»

Pleksi na pohodu

The Tech Zone - Verjetno se spomnite, da smo pred nekaj dnevi poročali o dveh prozornih ohišjih, ki sta bili plod lastne iznajdljivosti in dela. Sedaj pa so denar zavohala tudi podjetja.

Eno od prvih je Xoxide, ki se že nekaj časa ukvarja z ohišji, sedaj pa so na trg poslali še prozoren model. Pod drobnogled so ga vzeli na The Tech Zonu, ga dodobra stestirali, poslikali in mu na koncu prisodili oceno 8.5/10. Ocena je sicer verjetno malo pretirana, samo če si privoščite lepšo matično ploščo in kakšno neonko ter prozorne ventilatorje, pa zna biti drugače.

0 komentarjev

Kako izdelati akrilni cement

Pimprig - Modifikatorji, ki veliko delajo s prozornimi ohišji ali pa rezervoarji za vodo pri vodnem hlajenju izdelanih iz pleksi stekla, bodo najverjetneje veseli članka na tej strani, ki vas bo naučil, kako izdelati tako imenovani akrilni cement, ki je učinkovito lepilo za prej omenjeni material. Vse kar potrebujete je nekaj majhnih koščkov pleksi stekla, aceton, steklen kozarec in 24 ur, da proces steče do konca.

3 komentarji

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Kul kištica

Dan's DATA - Pri Dan-u so si podrobneje ogledali Atlas SF-201S ohišje. Le to je lepe srebrne barve, ima že "vgrajeno" plexi okno ter modro neonko. Ne pozabimo še na krmilnik vrtljajev v odvisnosti od temperature (prevod by Boeing, za kar se mu zahvaljujem [:D]) katerega dobimo "brezplačno". Zadevica stane $AUD473 (brez napajalnika), kar naredi ohišje vse prej kot poceni. Se splača ali ne? Preberite si test in oglejte slike. Klik!

7 komentarjev

Kocka

HiTechMODs.com - Nekdo na HiTechMODs je izvedel zanimivo pleksi modifikacijo. To je modifikacija, kjer je ohišje sestavljeno iz pleksi stekla [:D]. Ohišje izgleda zelo lepo, predvsem pa so mi všeč zanimivo in natančno izdelana "nadstropja". Zelo obširen članek najdete tukaj, predlagam pa vam, da si vsaj ogledate slikice, ker je škatla res zelo idejna in predvsem dobro izdelana. Klik!

0 komentarjev

Prozorno ohišje

Mikhailtech - Prozorna ohišja niso bila nikoli preveč popularna, saj so bila vedno precej draga. Tako pravijo tudi na Mikhailtech, kjer so si nedavno ogledali enega izmed takih primerkov, ki ga proizvajajo pri podjetju ClearPC. Ali jim je bilo prozorno ohišje všeč, si lahko preberete tukaj, kjer so v kar obširnem članku zaobjeli vse njegove slabosti in odlike. Če mene vprašate, bi si prozornega lepotca hitro prisvojil, vendar pa je moje navdušenje kar pošteno upadlo, ko sem videl ceno, ki znaša niti ne tako...

1 komentar

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev