»

Spletna stran Prevoz.org ugasnjena zaradi domnevno nezakonitega oglaševanja dela na črno

Slo-Tech - Prevoz.org je uspešna spletna stran, ki promovira medsebojno pomoč, posredno pa tudi bolj ekološko obnašanje v prometu. Omogočala je, da so uporabniki preko nje ponujali prevoz ali si prevoz iskali. Stran so z veseljem uporabljali študentje, ki so se med vikendi vračali v domače kraje. Za relativno majhen denar so si priskrbili vožnjo do doma. Zadovoljni pa so bili tudi tisti, ki so prevoze nudili, saj so poleg prijetne družbe za prevoz dobili tudi nekaj evrov za gorivo. Vsekakor je štopanje s pomočjo novih tehnologij dobilo povsem nov pomen.

A tega je vsaj za sedaj konec. Kot so namreč objavili upravljalci spletne strani, je po mnenju tržnega inšpektorata oglaševanje prevoza na spletni strani kršitev zakona o delu na črno, tovrstni način organiziranja prevozov pa torej nezakonit. Zato so storitev do nadaljnjega onemogočili.

Jemanje štoparjev v avto oz. dogovori za skupno uporabo avtomobila so kot kaže prekršek, ki ga inšpektorji zavzeto preganjajo. Radio Študent je 2. junija...

385 komentarjev

Xoxide Z40 ohišje

Extensiontech - Danes je veliko ohišje zelo pomembno, zaradi čim boljšega pretoka zraka in možnosti razširitev. Nekateri imajo radi zelo lepa ohišja in jih zato modificirajo. Če pa se vam ne ljubi delati modifikacij, pa lahko kupite že modificirano ohišje. Na Extension Tech so si ogledali ohišje podjetja Xoxide. Je pravi velikan, saj ima prostora za 11 enot. Na stranici najdemo že vgrajeno pleksi steklo, ima pa prostora tudi za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev. Ohišje so priporočili in mu prisodili oceno 96 %, saj boste za 45$ težko dobili tako kvalitetno ohišje. Klik!


3 komentarji

80-mm ventilatorji na kupu

Amdmb.com - Na Amdmb so spisali test devetih 80 mm ventilatorjev za vgradnjo v ohišja ali montažo na hladilnike. Za test so se odločili na podlagi nenehnega povpraševanja, kateri ventilator naj se kupi za procesorski hladilnik in ohišje, da bi bil hladilni efekt kar najboljši. Do kakšnih zaključkov in kateri ventilator se je najbolj obnesel, pa si le oglejte. Mogoče se bo potem lažje odločiti glede nakupa.

0 komentarjev

Modifikacija

Slo-Tech - O tej modifikaciji ni pisati kaj dosti, saj je avtor naredil svoje ohišje iz ničle ter pokomentiral ves proces nastajanja le-tega. Končni izdelek? Kockasta oblika, kompaktna velikost, osvetljenost iz vseh strani ter zelena zavist s strani prijateljev. Klik! Še slika:

2 komentarja

Kul kištica

Dan's DATA - Pri Dan-u so si podrobneje ogledali Atlas SF-201S ohišje. Le to je lepe srebrne barve, ima že "vgrajeno" plexi okno ter modro neonko. Ne pozabimo še na krmilnik vrtljajev v odvisnosti od temperature (prevod by Boeing, za kar se mu zahvaljujem [:D]) katerega dobimo "brezplačno". Zadevica stane $AUD473 (brez napajalnika), kar naredi ohišje vse prej kot poceni. Se splača ali ne? Preberite si test in oglejte slike. Klik!

7 komentarjev

Test aluminijastega ohišja

Viper's Lair - Na Viper's Lair so stestirali Lain-Lijevo "Black Pearl" ohišje. Le-to je črne barve, kot posebnost pa naj poleg aluminijaste kakovosti ter robustnosti omenim še modro diodo, ki kaže status prižganosti računala (sicer nič posebnega, a še vedno prava redkost v ohišjih serijske proizvodnje). Ohišje stane 149 ameriških zelencev, kar je nekako podobno našim cenam aluminijastih hišk, več podatkov pa v samem testu!

1 komentar

Aluminjasto ohišje

Yahoo News - Spet sem se spomnil prihajajočega Slo-Techovega LAN partyja in težav z nošenjem (v skrajnem primeru vlečenjem) računalniškega ohišja po cesti za seboj. Kdor noče na pol poti do Slo-techovega LAN-a omagati, si lahko omisli aluminjasto ohišje za 230 zelenih, edina škoda pa je, da prevoz v Slovenijo stane dodatnih 100 dolarjev. Ohišje ima celo na spodnji strani 4 USB vtičnice in je pripravljeno za vgradnjo štirih 80 mm ventilatorjev in na žalost tudi napajalnika, ki ni priložen. To in še ostala ohišja si lahko podrobneje pogledate tukaj.

0 komentarjev

Chieftec, požri se!

Virtual Hideout - Radi hodite na Lanpartyje in morate vedno nosite s sabo svoje težko ohišje? Na tej strani je kratek opis aluminjastega ohišja, ki bi vam olajšal marsikatero muko. Black Directron SF201-B je idealna rešitev, ker je pač zelo lahek, je seksi krom barve in ima že veliko vgrajenih ventilatorjev, natančneje šest. Ko boste prišli do cene, pa raje zaprite oči.

5 komentarjev