»

NEST.2006

Slo-Tech - Z malo zamude pa vendar. NEST.2006 bo, kot je bilo že konec januarja napovedano, od 21. do 23. julija. Tokrat na novi lokaciji v OŠ Hrvatini (Hrvatini nad Koprom). Program s prijavami bomo objavili v nekaj dneh.

Kot vedno bomo organizirali lan party s precej predavanji in tekmovanji. Igralo se bo skoraj vse. Letos ideje za tekmovanja v igrah pobiramo samo do samega dogodka, da se nam ne bo ponovilo lansko leto, ko se je večina idej za tekmovanja pojavila v noči iz sobote na nedeljo.

Kot vedno je tudi letos prepovedano kajenje in/ali uživanje drugih opojnih substanc. Oseb, ki bodo kazale znake uživanja le-teh varnostna služba ne bo spustila v dvorano.

291 komentarjev

PostgreSQL 8.0

Slo-Tech - Izšla je nova različica podatkovne baze PostgreSQL, ki nosi oznako 8.0. Prinaša obilico novosti: dolgo pričakovano podporo za operacijski sistem Windows, možnost uporabe "savepointov", ki omogočajo razveljavitev samo določenega dela transakcije, na področju varovanja pred izgubo podatkov je na voljo "point-in-time recovery", za razdelitev podatkovne baze na več diskov pa podpora za podatkovne prostore. Prav tako je povečana zmogljivost ob visokih obremenitvah; precejšen del aplikacij pa je tudi poslovenjen.

Več informacij je na voljo na postgresql.org in na pg-si.com.

PS. zaradi nadgradnje bo Slo-Tech v noči iz sobote na nedeljo občasno nedosegljiv.

13 komentarjev

Nova anketa!

Slo-Tech - Kot sem obljubil - nova anketa je prišla na vrsto zelo kmalu:
Jaz sem:
ćlovek 26%
(377)
nezemljan 23%
(331)
Slo-Techer 20%
(291)
kumara 17%
(237)
omara 13%
(188)
Skupaj glasov: 1424


Nova anketa je nastala po želji našega Primoža.

10 komentarjev

Pridite v Piran

Slo-Tech - Da vas spomnim - v Piranu organiziramo 11. in 12. maja prireditev, imenovano Slo-Tech Piran 2002. Vljudno vabljeni, pridite, prinesite svoja računala! V soboto boste z abaki lahko tekmovali (verjemite, splača se prinesti tudi star računalnik, mogoče celo dobite nagrado [:D]), v noči iz sobote na nedeljo nažigali igrice v hitri lokalni mreži ter nato to početje nadaljevali čez celo nedeljo. V soboto bodo zadevo spremljala še poučna predavanja, ki jih bodo vodili naši znani forumaši. Vas že kaj bolj zanima? Klik! Prijavite se čimprej, da do naslednjega tedna dobimo okvirno število tekmovalcev. Nagrade bodo zelo privlačne - se splača priti [:D].

1 komentar

Nova anketa

Slo-Tech - No, anketa nekako kaže, da nam bo uspelo pri predavanjih napolniti amfiteater (150 sedežev), kar je zavidnja vreden dosežek. Upam le, da boste prišli s svojimi računalniki že v soboto, saj se bodo igrice igrale že iz noči s sobote na nedeljo. Na idejo za današnjo anketo sem prišel včeraj ob dokončevanju testa Geforce4 Ti4400 (objavljen bo v kratkem). Kaj menite?

5 komentarjev