»

Kako brati IT analize?

Slashdot - Računalničarje šefi in poštarji stalno zasuvajo s profesionalnimi analizami različnih IT sistemov, ki naj bi jih prepričale, kateri izdelek je boljši in seveda pomagale pri nakupu. Zed A. Shaw je oblikoval 17 točk, na katere moramo biti pozorni pri branju analiz. Če katera od njih ni izpolnjena, obstaja velika možnost, da gre samo za prefinjen poskus tržnikov in ne za pravo analizo.

Članek pa ne bo koristil samo bralcem teh dokumentov, ampak tudi mnogim dijakom in študentom ter ostalim, ki v okviru svojega učnega procesa ustvarjajo tovrstne analize, saj lahko služi kot preprost seznam stvari, ki jih preverimo pred oddajo naše naloge.

Kako bomo pa sedaj izkrivljali resnico?

6 komentarjev

Črna zverina

NexusHardware - Če imate v vašem računalu vodno hlajenje in za hladilnik uporabljate kakšen star, zarjavel hladilnik od prastare "bolhice" (So te sploh že imele vodno hlajenje? -- alien-w) ali Lade in nimate prav veliko prostora, se lahko veselite tega testa, ki so ga spisali na NexusHardware. Black Ice Xtreme je vodni hladilnik s ceno nekje okoli 70 zelencev (dobrih 15 tisoč tolarjev), ki se je obnesel kar solidno, zatorej hitro na branje.

6 komentarjev

Thermaltake vodno hlajenje

A1 Electronics - Seveda tudi vsem dobro znani Thermaltake ni mogel računati na dobro poslovanje brez ponudbe svojega lastnega kita za vodno hlajenje. Priznani izdelovalec hladilnih teles je tako predstavil tudi komplet oziroma rešitev in na A1 Electronics so jo, jasno, testirali. AquariusII komplet je sestavljen iz hladilnega bloka za na procesor, univerzalne zaponke za pritrditev na ležišče procesorja, bakrenega rebra z ventilatorjem, 12V vodne pumpe ter dodatnega rezervoarja za dovoljšno zalogo vode in zanimivimi cevmi z vzmetmi.

8 komentarjev

Nedeljsko zatišje

Dan's DATA - Danes se pozna, da je nedelja, in da nima skoraj nobena od "klasičnih" strani dobrih (ali sploh) novic. V takšnih časih pride ponavadi prav moj tihi favorit, Dan's Data.

Tako sem našel dnevu primeren članek, ki se loti podlog za miško. Ne ravno pretresljiv in dih jemajoč opis ima kljub vsemu nekaj dobrih ugotovitev, in je ravno pravo nedeljsko branje.

Po moje se pa še vedno najbolje obnese optika in matt miza.

2 komentarja

Senfujev CPU hladilnik

Overclockers Australia - Podjetje Senfu je še kako znano, saj je ponudilo eno izmed prvih poceni vodnih hlajnj, razne overclockerske mizice in Senfu Thermal probe, ki je znan po svoji preprostosti in učinkovitosti. Sedaj pa se seli tudi v vode zračnega hlajenja. Enega izmed prvih hladilnikov iz novo nastale družine so preizkusili na Cool Hardwarez. Zunanjost hladilnika je iz bakra, notranjost pa iz aluminija. Njegove mere so 60x60x65mm, dobimo pa ga lahko z Deltinim, YS Techovim ali Evercoolovim 6500-7000 rpm ventilatorjem. Ker je to Senfujev izdelek, ima tudi poseben nastavek za Thermal probe. Rezultati so obetavni in če bo Senfu ohranil tradicijo kvalitetnih izdelkov, potem se Thermaltaku obeta kar močna...

1 komentar

Izboljšava Senfu vodnega hlajenja

OC Mod - Senfu vodno hlajenje je pomenilo skoraj pravo malo revolucijo na področju hlajenja, saj je za zmerno ceno ponudil dokaj dobro hlajenje procesorja. S svojo nizko ceno je vodno hlajenje postalo dostopno tudi prstnično manj spretnim ljudem. Vse tako dobre stvari pa se skoraj vedno da še izboljšati. Tako pravijo na OCMod, kjer so se lotili izboljšave Senfu vodnega hlajenja. Če imate to vodno hlajenje in bi ga radi še izboljšali, potem preberite ta članek.

0 komentarjev

Blizzard vodno hlajenje @ Hexus

vir: Hexus
Hexus - Za začetnike je izdelava lastnega vodnega hlajenja pogosto prezahteven postopek in se zaradi neznanja in nepripravljenosti konča tragično. Zaradi tega je mogoče celo priporočljivo za prvič kupiti kakšen predsestavljen komplet in se seznaniti z načini delovanja... Pred časom je bil zelo popularen Senfujev komplet, v teh dneh pa vodi Blizzard komplet, ki ga prodaja Overclockers Hideout. Blizzarda so testirali tudi na Hexusu in so nad njim bili tako navdušeni, da so mu dali "Editor's Choice" nagrado. Vsekakor gre za zanimiv in preprost komplet, ki bo prinesel dobre rezultate. Priporočam ogled!

0 komentarjev

Vzdrževanje vodnega hlajenja

Dan's DATA - Tako kot zračne hladilnike, je tudi vodne potrebno vsake toliko časa temeljito očistiti. Namesto praha se namreč v njih nabirajo alge in ostala biološka svinjarija, ki lahko precej poslabša hladilne sposobnosti. Na Dan's Data so to spoznali skozi lastne, ne ravno prijetne, izkušnje in za vse nas pripravili članek o čiščenju in vzdrževanju vodnega hlajenja. Za primer so vzeli precej razširjen Senfujev komplet (tudi mi smo ga testirali nekaj časa nazaj) in poudarili zadeve, na katere moramo biti pozorni. Vsekakor dobro branje.

3 komentarji