»

Zgoraj in spodaj brez ... ohišja

Overclockers.com - Če pogosto menjujete komponente, še posebaj kakšne okornejše, kot so vodni bloki, vam gotovo ohišje hodi v napoto. Owen Stevens je ta problem "elegantno" rešil in si zgradil preprosto leseno stojalo za računalniške komponente, večji del vodnega hlajeja pa zaprl v odsluženo ohišje 486-ke.

Ko ste že ravno na Overclockers.com, si preberite še test Danger Denovega GPU Maze4 vodnega bloka, namenjenega hlajenju grafičnih kartic.

20 komentarjev

Vantec iCEBERQ4 Premium VGA Cooling Kit

3dGameMan.com - Vantec ne izdeluje le izvrstnih nadzorovalnikov ventilatorjev, ampak tudi različna hladilna telesa. Eno izmed hladilnih kompletov grafičnih kartic je tudi Vantec iCEBERQ4, ki ga je predstavil Rodney Renolds. Posebnost tega kompleta je v tem, da so v ventilator vgrejene LED diode, ki dajejo podoben efekt kot pri večjih, 80mm ventilatorjih. Poleg zrakomlatca dobimo tudi pasivne hladilnike za pomnilnik, napajalni adapter in nekaj termalnega traku. Posnetek je tudi tokrat na voljo v zapisih WMV in MOV.

1 komentar

3D Prophet 9800 Pro

3D Prophet 9800 Pro

vir: Digit Life
Digit Life - Hercules je sedaj tudi uradno naznanil, da bo začel s prodajo 3D Prophet 9800 Pro grafične kartice, ki temelji na Radeon 9800 Pro čipu. Kot že dobro veste zadeva vsebuje 128 MB pomnilnika, hladilnik pa poleg GPU-ja ter pomnilnika prekriva tudi stabilizatorje, tako da je za hlajenje grafične kartice zares dobro poskrbljeno. Privzeta frekvenca kartice znaša 380/340 MHz. Na njej se nahajajo analogni, DVI in TV priključki, cena pa zaenkrat še ni znana. Klik!


7 komentarjev

Vantecov pritlikavec

Frosty Tech - Takih mini rešitev, kot jo je izdelal Vantec ne vidimo velikokrat, zato je opisani hladilnik še toliko bolj zanimiv. Če je Vantec poznan kot zelo dober izdelovalec bakrenih hladilnikov, to za tega posebneža nebi mogli reči, saj je vse premajhen in premalo zmogljiv. Vantec ga je namenil kot gladilnik za hlajenje strežniških procesorjev, vendar pa je tudi tukaj precej omejen, saj lahko zanesljivo hladi samo kakšnega Celerona, C3 ali Geode. Za kakšne Durone, Athlone ali Tualatine pa ni primeren. Zakaj ne, pa si preberite na FrostyTechu.

0 komentarjev

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev