»

Matične plošče s podporo za Kentsfield

AnandTech - Intel sedaj že nekaj časa uporablja podnožje Socket 775, kar bi naj v teoriji pomenilo, da je možno sisteme s tem podnožjem enostavno nadgrajevati z novimi čipi, žal pa se je to dejstvo izkazalo za neresnično, ob izidu Conroe-ja je bilo na nekaterih matičnih ploščah možno nadgraditi BIOS, na mnogih pa procesor enostavno ni deloval in so bile potrebne ponovne izdaje. Pri AnandTechu se zavedajo, da bi znalo do podobnega problema priti tudi s prihajajočimi štirijedrnimi Kentsfield procesorji, zato so se pozanimali pri najbolj znanih proizvajalcih matičnih plošč ter spisali članek s seznamom izdelkov, ki bodo z Intel-ovim novim paradnim konjem kompatibilni. Veselo branje.

5 komentarjev

Intervju s Futuremark

HomeLan Fed - Danes je, kot ste že opazili, večina novic povezana z navijanjem na takšen in drugačen način. Tale je posredno. Torej, na HomeLan Fed so danes objavili eksluzivni intervju, ki so ga naredili z Nicklasom Renqvistom and Patricom Ojalo. Se sprašujete, kdo sta to sploh? Ta dva možakarja sta v intervjuju predstavljala Futuremark, nekdanji Madonion, podjetje, ki je zaslovelo s svojimi benchamark programi, kot sta PC Mark ter 3D Mark. Če vas zanima, kaj sta povedala, intervju le preberite.

0 komentarjev

MSI najavil K7N2

MSI - MSI, podjetje znano po izdelavi kvalitetnih matičnih plošč je najavilo svoj nov produkt, ki bo - glej no glej - temeljil na Nvidiinem nForce2 jedru. MSI je bil tudi prvi, ki je izdal nForce plošče, tako da je tu vsekakor že skoraj strokovnjak.

Nova plošča prinaša Dual 400MHz DDR pomnilniški kontroler, optimizirano 128-bitno arhitekturo, ki zmanjša celotno sistemsko pomnilniško latenco in tako dalje in tako naprej. Več podatkov najdete na uradni MSI-jevi strani: MSI K7N2.

0 komentarjev

Intervju z MSI

HardOCP - Na tej strani so opravili intervju z enim izmed najbolj znanim proizvajalcev matičnih plošč in grafičnih kartic. Intervju ni ravno kdove kaj, vendar pa v njem MSI vseeno odgovarja na nekaj dobro zastavljenih vprašanj. Med drugim odgovarjajo, da trenutno dobro sodelujejo z Intelom in si veliko obetajo od prodaje dvoprocesorskih matičnih plošč, da bodo prvo matično ploščo z naborom KT400 izdali v tretji četrtini tega leta in da zaradi dobrih stikov z Nvidio zaenkrat (še) ne nameravajo izdelovati kartic z grafičnimi procesorji Radeon 2.

0 komentarjev

Bluetooth kmalu na računalnikih

Guru 3D - Bluetooth in Wireless LAN še vedno bijeta neusmiljeno bitko in prav nič še ni odločenega, kdo bo prevladal na komu. Oba sta dobro zasnovana, proizvajalci pa vztrajno zagovarjajo vsak svojega. No, morda se bo na PC-jih tehtnica prevesila v Bluetoothovo korist, saj je eden izmed največjih proizvajalcev matičnih plošč na svetu, MSI, pred kratkim od podjetja WildComm zakupil pravico do uporabe tega standarda. To pa pomeni samo eno: Bluetootha bomo v prihodnje najverjetneje pogostokrat videli na MSI-jevih matičnih ploščah. Tako bo MSI postal prvi proizvajalec, ki bo izdelal matično ploščo z Bluetoothom. Ali to pomeni, da se klasičnim mrežnim karticam bliža smrt? Težko je špekulirati za naprej, vendar pa bo Bluetooth v računalništvo vseeno prinesel nekoliko več svežine. Samo predstavljajte si povezavo med računalnikoma brez kabla, ki bo zaradi pogostih menjavanj frekvenc povrhu še odporna na motnje. Več na Guru3D....

2 komentarja

Proizvajalci matičnih plošč poslujejo bolje

The Register - Izgleda, da se stvari na računalniški sceni počasi umirjajo in da se poslovanje spet vrača na zeleno vejo. Morda ne pri vseh podjetjih, vendar če gledamo proizvajalce matičnih plošč, bo prejšnja trditev kar držala. V povprečju so proizvajalci matičnih plošč avgusta prodali za 20 % več izdelkov kot julija. Vzrok za malce bolj živahno trgovanje so predvsem plošče za procesorje Pentum4 na naborih i845 in i850, ki so zadnje čase kar precej popularne, vendar ne smemo pozabiti tudi na plošče za AMD-jeve procesorje, ki so se prav tako odrezale dobro. ABIT navaja, da je avgusta prodal 250000 matičnih plošč, kar je za 56 % več kot v juliju. 20 % teh plošč je bilo namenjenih AMD-jevi platformi. ABIT bi lahko prodal še malenkost več plošč, vendar pa so mu to preprečili večji proizvajalci, ob katerih ABIT izgleda kot drobtinica. Elitegroup je prodal 1,4 milijona matičnih plošč, MSI, ASUS in Gigabyte so čez avgust sicer povečali prodajo, vendar pričakujejo, da bo septembra ta še večja,...

0 komentarjev

ATI stavi na MAXX

Gamer's Depot - V Gamer's Depotovem intervjuju je K.Y. Ho, predsednik ATIja odgovarjal na mnoga zanimiva vprašanja, med njimi tudi o MAXX tehnologiji. Podjetje je definitivno še vedno zainteresirano za uporabo le-te, edini problem trenutno je pomanjkanje ustreznega bridge čipa za Radeone. Razvoj na takem čipu trenutno poteka in fantje upajo, da ga bodo dokončali do izida Radeona2. Radeonov MAXX torej ne bomo videli, medtem ko je povsem možno, da bomo deležni Radeona2 MAXX. Upajmo le, da bodo znali spackati tudi ustrezne gonilnike za Win2k, saj je ravno pomanjkanje teh razlog za neslavno smrt prvega MAXXa.

0 komentarjev