»

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Freecom FX-1 16/10/40 USB 2.0 CD-RW

CDRLabs - Freecom je pred nekaj meseci najavil, da bo kmalu izdal svoj CD-RW pogon, katerega bo možno priklopiti preko USB 2.o vodila. In, zadevica je zunaj, na CDRLabs.com pa so ga takoj vzeli na test.
Kot najbolj zanimivo opcijo pogona naj omenim integrirano stikalo za vklop naprave, katero pogon, ko le ta ni v uporabi, izklopi in s tem prihrani elektriko. Drugače pogon snema z 16x, presnemava z 10x in bere ploščke z 40x hitrostjo. Podpira tudi CD-TEXT, v paketu pa dobite poleg pogona se Easy CD Creator 5.1 in DirectCD 5.1.
Pogon naj bi stal cca. $220, če pa je vreden tega denarja, pa se prepričajte sami.

1 komentar

Test Lite-On LTR-40125S 40/12/48 CD-RW

CDRLabs - Na CDRLabs.com si lahko preberete njihov test najnovejšega Lite-On pekača. Že iz samega imena nam je razvidno, da komponenta "dirka" kar z 40x hitrostjo snemanja, z 12x hitrostjo je sposobna presneti plošček, kar z 48x hitrostjo pa bere že posnete ploščke. In kaj so ugotovili...? Da se je, če ga primerjamo z Plextorjevim 40 kratnikom, dejansko težko odločiti. Če vas zanima zakaj, potem brž semkaj!

2 komentarja

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev

Easy CD Creator 5 Platinum in Win2k nekompatibilnost

roxio - No, tudi podjetje roxio je priznalo, da ima njihov najnovejši Easy CD Creator 5 Platinum težave z Win2k operacijskim sistemom. Uporabniki so namreč po polni inštalaciji tega pripomočka za pečenje CDjev začeli izkušati plave zaslone smrti in nenaravno dolgo nalaganje operacijskega sistema. roxio vsem strankam, ki programa še niso inštalirale priporoča, da pri inštalaciji izberejo "Custom Install" in onemogočijo Take Two modul, ki očitno povzroča napake. Nekaj nasvetov imajo tudi za nesrečnike, ki so zadevo že inštalirali in se sedaj srečujejo s težavami, toda za te pojdite kar na njihovo stran.

5 komentarjev

A bad muthaf***a

CDRLabs - Tako nekako se glasi kratek opis novega dvanajstkratnega Plextorja, ki končno dela tudi na SCSI vodilu. Testa so se lotili na cdrlabs.com in popeljali novega Plextorja čez praktično vse mogoče teste. Primerjali so ga s konkurenčnim 12x Teacom ter s ATAPI inačico 12x Plextorja. Ah, kaj bi dolgovezil, poglejte si.

0 komentarjev