»

AMD-jevi gonilniki pregrevajo grafične kartice

AnandTech - Redko se zgodi, da bi programska oprema fizično uničila strojno opremo (če seveda ne gre za kakšne nasilne viruse, ki prepisujejo firmware), a vseeno nam jo lahko hroščati gonilniki pošteno zagodejo. AMD-jevi novi gonilniki Crimson, s katerimi so prejšnji teden presekali z zgodovino in nadomestili znameniti Catalyst Control Center, povzročajo nemalo težav, saj številnim uporabnikom pregrevajo kartice. AMD je napako priznal in že pripravlja popravek, obstaja pa tudi neuradni obvoz težave.

Težavo povzroča hlajenje
, saj se po namestitvi novih gonilnikov ventilator na grafični kartici zatakne na 20 odstotkih nazivne moči, in to ne glede na trenutno obremenitev. Poganjanje kartice s polno obremenitvijo ob pomanjkljivem hlajenju pa nikoli ni dobra...

85 komentarjev

Prve Radeon kartice neodvisnih proizvajalcev

Akiba - ATI po vsej verjetnosti ne bo imel takšnih težav s prepričevanjem proizvajalcev o uporabi svojih grafičnih čipov, kot jih ima STM s Kyrom. Tako je, sodeč po Akibi, nekaj proizvajalcev že najavilo in predstavilo svoje Radeon kartice. Gre za FIC (Radeon VE), Jetway (Radeon 32MB DDR) in Xelo (Radeon VE), sicer ne gigante, toda nikakor ne majhna podjetja. FICova kartica naj bi se začela prodajati zelo kmalu, na ostali dve pa bo potrebno še počakati.

FIC

vir: Akiba

Jetway

vir: Akiba

Xelo

vir: Akiba

0 komentarjev