»

Intel znižuje cene

Hartware.net - Po tem, ko je AMD po Intelovi predstavitvi procesorjev Core 2 Duo znižal cene svojih procesorjev, je, kot je bilo napovedano, tudi slednji znižal cene svojim procesorjev. Najbolj se je pocenil procesor Pentium 4 541, za katerega je po novem potrebno odšteti 84 ameriških dolarjev, kar je 61 odstotkov manj od dosedanje cene. Med dvojedrniki bo za najcenejši model Pentium D 805 potrebno odšteti 93 dolarjev, za najzmogljivejšega, dvojedrnega Pentiuma, z oznako Pentium D 960, pa 316 dolarjev, kar pomeni 40 odstotno pocenitev.

Tabelo s cenami preostalih procesorjev najdete v izvorni novici na Hartware.net.

6 komentarjev

Intel znižuje cene Celeronov

DigiTimes - Po nedavni predstavitvi procesorjev Core 2 Duo bo Intel znižal cene nizkocenovnih procesorjev Celeron. Znižanje cen bo postopno in bo potekalo v dveh fazah. V prvi se bo 23. julija celotna paleta celeronov pocenila za 9 do 17 odstotokov, tako da bo za najcenejši model Celeron D 331 s frekvenco 2,66 GHz potrebno odšteti 44 dolarjev, kar je 10 manj, kot je zdajšnja cena. Druga faza pocenitve bo sledila 22. oktobra, po kateri bo za najcenejši model potrebno odšteti vsega 39 ameriških dolarjev.

Poleg tega naj bi Intel v prvem četrtletju prihodnjega leta predstavil procesor Core 2 Duo E4300 z nazivno frekvenco 1,8 GHz, 2 MB drugonivojskega predpomnilnika in 800 MHz FSB-jem. Intel naj bi se za ta korak odločil zaradi AMD-jeve predstavitve procesorja Athlon 64 X2 3600+ s frekvenco 2 GHz in dvakrat 256 kB drugonivojskega predpomnilnika. Več o tem v izvorni novici.

Več o pocenitvah in nove cene si lahko ogledate v izvorni novici na DigiTimesu.

41 komentarjev

Intel znižuje ceno procesorjem

Cene Pentiumov M

vir: DigiTimes
DigiTimes - Zaradi vedno večjega povpraševanja po AMD-jevih procesorjih se je Intel odločil, da zniža cene svojih in tako poskusi kupce prepričati v nakup njihovih. V nedeljo so pocenili Pentium M procesorje, ki so namenjeni uporabi v prenosnikih. Cene so se spustile za celo tretjino pri 1,7 GHz modelu, najmanj, in sicer za dobrih trinajst odstotkov, pa pri najšibkejšem 1,4 GHz modelu. Drugi razlog za pocenitev je tudi predstavitev najnovejšega 1,8 GHz Pentiuma M s kodnim imenom Dothan, ki stane 637 dolarjev.Pocenitve pa se nam obetajo tudi na področju procesorjev za namizne računalnike. Te bo Intel pocenil 26. oktobra, ko bo predstavil dva novinca -- 3,2 (HTTE) in 3,4 GHz...

12 komentarjev

Intel znižuje cene

X-Bit Labs -

Če smo dozdaj poročali samo o AMD-jevem zniževanju cen, tokrat konkurenčna novica. Intel je danes uradno najavil, da namerava z 11. majem znižati cene večine svojih procesorjev. Na prvi pogled nenavadna odločitev dobi smisel, čim izvemo, da bo kakšen teden kasneje Intel izdal nove procesorje z 800 MHz-vodilom in HyperThreadingom (HT) -- tokrat tudi v počasnejših inačicah.

Znižanje bo več kot očitno, saj se bo naprimer cena Pentiuma 2,8 GHz spustila s 375 na 262 dolarjev. Razumljivo, saj bo enako hiter procesor z 800 MHz-vodilom in HT stal 278 dolarjev. Tabela cen.

9 komentarjev

Intel znižuje napetosti

X-Bit Labs - Svojih procesorjev, seveda. Intel je danes sporočil, da bodo novi modeli Celeronov ter Pentiumov 4 delovali namesto na 1.525V na 1.475V napetosti. Poteza je presenečenje, saj Intel zadnja tri leta ni zniževal napetosti svojih Pentium 4 procesorjev, prej nasprotno, zaradi izboljšane stabilnosti so jo celo malenkostno zviševali.

Vsi novi modeli med 2.0 ter 2.8 GHz bodo sedaj tiktakali pri 1.475V ali 1.50V, medtem ko naj bi prihajajoča 3.06 ter 3.20 GHz procesorja obdržala napovedanih 1.525V napetosti.

Navijači bodo znižanja napetosti zagotovo veseli, saj bodo tako na obstoječih ploščah procesorje lahko bolje navijali. Na žalost pa Intel novih procesorjev ne bo drugače označeval, zato pred nakupom procesorja ne bo mogoče vedeti, ali gre za staro ali novo različico. Navadnim kupcem to ne bo predstavljalo ovire, saj bodo matične plošče same nastavile pravilno napetost, bi pa bilo različno označevanje zagotovo dobrodošlo pri navijačih. Klik!...

1 komentar

AMD niža cene procesorjem

AMD3D -

Da bi pripravili prostor za novosti, so pri AMD znižali ceno Athlonu XP 2200+ 1.8GHz 266Mhz. V tujini cene nihajo med $150 in $200 (medtem ko pri nas krepko presegajo to ceno). Vseeno smo lahko te novice veseli, saj posledično vpiva tudi na naš trg.

Iz izkušenj vemo, da podjetja ne znižujejo cen kar tako, brez razloga. Možno je, da je povpraševanje prenizko ali pa pripravljajo trg za novega paradnega konja, Athlona XP 2400+

5 komentarjev

Intel znižuje cene

CNet - Velikih esejev na to temo ni pisati. Intel, zaradi konkurence v obliki AMDja ter zaradi prihoda novih procesorjev ter tehnologij, znižuje cene. Po novem bo treba za 2.2 GHz P4 odšteti 423 dolarjev, kar je 25% manj od prejšnjih $562, ostali mu pa sledijo po podobnem procentualnem kopitu. Toliko da veste :D.

1 komentar