»

Primerjava termalnih past

Review Makers - Termalne paste so najbrž eden izmed glavnih dejavnikov, ki še kako vplivajo na navijanje, saj brez dobre paste niti še tako dober hladilnik ne more priti do izraza. Termalne paste so svoj višek priljubljenosti doživele s pojavom navijalske mrzlice in danes predstavljajo nepogrešljivi pripomoček vsakega računalniškega zagrizenca. Sinonim za kvaliteto danes predstavlja Arctic Silver, kar pa niti slučajno ne pomeni, da ostali posnemovalci ne znajo narediti dobrih izdelkov. To so potrdili na tej strani, kjer so primerjali paste Nanotherm Ice II in Blue II ter Arctic Silver II in 3. Rezultati samo potrdijo prejšnjo ugotovitev in so še celo v prid Nanothermovim izdelkom, saj Ice II in Blue II rahel zaostanek nadomestita s privlačno ceno. Zanimiv test!

0 komentarjev

Arctic Silver 3

Overclockers Cafe - Novo termalno pasto Arctic Silver 3 testirajo na vseh koncih in krajih in vsi so zelo zadovoljni z njo:
Na AtlantaOC so ji dali 10 pik od 10 možnih, saj so z njo v primerjavi z Arctic Silver II pridobili tudi do 4°C. Arctic Silver II pa je itak že prej vodila pred ostalimi pastami.
Tudi na OverclockersClub so jo precej dobro ocenili, saj se je tudi tu izkazala za vodilno. Komaj čakam, da jo tudi jaz dobim v roke. Takrat bo seveda en kratek test!

3 komentarji

Prihaja Arctic Alumina

Little White Dog - Gotovo ni navdušenca, ki ne pozna izjemnih Arctic Silver in Arctic Silver II termalnih past, ki so postale že kar nuja med navijalci, ki hočejo doseči kar se da dobre rezultate pri navijanju. Vendar pa podjetje ki izdeluje ti dve pasti kljub izjemni priljubljenosti ne spi na lovorikah. Naslednji izdelek, ki ga bodo pripravili se bo imenoval Arctic Alumina in bo poizkušal popraviti vse napake, ki jih je vseboval Arctic Silver II (predvsem lažje čiščenje). Gotovo veste, da je Arctic Silver II bazirala na siliciju, ki ga je bilo v pasti kar 18-22 %. Za Alumino so inženirji izbrali drugačen pristop, saj bo le-ta vsebovala aluminijev oksid (Al2O3) in borov nitrid (BN), ki poleg dobre toplotne prevodnosti ne prevajata električnega toka. Za drugačno zasnovo so se inženirji najverjetneje odločili zaradi...

0 komentarjev

Primerjava dveh termalnih past

Overclockers Australia - Gotovo je odveč poudarjati, da je termalna pasta postala ena izmed najbolj nujnih sestavin za dobro hlajenje. Če še ne veste, termalna pasta izboljša stik med procesorjem in hladilnikom. Vendar ni vsaka termalna pasta dobra. Obstajajo sicer cenene termalne paste, ki zadovoljivo opravljajo svoje delo - to pa je tudi vse. Če iščete tisto pravo, je Arctic Silver II kar se termalnih past tiče še vedno zakon. Če pa iščete alternative, potem si oglejte ta test, v katerem je opisana kratka primerjava med Arctic Silver II in OCZ QuickSilver. Čeprav sam še nisem slišal za OCZ QuickSilver, me je primerjava kar presenatila, saj ta pasta sploh ni zaostajala za Arctic Silver II. Hmm, izgleda, da je Arctic Silver II končno dobil spodobno konkurenco.

3 komentarji

Test termalih past

ChillBlast - Veliko je takih testov, ja. Ta pa mi je bolj pri srcu kot drugi, ker ni dolg in razvlečen, ampak kratek in jedrnat. Ni pa prekratek. Na testu so bile različne termalne paste različnih proizvajalcev. Od meni neznanih, do legendarne Artic Silver II. Pretestirane so torej bile:
  • Zalman
  • ThermalTake
  • Generic
  • Shinizu
  • Artic Silver II
Zmagala je seveda Artic Silver II. V testu je tudi veliko zelo nazornih fotografij. Test vam zelo priporočam!

2 komentarja