»

Samočistilni firmware za Indilix SSDje

Indilix krmilnik

vir: engadget
engadget - SSD pogoni imajo to lastnost, da se z daljšo uporabo zamažejo, kar močno vpliva na hitrosti prenosov, jasno v negativni smeri. Pogoni so večinoma sestavljeni iz 512 kB blokov, ki jih sestavljajo 4 kB celice. Zapisovanje praznega bloka je običajno hitro, a če je zapisana le ena celica (z umazanim podatkom, ki je npr. ostanek brisane datoteke), zapisovanje bloka postane mnogo počasnejše. To je sicer možno popraviti s temeljitim (low-level) formatiranjem pogona, ki vse podatke pobriše in vam omogoči nalaganje svežih kopij, defragmentacija pogona pa, zanimivo, stanje le poslabša. A to za lastnike SSD-jev z Indilix krmilnikom (OCZ Vertex in Patriot Torqx) ne bo potrebno, saj je OCZ v...

27 komentarjev

Mt. Rainer za 24x Teac

CDR-Info - Končno smo ga dočakali! "Kaj to?", boste vprašali. Firmware, ki podpira dolgo pričakovani Mt.Rainer format tudi pri 24-kratnem zapisovalcu Teac CD-W524E. Ta pekač sem stestiral tudi za Slo-Tech in vem, da ga veliko od vas, uporabnikov, poseduje. Verzijo 1.0D dobite na CDR-info.

Zakaj je taka, za nekatere "nepomembna" novica, pravzaprav bila objavljena? Ker se je dolgo govorilo, da bodo dotičnega Teaca kar izpustili pri dodajanju Mt.Raierja in popravljanju TrdnegaDela. Dobro, da so se premislili!

Hvala x_roby!

6 komentarjev

Guillemot Maxi Sound MUSE

Mr. PC Pro - Zvočna kartice resda ni prav nič posebnega, toda za 30$ kolikor novcev je treba zanjo odšteti, dobite prekleto veliko. Kartica podpira EAX 1.0 in A3D 1.0., nanjo lahko priključite do 4 zvočnike, ter kup bolj ali manj uporabnega programja za delo z zvočnimi posnetki. Po mojem mnenju res razmisleka vreden proizvod. Bravo Guillemot [:))]. Celoten članek se nahaja tukaj.

11 komentarjev