»

Novi BIOSi

Overclockers Australia - Dobro jutro Slo-tech! Ker se mi danes začne šola malo bolj pozno in ker mi ni več do spanja, vam pošiljam nove novice malo bolj zgodaj:
Izšla sta dva nova BIOSa, in sicer za ASUS-ovo CUSL2-C ploščo in Epox-ovo 8K7A+ platko. Prvi BIOS (torej za ASUSa) je čisto običajna verzija (pač nadgradnja) in ni nič posebnega. Bios za CUSL2-C dobite na uradni ASUS-ovi strani.
Overclockerje, ki si lastijo Epoxovo platko, pa bo nov BIOS gotovo zanimal. Ne gre za običajen BIOS, niti za BIOS, ki bi ga uradno izdal Epox, ampak gre za nekakšno skrivno verzijo. Najpomembnejša lastnost tega BIOS-a je, da lahko po novem spreminjamo FSB tudi do 250 Mhz. BIOS je bil že tudi preizkušen in naj bi deloval brez problemov. Če se boste odločili za nadgradnjo, ga (BIOS) dobite tukaj.

0 komentarjev

Modificirani ABIT KT7A BIOS

Jaz - Na OCWorkbench strani si lahko downloadate modificirani BIOS za novo ABITovo KT7A ploščo. Prednost tega BIOSa je v tem, da so ob uporabi "Load Optimized Defaults" nastavitve vse pomnilniške možnosti nastavljene na res optimalne lastnosti (4 way interleaving in podobno), prav tako pa je BIOSu dodana možnost izklopitve nadzora nad procesorskim ventilatorjem. Različico enakega BIOSa za starejše KT7 plošče pa najdete tukaj. Še enkrat hvala, S4U!

0 komentarjev

Novi BIOSi za KT7 plošče

AthlonMB - Na AthlonMB si lahko downloadate novi BIOS za ABIT KT7 matične plošče. Ime BIOSa je WZ, zaenkrat pa še ni informacij o izboljšavah/problemih, ki se pojavljajo z njegovo uporabo. Samo na lastno odgovornost!
Po drugi strani pa se je pojavilo precej svaril glede uporabe WW BIOSa. Veliko uporabnikov je namreč imelo velike težave z delovanjem matične plošče po uporabi tega BIOSa, tako da se pazite!

4 komentarji

Overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2

HardOCP - V svojem testu sem uporabil tudi poseben overclockerski BIOS za MSI K7T Pro2, ki sem ga zabasal na AthlonMB. Stvarca doda kar nekaj zanimivih nastavitevv BIOSu, med drugim tudi možnost višje voltaže inveč nastavitev za pomnilnik. Na Overclockage.com so BIOS namestili na svojo ploščo, ga optimizirali ter napisali članek o tem. Zadeva je res uporabna za vse lastnike MSI K7T Pro2 plošč, tako da si jo dotični kar oglejte.

0 komentarjev

OC bios za MSI K7T Pro2

AthlonMB - Na AthlonMB so objavili povezavo do overclockerskega BIOSa za MSIjevo K7T Pro2 matično ploščo. Sama plošča je povsem solidna (ravno včeraj sem končal s testiranjem...), toda ena izmed pomanjkljivosti je to, da podpira voltaže samo do 1.8V. No, s tem BIOSom je mogoče nastaviti voltažo tudi na 1.85V, kar bo marsikomu še kako pomagalo. Dobite ga tukaj.

0 komentarjev