»

Božična jelka iz SCSI-diskov

Slashdot - Ker so stari diski v poslovnem okolju običajno kar velik problem, kar se tiče odstranjevanja, saj jih spričo poslovnih skrivnosti ne gre neobdelanih poslati na odpad, se, še zlasti v adventnem času, da znajti tudi drugače. Iz približno 70 starih SCSI-diskov iz HP/Compaqovih strežnikov se da sestaviti futuristično božično jelko, ki sicer na prvi pogled spominja na četrti del Terminatorja. Avtor te umetnine je razstavil diske, jih zložil v drevesoidno skulpturo in iz 9- do 18-gigabajtnih...

12 komentarjev

P182 Special Edition

AnandTech - Antec je posodobil eno svojih najpopularnejših ohišij, model P180. Predelana verzija sicer nima preveč bistvenih novosti, poleg nekaterih malenkosti (dodatna vodila za urejanje kablov, gumijasti priključki za vodno hlajenje, zunanji potenciometri za nadziranje ventilatorjev, ...) je najbolj očitna novost drugačna barva ohišja, ki ni več običajna, temveč gunmetal črna. Za bolj premožne je na voljo tudi omejena serija, ki ima poleg naštetega še popolnoma črno notranjost, vgrajeno prilagodljivo lučko za šarenje po...

22 komentarjev

WD 100GB

Mikhailtech - Če vam venomer znova zmanjkuje prostora na trdem disku, si bo počasi treba omisliti kakšen takle disk. Western Digital 1000JB SE 100GB so si ogledali na Mikhailtechu. To je disk s po 40GB prostora na ploščo, 8MB predpomnilnika, solidno ceno in drugimi bombončki. Očitali so mu le visoko porabu procesorske moči potrebne za delovanje diska. "Stara" toda zaradi spremenjene cene zanimiva zadevica.

6 komentarjev

200 gigabajtni trdi diski

X-Bit Labs - Western Digital je napovedal novo serijo diskov z 60 GB ploščami, vrtečimi se pri 7.200 obratih v minuti. Razen tega je znano samo še to, da bodo imeli FDB (Fluid Dynamic Bearings) in da bodo na voljo velikosti od 60 pa vse do 200 GB.

Drugega ni znanega nič - ne vemo niti detajlov o kapaciteti, hrupnosti, o velikosti predpomnilnika, kaj šele kaj o vmesniku.

Se pa pojavlja vprašanje o velikosti. Z 60 GB/ploščo bi pričakovali, da bodo velikosti diskov večkratnik 60 - se pravi 60, 120, 180, 240 GB. Tako da se zdi malo čudno, da bi imeli disk z 200 GB - vanj bi morali dati štiri plošče in eno tretjino zadnje preprosto pustiti neuporabljene. Čudno.

7 komentarjev

Western Digitalov osemmegabajtnež

EXHardware - Ti diski so poželi pravo malo slavo, saj vsebujejo kar osem megabajtov predpomnilnika, kar je štirikrat več od tega, česar smo vajeni pri IDE diskih za splošno potrošnjo. Ugotovljeno je bilo, da zaradi velike količine predpomnilnika ta "Special Edition" serija pri nekaterih operacijah uspešno konkurira tudi najhitrejšim in najdražjim SCSI diskom. No, entuziazem se za omejeno serijo še ni pomiril, saj so na EX Hardware nad tem diskom popolnoma navdušeni. Veselo na branje!

1 komentar

Western Digitalov malček velikanček

The Register - Pred nedavnim se je govorilo o WDjevem disku z osmimi megazlogi 'bufferja'. Disk, ki pa me je presenetil danes, pa se ne ponaša ravno s količino medpomnilnika (2 MB), ampak s količino podatkov, ki jih lahko sprejme: 120 GB, s sistemom pa se pogovarja po ATA/100 protokolu

Če si ne morete predstavljati, kaj to pomeni -- WDjevi predstavniki nam ponujajo posrečeno primerjavo: na tri magnetne plošče (40 GB vsaka), ki tvorijo ta disk, lahko spravimo 2,000 fotografij, 45 ur glasbe, 5 ur digitalnega videa, 22 iger in 35 programov.

3 komentarji

Test Western Digitalovega trdega diska

100si - Vsi vemo, da vsak navija za svoje. To dejstvo je prisotno povsod; pri grafičnih karticah, procesorjih, miškah, ... in seveda trdih diskih. Pri trdih diskih, sklepajoč po odzivih bralcev, po priljubljenosti vodi IBM, ki je s svojimi diski naredil pravo revolucijo. Vendar pa poleg IBM-a ne smemo pozabiti tudi na druge proizvajalce, kot so Western Digital. Ravno slednji je zadnje čase malce v senci IBM-a, kar pa še ne pomeni, da njihovi inženirji ne znajo narediti dobrih diskov. Če trdite nasprotno, potem si oglejte test diska Caviar 400AB na X-bit labsih , kjer so ga pretestirali z vsemi mogočimi benchmark programi. Disk ima 40 GB in je sestavljen iz (za to velikost) precej nestandardnih plošč, ki imajo kapaciteto 30 GB in se s pomočjo elektromotorčka vrtijo s hitrostjo 5400 RPM. Poleg plošč visokih kapacitet, disk podpira še vmesnik ATA/100 in vsebuje za ta razred kar malce razkošnih 2048 KB predpomnilnika. Torej, če iščete dokaj zmogljiv disk s 5400 obrati na minuto, potem bo...

2 komentarja