»

Tudi LG in Teac z 52x/24x/52x

CDR-Info - Na CDR-info so objavili novico, da bosta tudi podjetji LG in Teac kmalu na trg poslali svoja super-hitra pekača.

LG-jev model se bo imenoval GCE-8520B in bo imel podporo SuperLinku in Mt. Rainierju ter se ponašal z dostopnim časom 100 ms. Imel bo še 2 MB predpomnilnika, neznanki pa sta le cena in datum izdaje.

Teacov model se imenuje po stalnem vzorcu: CD-W552E. Tudi tu bo dostopni čas približno 100 ms, zaščita pred pretrganjem podatkovnega toka (BURN-proof) ter "gora Rainier". Teac bo na voljo tako v vrečki kot v verziji s škatlo. Še povezavi: LG in Teac.

0 komentarjev

LiteOn 48/24/48

Techware Labs - Zapisovalci CDjev podjetja LiteOn so postali izjemno popularni ob izdaji serij 32125W ter 40125W, ki sta se brez problemov poflashali na 48125W, kar je prineslo 48x hitrost zapisovanja ter podporo Mt. Rainer standardu paketnega zapisovanja. No, LiteOn ni spal na lovorikah, temveč je izdal nov model, 48246S imenovan. Od prehodnika ga loči 24x hitrost prepisovanja (prej 12x) ter nekaj drugih malenkosti. Ogledali so si ga TechWare Labs, kjer so mu prisodili visoko oceno, in spisali kratek, a zanimiv test.

4 komentarji

Na vidiku 52x pekač iz Lite-Ona

CDR-Info - Glede na podatke iz CDR-Info, bo podjetje Lite-On, ki se počasi začenja uveljavljati tudi na področju pekačev CD-RW, septembra predstavilo krono svojega znanja - pekač, ki bo zapisoval z 52x, prepisoval z 32x in bral kar z 52x hitrostjo. S temi odlikami naj bi postal doslej najhitrejši pekač na tržišču. Po nekaterih podatkih bo enota začela pisati in brati s 24x hitrostjo, ki se bo potem stopnjevala do 52x hitrosti.

3 komentarji

Mt. Rainer za 24x Teac

CDR-Info - Končno smo ga dočakali! "Kaj to?", boste vprašali. Firmware, ki podpira dolgo pričakovani Mt.Rainer format tudi pri 24-kratnem zapisovalcu Teac CD-W524E. Ta pekač sem stestiral tudi za Slo-Tech in vem, da ga veliko od vas, uporabnikov, poseduje. Verzijo 1.0D dobite na CDR-info.

Zakaj je taka, za nekatere "nepomembna" novica, pravzaprav bila objavljena? Ker se je dolgo govorilo, da bodo dotičnega Teaca kar izpustili pri dodajanju Mt.Raierja in popravljanju TrdnegaDela. Dobro, da so se premislili!

Hvala x_roby!

6 komentarjev

CD-R/RW novice

CDR-Info - Na CDR-Info so napravili primerjalni test treh 40x pekačev. Na paleti so se znašli ASUS, LiteOn in Cendyne. Oglejte si obsežen test tukaj in presodite, če se vam že splača kupovati tako hiter pekač. Sam še vedno pravim, da je Plextor 40x naj!
Tem štirim pekačem sledi tudi Freecom 40x, katerega test lahko tudi kmalu pričakujete na CDR-Info.

Še ena novica. Teac 24x (test na Slo-Techu) je dobil novi Firmware, toda na žalost Mt.Rainerja še ni, je pa malce izboljšana kakovost in hitrost pisanja ne visoko kvalitetne CD-RWje (Lahko potrdim iz svojih izkušenj, da se popravek izplača - tukaj.)

1 komentar

Test Hitachijeve kamere

CDR-Info - Na CDR-infu so se spravili testirati kamero Hitachi DZ-MV100A DVD RAM. Za shranjevanje slike uporablja 8 centimeterske 1.4 GB DVD-R ploščke ( prostornina se podvoji ob shranjevanju na obe strani ploščka ), posnetke pa lahko shranjujemo v dveh resolucijah ( HIGH = 704x480 ali STANDARD = 352x480 ). Če je vredna svoje cene ( okoli $2000 ), presodite sami, a naj vam povem, da se je sam ne bi branil .

0 komentarjev

Modri dirk... ehm... pekači

CDR-Info - Medtem, ko se je Sergio mučil z 8x in 12x pekači, se veliki fantje (CDR Info) že igrajo z makinami povsem drugega ranga. Seveda govorim o 20x in 24x pekačih, o katerih se je zadnje čase kar precej govorilo. Na CDR Info si torej lahko ogledate test Ricohovega 20x modela, ali, še bolj zanimivo, Sanyotovega 24x modela. Oba pogona sta si med seboj precej podobna, saj za doseganje tako visokih hitrosti uporabljata Zone CLV tehnologijo. Preprosto povedano se CD-R plošček razdeli na tri dele, po katerih pogon piše z različno hitrostjo (12x, 16x, 20x pri Ricohu in 16x, 20x, 24x pri Sanyotu). Tudi druge tehnologije, ki jih uporabljata, so precej zanimive, omenim naj le Sanyotovo Burn Proof 2...

10 komentarjev

Plextor Plexwriter 161040A

The Tech Zone - Pri Tech Zoneu so si ogledali ta hiter pekač. Specifikacije verjetno že veste, vsebino in zaključek testa pa prav tako. Plextor se je izkazal kot plextor in je hitro ter zanesljivo zapekel CDje. Stvar, ki pa mene osebno, pa verjetnu tudi koga drugega moti so dooolgi dostopni časi, v povprečju kar 150ms. Ahm.. test si lahko ogledate tukaj.

Za konec te novice pa še razčistimo eno nejasnost. Pred časom sem postal novico o tem, da naj bi Plextor prenehal izdelovati SCSI inačice svojih pogonov. No, temu verjetno ni tako. Očitno so stvari v Plextorju malo zmedene, saj daje delavec v Evropi javnosti drugačne informacije kot pa tisti iz Amerike.

3 komentarji