»

Nov test!

Antec true 430

Slo-Tech - Obstajajo tri vrste napajalnikov: serijsko-tajvanski, tajvanski ter ostali. Ker na Slo-Techu skrbimo za vaše psihofizično zdravje ter vam ne želimo od napajalnika začetega požara v hiši, smo odločili, da bomo vašim vprašanjem o črnih ATX kontektorjih naredili konec. Če imate radi svoj računalnik, vsekakor poučno branje.

Preizkusili smo pet napajalnikov iz kategorije "ostalo", saj menimo, da je za napajalnik vredno odšteti več kot deset tisoč tolarjev. morphling1, nam dobro znani vseznalec na področju strojne opreme, je pod drobnogled vzel pet napajalnikov: enega Enhanceovega, dva Enermaxovega ter dva Antecova. Kateri je najstabilnejši v deželi tej? Obvezno branje!

23 komentarjev

Test napajalnika

The Cold Shop - Napajalnik je na prvi pogled zelo nepomemben del računalnika, vendar pa vam kljub zmotnemu prepričanju ravno ta tako "nepomemben" del lahko prepreči nadgradnjo računalnika s kakšno malce bolj potratno grafično kartico, večjo količino pomnilnika (velike količine pomnilnika prav tako zahtevajo svoj delež energije), da o energijsko potratnih procesorjih kot sta Petnium4 in Athlon (Thunderbird in XP) ne govorimo. Ravno zato je pametno, da pri kupovanju računalnika vzamete čimbolj zmogljiv napajalnik. Vendar pa zmogljivost ni vse, saj morate gledati še na število molex konektorjev, ki jih kot po Murphyju "zmanjka" ravno takrat, ko je to najmanj potrebno. In katero podjetje izdeluje napajalnik, ki bi vseboval vse te lastnosti...

2 komentarja

Fan Grills

več strani - Kaj sploh je fan grill? Fan grill je v bistvu zaščitna mrežica ali kako drugo zaščitno sredstvo, na kakemu večjemu ventilatorju (npr. na napajalniku), ki ščiti vaše prste/mačka/kanarčka/... pred poškodbam, ki bi jih lahko zadal ventilator (logično). Mrežica, ki jo dobimo zraven napajalnika povsem zadovoljivo opravlja svojo nalogo. Problem je v tem, ker so te mrežice precej dolgočasne na pogled. No, za estetike so spet poskrbeli pri nekaterih podjetjih, kjer so izdali precej zanimive stvari. ClubOC si je ogledal dva industrijsko narejena grilla - "Radiation Symbol" grill in "Biohazard" grill. Ker pa je treba grill-e tudi vgraditi, sem vam poiskal tudi članek, ki obravnava vgrajevanje v ohišje.

4 komentarji

Stajliš mrežice za ventilatorje

PC Workshop - Heh, moram priznati, da mi je ta pogruntavščina precej všeč: lasersko izrezane mrežice za ventilatorje najrazličnejših oblik. Glede na to, kako preprosta je izdelava le-teh in kako polepšajo videz ohišja se samo čudim, da se nekdo ni že prej spomnil česa takega. Kakorkoli, na PC-Workshopu lahko preberete "test" teh zadevic. Ok, sicer mi ni čisto jasno, kako se lahko dotične strani sploh testira, tako da dotičnem spisu recimo informativen članek. Vsekakor priporočam ogled za vse moderje!

4 komentarji

Test Enermaxovega "Whisper" napajalnika

Savage Zone - Enermaxovi napajalniki so zadnje čase kar precej vroča tema. Vsekakor ne po krivem, saj gre za kvalitetne in priznane napajalnike, katerih se res nihče ne bi branil. Samo poglejte njihov design: pozlačene zaščitne mrežice na ventilatorjih, pozlačeni kontakti, lepo urejeni kabli... Takoj se vidi, da gre za nekaj posebnega. Enega izmed Enermaxovih modelov, 330W "Whisper" napajalnik, so testirali tudi pri Savage Zone. Kot je bilo za pričakovati, jim je bila zadevca neznansko všeč, podrobnosti pa si lahko ogledate tukaj. Škoda le, da zaenkrat še ni slovenskega uvoznika [:(].

0 komentarjev

650W napajalnik...

Enermax - Uh, takšnega napajalnika pa se verjetno prav nihče nebi branil. Podjetje Enermax je namreč predstavilo (verjetno) prvi 650W ATX napajalnik. Da je zadeva ekskluzivna priča sestava omenjene stvarce. Napajalnik je hlajen s pomočjo bakrenih in aluminijastih hladilnikov in dveh ventilatorjev, podpira najnovejše ATX 2.03 standarde, zaščitne mrežice ventilatorjev pa so pozlačene. Ali gre za pretiravanje ali pa za slinenja vreden izdelek se odločite sami, ogledate pa si ga lahko tukaj.

0 komentarjev