»

Asus OCgear

Asus OCgear

Tweak Town - Asus naj bi na prihajajočem Computexu predstavil zanimivo rešitev za vse navijalce grafičnih kartic, saj bo mogoče njihovo najnovejšo grafikuljo s čipom GeForce 8600 navijati kar preko enostavnega pripomočka, imenovanega OCgear, ki se vgradi v prosto 5,25-palčno režo.Zaenkrat ni podatkov o tem, kako bo omenjena naprava povezana s samo grafično kartico, znano pa je, da bo z njeno pomočjo mogoče upravljati s frekvenco grafičnega jedra in hitrostjo ventilatorja na hladilniku kartice. Poleg tega bo prikazovala temperaturo GPU-ja ter trenutno število prikazanih sličic na sekundo.

Izvorna novica.

8 komentarjev

SiS uradno predstavil 655FX

Digit Life - Tajvanski SiS je danes uradno predstavil svoje novo čipovje -- SiS655FX. Namenjeno je Pentium4 procesorjem, po zmogljivostih in ceni pa se uvršča v zgornji del srednjega razreda. Novosti, ki jih prinaša, so podpora dvokanalnemu DDR400, HyperThreadingu, 800 MHz-FSB, SATA, RAID in nov južni most SiS964 s prepustnostjo 6,4 Gb/s. Masovna proizvodnja se bo pričela prihodnji mesec, plošče lahko pričakujemo septembra. Novica.

0 komentarjev

Novo čipovje s strani SiS-a

X-Bit Labs -

Silicon Integrated Systems oz. krajše SiS so danes uradno predstavili svoje novo čipovje imenovano SiS746FX. No, čipovja v resnici ne bi mogli označiti ravno kot novo, saj gre za nadgradnjo starega SiS746, a navzlic temu prinaša nekaj dobrodošlih novosti. Poglejmo si jih.

SiS746FX prinaša dve najpomembnejši novosti, ki sta podpora 333 MHz Athlonom ter DDR400 pomnilniku, podpira pa tudi že poznane dobrote: ATA133, AGP 8x, USB2.0, šestkanalni avdio, Ethernet vmesnik in še bi lahko naštevali. Izpostaviti velja tudi sicer že staro SiS-ovo stvar, ki pa je ostala nerealizirana s strani drugih proizvajalcev čipovij -- gigabitna povezava med severnim in južnim mostom.

Toda pojavlja se vprašanje, ali ni SiS s predstavitvijo tega čipovja nekoliko zamudil? Trenutno žanje velike uspehe nForce2, tudi KT400 še ni za odmet, pripravlja pa se že njegova izboljšana različica KT400A. Bomo videli ......

1 komentar

AGP 8x ali AGP 4x?

Hardware Zone - Na Hardware Zone so se spopadli z zanimivim vprašanjem: je AGP 8x res vreden svojega denarja? Pod test so vpregli SiSov čip Xabre, ki novi standard tudi podpira, in bili nad rezultati prijetno presenečeni. Razlika v korist AGP 8x se pokaže predvsem v nižjih ločljivostih in se odraža v petodstotni pohitritvi izrisa. Klik! Če vprašate mene, bi pravo razliko med AGP 4x ter AGP 8x videli šele, ko bi v primerjalni test vpregli beštijalnega ATIjevega Radeona 9700, saj so tam zahteve po visokem prenosu podatkov po vodilu še toliko bolj vidne. A kdo sem jaz, da bi sodil... [:D]

0 komentarjev

Chaintechove platke

X-Bit Labs - Chaintech se pripravlja, da bo obdelodanil nove matične plošče. Vsaka od njih bo zgrajena okoli drugačnega jedra, tako da bo poskrbljeno prav za vse. Pa si oglejmo, kaj bodo plošče ponujale:
  • 7NJS: vezni čip bo nForce2 imela pa bo podporo za dva-kanalni DDR400, AGP 8x, USB 2.0, Firewire, SerialATA, ATA/133 in 10/100 LAN -- septembra;
  • 9SJL2: čipovje SiS648 s SiS963 South Bridgeom, Socket478, DDR333, AGP 8x, USB 2.0 -- avgusta;
  • 9GJS: Intel Granite Bay čipovje, PC2100 DDR SDRAM, AGP 8x, ATA/100, USB 2.0 (ICH4)... -- naj bi bila septembra, toda čipovje naj bi izšlo šele konec leta. Lapsus?;
  • 7VJS: Socket A z VIA KT400 čipsetom -- sredi julija. Ni je še[:D].
Poročajo na x-bit labsih.

0 komentarjev

Prva plošča na VIA P4X400

X-Bit Labs - VIA se še vedno ne da motiti s strani Intela in pravnikov, ki ji še vedno niso podali uradne licence za proizvodnjo veznih čipov za Pentium4, sej bo bojda v kratkem na voljo nova izboljšana različica čipovja P4X333, ki se bo izvirno imenovala VIA P4X400. Novi čip glede na predhodnika ne prinaša nobenih pretiranih novosti: najpomembnejša je podpora pomnilniku DDR400, ki pa ironično še ni uradno podprt s strani združenja, ki postavlja nove standarde.
Prve plošče je na tem čipovju je napovedal nam dobro znani Soltek. Plošče se bodo imenovale SL-85ERV in 85ERV-L ter se bodo prodajale vzporedno s Soltekovimi karticami Xabre, saj novo čipovje obenem podpira tudi AGP 8x.

0 komentarjev

AGP 8x prihaja

X-Bit Labs - Sis predstavlja svoje novo čipovje SiS648 že od marca. Čipovje, ki naj bi podpiralo AGP8x, bodo predstavili na prihajajočem Computex-u. Prav tako so VIA Technologies napovedali svoje novo čipovje P4X333 z 8x AGPjem. Prav tako tudi nVidia s svojim nforcem2 ter AMD z 8xxx. Kdo bo najhitrejši in kdo bo prevladal? Klik!

2 komentarja

Viini nabori

The inquirer - VIA se kljub slovesu proizvajalca precej hroščatih čipovij (čeprav Intelovi nabori niso bili nič boljši) ne da in napoveduje nova čipovja, ki jih bomo v tem letu ugledali na matičnih ploščah številnih proizvajalcev. Poleg nabora P4X333, ki ga bo VIA v kratkem poslala v prodajo, se bodo počasi začeli pojavljati prvi primerki obetavnega čipovja P4X600, ki bo podpiralo 533 in 400 MHz vodilo, 128 bitni 266 in 333 MHz pomnilnik DDR, ter vodilom V-Link (533 MB/s), ki bo povezovalo North in Southbridge. Po zadnjih podatkih sodeč, bo nabor šel v proizvodnjo v drugi četrtini tega leta in bo (kakopak) namenjen procesorjem Pentium4. Zanimivi so še P4M333, v katerega bo vgrajeno grafično jedro Zoetrope GFX in P4M266A, ki bo prav tako imel integrirano grafično kartico in bo podpiral 533 MHz vodilo.
Najbolj zanimiva pa so čipovja za prihajajoče Hammerje, ki naj bi (Hammerji namreč) po številnih informacijah sekali. Vendar - ne prenaglimo se. Nabor K8 HTB bomo v prvih primerkih ugledali že...

0 komentarjev