

Tweak Town - Torej, našemu master bwani luniju se je očitno zmešalo. Dal mi je pooblastilo, da pišem na Slo-Techu novice. Khm, be afraid, be very afraid... je nekoč zapisala TinkaPinka. Zgodovina se ponavlja, le imena so drugačna. Bojte se.[>:D].

Na TweakTown so si ogledali Abitovega GeForca 4 Ti4200, ki se ponaša z zanimivo lastnostjo - O.T.E.S (Outside Thermal Exhaust System), ki naj bi pomagala k boljšemu hlajenju ter, jasno, navijanju kartice. Klik!

3 komentarji

Enajst Ti4200 na kupu

Bench House - Če se odločate za nakup nove grafične kartice ter ste že sklenili, da bo le-ta iz družine Geforce4 Ti4200, morate takoj, nujno, za domače branje in sploh odsurfati na ta naslov, kjer si boste lahko prebrali najbolj popoln ter informativen primerjalni test enajstih izvedenk kartic s čipom Geforce4 Ti4200. Test je izjemno obsežen, kar 25 strani ima, a ni vrag, da ne boste ob končanju branja testa zagotovo vedeli, katera bo vaša nova grafična kartica. Vsak primerek je obširno opisan, kartice so testirane v mnogih programih ter raznih ločljivostih, ne manjka pa tudi najvišja še stabilna frekvenca kartice ter rezultati navite mrcine ter celo kakovost slike, ki jo kartica prikaže. Nujno - Klik!

0 komentarjev

Suma Geforce4 Ti4200

Digit Life - Digit-life-ovci so si ogledali 3 Sumine kartice, ki temeljijo na Nvidiinem čipu Geforce4 Ti4200. Prva Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 64 MB in druga Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 64 MB imata obe, kot že ime nakazuje po 64 megabajtov DDR pomnilnika proizvajalca Hynex, ki pri prvi deluje pri frekvenci 250 (500) MHz, pri drugi pa pri 275 (550) MHz. Tretja kartica Suma Platinum GeForce4 Ti 4200 SE 128 MB pa ima 128 megabajtov DDR pomnilnika, prav tako proizvajalca Hynix delujočega pri 275 (550) Mhz z dostopnim časom 3.3 ns. Procesor pri vseh treh karticah deluje z 250 milijoni cikli na sekundo [:P] . Kartice se po izgledu le malo razlikujejo od referenčne Nvidiine kartice, imajo pa lastnost, ki jo ceni vsak overclocker in to so dobre navijalske zmožnosti. Jedro jim je uspelo najbolj naviti pri drugi kartici, in sicer iz 250 na že, za Geforce 4 Ti 4200 čip, kar zavidljivih 320 MHz, pomnlinik pa pri tretji, in sicer iz 550 MHz na 715 MHz. To je navitje za realnih 82 MHz, kar je brez...

0 komentarjev

Bakren hladilnik za Geforce4

Tweakers Australia - Referenčni predstavniki nVidiine družine grafičnih kartic Geforce4 Titanium so imeli na sebi megalomanski, a lepo oblikovan hladilnik, na pomnilniku pa kos aluminija za boljšo izmenjavo toplote z zrakom. Thermaltake se je spomnil iznajdljive poteze, saj je sestavil oblikovno isti hladilnik za GPU in pomnilnik, le da je narejen iz bakra namesto aluminija ter da ima na sebi močnejši ventilator. Kako se obnese ta hladilnik, ki se lahko namesti le na Geforce4 Ti kartice? Kar fino [:D].

0 komentarjev

MEGA test GeForce 4 grafičnih kartic

Tom's Hardware - Če pa še vedno oklevate, kako bi zapravili tistih 100 tisočakov, se odpravite na tole stran. Pri Tom-u so si le za vas ogledali kar 11 GF 4 Ti4400 in Ti4600 grafičnih kartic. Ko so jih pognali skozi vse teste, so ugotovili, da Ti4600 kartice ponujajo največ, a imajo zasoljeno ceno. Na drugi strani imajo Ti4400 bolj razumljivo ceno, to pa ne pomeni, da so dosti slabše od Ti4600.

Žal nam niso podali t.i. "best buy-a", a vseeno so napisali zelo zanimiv test, katerega bodoči kupci GF 4 kartic le preberite. Klik!

2 komentarja

GeForce 4 Ti4200 že na Japonskem!

Akiba - Kot ponavadi so tudi tokrat kartice z grafičnim procesorjem GeForce 4 Ti4200 na voljo najprej na Japonskem. To pa pomeni, da bodo v bližnji prihodnosti kmalu na voljo tudi drugod po svetu. Kot gotovo že veste, naj bi se kartice s tem grafičnim procesorjem izjemno lepo navijale, kar jih bo, če bo cena dovolj nizka, naredilo privlačne za množice. Za slike primerkov, ki jih Japonski kupci že veselo kupujejo, so poskrbeli na Akibi .

10 komentarjev

Kako flashati Radeona?

Slo-Tech - Včeraj sem se dolgočasil in sem za šalo nadgradil BIOS moje grafične kartice Hercules r8500LE. Kot že vsi, veste smo se prvi kupci grdo opekli, saj ima kartica frekvenco nastavljeno na 250/240 - tudi navijaške radosti so omejene (tja nekje do 295/260). Problem pa naj bi bil v pomnilniku, ki je 4 nanosekunden, kar ustreza 250 MHz. Tudi brskanje po internetu ni doprineslo h kakršnikoli zanimivi informaciji. Nato sem se odločil eksperimentirati. Najprej sem se malo igral ter naložil originalni BIOS od ATIjevega R8500LE, deklariranega na 250/250. Uspešno sem prišel v Okna ter poovno naložil gonilnike. Pognal sem 3D Mark - ter vsepovsod videval nezaželene artefakte! Prišel sem do smiselnega zaključka, da je morda na kartici premajhna voltaža. Spravil sem se višati voltažo ter prišel do istega zaključka - artefakti povsod. Odstranim modifikacijo voltaže ter skoraj obupam nad vsem procesom, ko sem prišel na noro idejo - na kartico bi lahko probal dati še BIOS originalne ATI Radeon 8500...

1 komentar

Še ena GeForce3

X-Bit Labs - V zadnjem času se proizvajalci GeForce3 kartic pojavljajo kot gobe po dežju. Skoraj vsak teden se pojavi nov, ki naznani, da bo tudi on izdeloval grafične kartice na GeForce3 čipu. Na žalost pa si je večina teh kartic, po sposobnostih in lastnostih, podobna kot jajce jajcu.
Tokrat je kartico na najnovejšem Nvidiinem čipu napovedala korejska SUMA. Specifikacije so...standardne. Čip bo deloval pri 200 MHz, pomnilnik pa pri 460 MHz. Kartica bo izšla v dveh različicah. SUMA Platinum GeForce3 in SUMA Platinum GeForce3 SE. Razlika med obema je, da bo pri drugi še TV-Out izhod. Kar je pri karticah zanimivo, je njuna estetika. Obe kartici bosta namreč črni. Medtem ko bodo hladilniki in ventilator platininaste barve (njam!). Pa še ena stvar je. SUMA bo kartici prodajala v lepi, estetski kovinski škatli! Na žalost pa so vse te "posebnosti" (le) estetske narave.

1 komentar

Juhej!

Jaz - Vsak overclocker se (oziroma bi se moral ) dobro spomni svojega prvega uspešnega overclocka. Gre za nepozabljivo stvar, kot je recimo prva ljubezen ali prvi maček. No, slike svojega uspeha (s pomočjo DeLuXa) mi je poslal Mlchk. Sicer ne gre za kakšen neverjeten dosežek, toda 1015MHz iz Pentiuma3 700MHz tudi ni tako malo. Upajmo, da mu bo OC sreša še naprej naklonjena.

4 komentarji

Testa SUMA Platinum GeForce2 kartic

Digit Life - Na Digit Life ( BTW, kul novi design... ) so objavili test SUMInih Platinum GeForce2 GTS/MX kartic. Če se spomnite novice izpred nekaj dni, je SUMA tisto podjetje, ki na kartice pritrjuje velike hladilnike in ki uporablja kvaliteten 5.5ns Hyundai pomnilnik ( vsaj na dražjih modelih... ). Mene je prav zanimalo, kako se te kartulje obnesejo in moram reči, da nisem bil razočaran. Testi si lahko ogledate tukaj, jaz pa upam, da se bo našlo kakšno slovenesko podjetje, ki bi jih bilo pripravljeno uvažati, saj je tudi cena navse ugodna!

7 komentarjev

Najbolj overclockabilna GeForce2 kartica

X-Bit Labs - Podjetje SUMA ( urg? ) je najavilo verjetno najbolj overclokabilno GeForce2 Pro kartico, SUMA Platinum GeForce2 Pro. Tako kot druge kartice, je tudi ta opremljena s Pro procesorjem in 5ns pomnilnikom, ki deluje pri 400MHz. Razlika med SUMIno in drugimi karticami pa je v tem, da to podjetje uporablja kvaliteten 5ns Hyundai pomnilnik, medtem ko se drugi proizvajalci zatekajo h komaj zadostnem 5ns EliteMT pomnilniku. Že samo iz tega podatka lahko sklepamo, da gre za zelo overclockabilno kartico, SUMA pa se je še dodatno potrudila in na pomnilnik namontirala pin-fin hladilnike ( vsi, ki ste kdaj videli Alpha hladilnike veste, o čem govorim ), ki hladijo precej bolje, kot navadni. Seveda se tudi procesor hladi pod masivnim hladilnikom. Vsekakor gre za sanjsko kartico vsakega overclockerja!

6 komentarjev